free
web stats
Kucing Demam Kuning

Apa Perlu Dibuat Bila Kucing Terkena Demam Kuning

Kucing pun macam kita manusia juga. Ada masa dia sangat sihat dan ada masa dia akan jatuh sakit. Sakit yang dia mengalami pun lebih kurang sama dengan sakit manusia juga. Ada yang terkena kucing demam kuning, ada yang terkena batu karang, ada yang terkena serangan strok dan ada yang terkena serangan jantung. Jangan pula anda …

Apa Perlu Dibuat Bila Kucing Terkena Demam Kuning Read More »

Antara YAMAHA Exciter 150, YAMAHA FZ150i Dan Jugak SUZUKI Belang 150R

Aku ni sebenarnya ada jugak teringin nak tukar motor baru. Bukan sebab apa, sebab motor aku ni dah lama sangat dah. Dah mula semput. Mana taknya, hari-hari redah Bukit Beruntung-KL, KL-Bukit Beruntung. Kalau naik unta ni, aku rasa dah nazak dah unta tu aku kerjakan. Dah nama Long Distance macam tu, tak mungkin aku bawak …

Antara YAMAHA Exciter 150, YAMAHA FZ150i Dan Jugak SUZUKI Belang 150R Read More »

cendol bakar di kuala selangor

Cendol Bakar Kuala Selangor Terbaik

Selama bertahun-tahun aku ada dengar dengan nama Cendol Bakar Kuala Selangor yang dikatakan sebagai cendol yang terbaik, paling delicious, dan terhangat di pasaran. Akhirnya dua bulan lepas aku telah pun menjejakkan kaki aku sendiri ke sana. Kebetulan aku ada kursus CIDB di tempat Kuala Selangor. Jadi, dalam perjalanan balik tu, aku dengan officemate singgah sebentar …

Cendol Bakar Kuala Selangor Terbaik Read More »

tayar motor

Apa Perlu Dilakukan Bila Tayar Motor Bengkak

Ada tak antara korang yang pernah mengalami masalah tayar motor bengkak masa tengah macho merempit kat atas Highway? Aku rasa mesti ramai yang alami masalah ni. Sebab ni penyakit keturunan. Eh. Ni adalah perkara yang biasa akan kita alami bagi penunggang motor mahupun pemandu kereta. Aku baru-baru ni dah terkena kali ke dua. Pergh. Kali …

Apa Perlu Dilakukan Bila Tayar Motor Bengkak Read More »

tulis wasiat

Tanpa Wasiat, Harta Pusaka Akan Diagih Dengan Cara Ini

Apakah wasiat? Secara umumnya, ramai yang beranggapan bahawa wasiat merupakan ayat terakhir bagi seseorang yang hampir tiba ke penghujung hayat atau mengalami bahaya. Sebenarnya, wasiat merupakan dokumen yang sah dari segi undang-undang yang berkuasa dalam melaksanakan serta menyatakan hasrat terakhir si mati dan cara pengendalian harta warisannya. Sekeping wasiat lazimnya melibatkan empat pihak: Penulis wasiat/Teslator …

Tanpa Wasiat, Harta Pusaka Akan Diagih Dengan Cara Ini Read More »

loan application

Cara Dapat Maklumat CTOS dan CCRIS Dalam Pemohonan Pinjaman

CTOS merupakan sebuah syarikat yang berfungsi dalam pembekalan maklumat peminjam dan syarikat ini mengutamakan hal ehwal perdagangan. Jika seseorang didakwa dan muflis, nama individu tersebut akan tersenarai dalam senarai CTOS, panel bank, pejabat guaman, atau institusi legislatif yang lain, syarikat insuran dan peniaga turut akan merujuk kepada data yang diberikan oleh syarikat tersebut sebelum membuat …

Cara Dapat Maklumat CTOS dan CCRIS Dalam Pemohonan Pinjaman Read More »

stesen minyak shell

Pantau Pekerja Kalau Buka Bisnes Stesen Minyak

PERHATIKAN PEKERJA-PEKERJA ANDA JIKA ANDA BUKA BISNES STESEN MINYAK. Apa yang aku nak kupas malam ni adalah beberapa teknik mencuri duit majikan yang membuka bisnes Stesen Minyak. Teknik ni dah lama dah basi dan dah lapuk. Jadi aku tak pasti samada teknik-teknik macam ni masih digunapakai atau dah tak relevan lagi. Cuma aku nak berkongsi …

Pantau Pekerja Kalau Buka Bisnes Stesen Minyak Read More »

parking oku

Parking OKU Selalu Sangat Kena Ceroboh

Parking OKU yang disediakan di tempat awam bukan untuk golongan-golongan kurang upaya. Memang Parking OKU ni selalu sangat diceroboh oleh orang-orang yang sempurna sifat ni. Ini memang bukan benda baru. tetapi sudah lama berlaku di negara kita. Jika anda tidak percaya, boleh anda tengok diri pada gambar-gambar di bawah ni. Jika anda ada pergi ke …

Parking OKU Selalu Sangat Kena Ceroboh Read More »

polis trafik

Dihalang oleh Polis Semasa Memandu? 5 Petua Menjaga Diri

Jika terdapat suatu hari di mana anda sangat ‘bernasib baik’ dan bertemu dengan abang polis yang memberhentikan kenderaan anda, lepas tu minta anda untuk menurunkan cermin tingkap kereta dan bercakap. Anda mungkin akan berasa gementar, kan? Rasa tiada orang yang menginginkan pengalaman yang ‘berharga’ seperti ini. Jika suatu hari nanti, andalah memang jadi watak utama …

Dihalang oleh Polis Semasa Memandu? 5 Petua Menjaga Diri Read More »

antibiotics

Antibiotik. Adakah Kita Benar Faham Fungsi Dan Kesannya?

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Alhamdulillah. Aku kembali lagi bersiaran kat sini. Hari ni tak ada yang banyak nak aku ceritakan kecuali beberapa fakta yang aku baru ketahui semalam. Semalam aku lepak dengan seorang pengusaha farmasi yang agak berpengalaman dalam bidang perubatan moden ni. Semua jenis ubat dia tahu. Macam-macam rupanya nama ubat yang wujud …

Antibiotik. Adakah Kita Benar Faham Fungsi Dan Kesannya? Read More »