blogger kaya

Tips Jadi Blogger Kaya Raya

Nak tips tak? Kali ini saya nak beri TIPS UNTUK JADI BLOGGER KAYA RAYA. Percaya tak? Boleh percaya, tapi jangan banyak sangat sebab saya bukan sifu blogging macam Denaihati ataupun kak Redmummy. Jauh lagi perjalanan.

Tajuk memang saja acah-acah macam power. Sebenarnya dah 7 tahun berblogging, tak adalah kaya raya manapun. Kalau terkaya pun, sebab berjaya kikis duit tabung mak. hahahaha! (sendawa)

Ok,jadi dengan pengalaman tak seberapa dalam bidang blogging ni mungkin saya tak dapat nak beri input yang terlalu awesome bagaimana Tips Nak Jadi Blogger Kaya Raya tapi mungkin anda bolehlah kot dapat idea sikit-sikit.

blogger kaya
blogger kaya

JADI BLOGGER KAYA RAYA DENGAN BINA ONLINE SHOP

Kalau anda perasan, sekarang ni boleh dikatakan 70% blogger yang “dulu-dulu” rajin kemain update blog dah ada kerja lain iaitu fokus dengan blog shop masing-masing (sebenarnya aku pun sama.hahaha!). Biarlah kan? Kalau dengan bina online shop di blog sendiri boleh jana pendapatan sampingan, apa salahnya. Buat aje. Nak jual apa? Standardlah, jual tudung atau baju. Tapi,saya lembap bab ini. Tak suka main dengan size. Sebab itu saya pilih bisnes jual Al-Quran je. Pahala pun dapat, InsyaAllah.

JADI BLOGGER KAYA RAYA DENGAN REVIEW PRODUK

Siapa kata jadi penulis blog tak boleh kaya? Hello, ada je penulis blog yang dibayar beribu-ribu hanya untuk hasilkan review produk mereka. Tapi, blog Lizarazak.com belum pernah ya. Kalau ada pun, setakat beratus-ratus sahaja. Anda pun boleh kalau anda dah berjaya “tackle” hati orang dengan gaya penulisan anda. Kena pandai pandai buat ayat hasut orang, barulah boleh dapat job best-best. Sebelum tu, kena asah lagi bakat menulis.

JADI BLOGGER KAYA RAYA DENGAN MENULIS EBOOK

Pernah tak dengar ada orang berjaya jana RM50K dengan jual ebook? Kalau tak pernah, boleh dapatkan info dengan dengar audio tutorial dulu. Saya dah dengar dan sekarang tengah dalam proses menyiapkan ebook bersama saudara Sabree Hussin iaitu seorang blogger juga. Beli ok ebook kami nanti. Soon, InsyaAllah. Macam mana dengan jual ebook boleh kaya raya?

Mudah. Anda cuma kena berpenat lelah sekejap untuk hasilkan ebook. Kemudian juallah dengan harga berpatutan. Contoh, letak harga RM29.00. Kemudian, guna khidmat aplikasi letupkan jualan ni untuk dapatkan sales ebook anda. Tunggu, dan lihat dalam akaun. Kalau ada 100 orang beli? Darab sendiri 😛

Ada lagi tips nak jadi blogger kaya raya tapi apakata anda buat latihan sikit. Cari sendiri. hahahaha! 3 pun dah cukup sebenarnya kalau anda betul-betul fokus. Duit setiap hari masuk, lagi-lagi kalau anda pilih untuk buat online shop tu. Percayalah, setiap hari dapat duit. Selamat berjaya!

Baca juga:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *