free web stats

Antara YAMAHA Exciter 150, YAMAHA FZ150i Dan Jugak SUZUKI Belang 150R

Aku ni sebenarnya ada jugak teringin nak tukar motor baru. Bukan sebab apa, sebab motor aku ni dah lama sangat dah. Dah mula semput. Mana taknya, hari-hari redah Bukit Beruntung-KL, KL-Bukit Beruntung. Kalau naik unta ni, aku rasa dah nazak dah unta tu aku kerjakan. Dah nama Long Distance macam tu, tak mungkin aku bawak …

Antara YAMAHA Exciter 150, YAMAHA FZ150i Dan Jugak SUZUKI Belang 150R Read More »

tulis wasiat

Tanpa Wasiat, Harta Pusaka Akan Diagih Dengan Cara Ini

Apakah wasiat? Secara umumnya, ramai yang beranggapan bahawa wasiat merupakan ayat terakhir bagi seseorang yang hampir tiba ke penghujung hayat atau mengalami bahaya. Sebenarnya, wasiat merupakan dokumen yang sah dari segi undang-undang yang berkuasa dalam melaksanakan serta menyatakan hasrat terakhir si mati dan cara pengendalian harta warisannya. Sekeping wasiat lazimnya melibatkan empat pihak: Penulis wasiat/Teslator …

Tanpa Wasiat, Harta Pusaka Akan Diagih Dengan Cara Ini Read More »

loan application

Cara Dapat Maklumat CTOS dan CCRIS Dalam Pemohonan Pinjaman

CTOS merupakan sebuah syarikat yang berfungsi dalam pembekalan maklumat peminjam dan syarikat ini mengutamakan hal ehwal perdagangan. Jika seseorang didakwa dan muflis, nama individu tersebut akan tersenarai dalam senarai CTOS, panel bank, pejabat guaman, atau institusi legislatif yang lain, syarikat insuran dan peniaga turut akan merujuk kepada data yang diberikan oleh syarikat tersebut sebelum membuat …

Cara Dapat Maklumat CTOS dan CCRIS Dalam Pemohonan Pinjaman Read More »

polis trafik

Dihalang oleh Polis Semasa Memandu? 5 Petua Menjaga Diri

Jika terdapat suatu hari di mana anda sangat ‘bernasib baik’ dan bertemu dengan abang polis yang memberhentikan kenderaan anda, lepas tu minta anda untuk menurunkan cermin tingkap kereta dan bercakap. Anda mungkin akan berasa gementar, kan? Rasa tiada orang yang menginginkan pengalaman yang ‘berharga’ seperti ini. Jika suatu hari nanti, andalah memang jadi watak utama …

Dihalang oleh Polis Semasa Memandu? 5 Petua Menjaga Diri Read More »

antibiotics

Antibiotik. Adakah Kita Benar Faham Fungsi Dan Kesannya?

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Alhamdulillah. Aku kembali lagi bersiaran kat sini. Hari ni tak ada yang banyak nak aku ceritakan kecuali beberapa fakta yang aku baru ketahui semalam. Semalam aku lepak dengan seorang pengusaha farmasi yang agak berpengalaman dalam bidang perubatan moden ni. Semua jenis ubat dia tahu. Macam-macam rupanya nama ubat yang wujud …

Antibiotik. Adakah Kita Benar Faham Fungsi Dan Kesannya? Read More »