free
web stats
facebook vs twitter

Panduan Penggunaan Facebook dan Twitter Untuk Bloggers

Facebook dan Twitter memang merupakan media sosial yang terbaik untuk dipakai oleh semua bloggers. Ada blog tapi tak ada akaun Twitter dan Facebook macam tak kena saja rasanya. Orang lain saya tak tahulah, tapi bagi saya 2 akaun ni adalah sangat penting bagi setiap bloggers. Facebook dan Twitter kedua-duanya penting sebagai medium untuk bloggers dan …

Panduan Penggunaan Facebook dan Twitter Untuk Bloggers Read More »

wanita hamil

Ketampanan Lelaki Tingkatkan Peluang Untuk Anda Hamil

Saya ketawa besar apabila saya terbaca kajian yang telah dijalankan oleh Universiti Negeri Pennsylvania baru-baru ini. Nak tahu kenapa? Adakah patut mereka claim ketampanan lelaki merupakan salah satu faktor penting yang menyumbang kepada kehamilan wanita. Lepas baca saya memang hampeh. Menurut petikan berita yang telah saya baca, kumpulan penyelidik di universiti itu mendapati daya tarikan …

Ketampanan Lelaki Tingkatkan Peluang Untuk Anda Hamil Read More »

idea tulis blog

Tips Untuk Mendapatkan Idea Menulis

Menulis tidaklah semudah dengan membaca. Terdapat banyak halangan terpaksa ditempuhi sebelum hasil tulisan berjaya diterbitkan. Salah satu halangan yang ditemui oleh para penulis ialah kekurangan idea untuk menulis. Sebab itulah saya tidak akan merasa pelik sekiranya melihat atau mendengar satu persatu penulis blog kita tumbang kerana ketandusan idea untuk menulis dan update blog mereka. Kekurangan …

Tips Untuk Mendapatkan Idea Menulis Read More »

Antara YAMAHA Exciter 150, YAMAHA FZ150i Dan Jugak SUZUKI Belang 150R

Aku ni sebenarnya ada jugak teringin nak tukar motor baru. Bukan sebab apa, sebab motor aku ni dah lama sangat dah. Dah mula semput. Mana taknya, hari-hari redah Bukit Beruntung-KL, KL-Bukit Beruntung. Kalau naik unta ni, aku rasa dah nazak dah unta tu aku kerjakan. Dah nama Long Distance macam tu, tak mungkin aku bawak …

Antara YAMAHA Exciter 150, YAMAHA FZ150i Dan Jugak SUZUKI Belang 150R Read More »