Show Posts in

Pendapatan Pasif – Labur Sekali, Untung Berkali-Kali

Labur sekali, untung berkali-kali. Apa dia? Oh, saya bercakap tidak bercakap berkenaan pelaburan Skim Cepat Kaya. Jangan risau. Tetapi, saya nak ajak anda semua sama-sama terokai berkenaan ilmu pendapatan pasif dengan saya. Apa itu pendapatan pasif? Baiklah, saya ringkaskan. Sumber pendapatan kita sebenarnya boleh dibahagi-bahagikan kepada beberapa sumber …

Apakah 10 Keyakinan Dalam Hati Anda?

Mari kita bersembang tentang hati. Apakah 10 Keyakinan Dalam Hati Anda? Jangan fikir banyak-banyak, cukuplah sekadar 10 sahaja. Saya tak minta lebih sebab yakinlah, yang 10 ini pun anda akan terkial-kial memikirkannya. Kalau malu, jangan tinggalkan komen di bawah artikel ini. Saya pun tak paksa anda semua berkongsi. …

Resepi Aiskrim Goreng Untuk Orang Pemalas

Resepi aiskrim goreng yang saya suka sediakan in the house!!! hahahahaha! Sebenarnya tengah mengidam sangat nak makan aiskrim goreng buatan sendiri. Tapi, tunggu free time nak shopping sikit untuk penyedian simple resepi aiskrim goreng nanti. Sementara tu, kita share resepi jelah dulu ya. Resepi Aiskrim Goreng Mudah Tapi …

Pengalaman Temuduga Pegawai Penguatkuasa N41

Pengalaman temuduga Pengawai Penguatkuasa N41 memang 1 pengalaman yang agak nightmare pernah saya lalui. Why? Sebab itulah kali pertama saya ditemuduga sendiri oleh pihak SPA. Haruslah nightmare! Sebenarnya saya macam ala-ala terpaksa juga untuk cuba apply pengawai penguatkuasa N41 ni. hahaha! Ikutkan memang tak nak pun sebab malaslah …

Solat Lewat Kerana Bola Sepak

Macam-macam karenah manusia ni kalau kita perati. Kalau nak ajak pergi surau, dia punya alasan ada 8000. Tapi, kalau pergi stadium laju dia lain macam. Rasanya, kalau dah nazak pun mungkin sanggup pergi. Okay, okay. Mesti orang yang kaki pergi stadium tengok bola akan maki hamun bila baca …