free
web stats
Pegawai Penguatkuasa Gred KP41

Temuduga Pegawai Penguatkuasa N41 dan Peperiksaan Arkib S41

Pengalaman temuduga Pengawai Penguatkuasa N41 memang 1 pengalaman yang agak nightmare pernah saya lalui. Why? Sebab itulah kali pertama saya ditemuduga sendiri oleh pihak SPA. Haruslah nightmare! Sebenarnya saya macam ala-ala terpaksa juga untuk cuba apply pengawai penguatkuasa N41 ni. hahaha! Ikutkan memang tak nak pun sebab malaslah bab nak kena transfer negeri ni. Kalau …

Temuduga Pegawai Penguatkuasa N41 dan Peperiksaan Arkib S41 Read More »

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Adakah anda suka makan buffet terutamanya pada masa ramadhan. Saya memang suka pergi makan buffet di merata restoran untuk cuba sendiri mana satu yang paling sedap pada bulan ramadhan dengan membawa semua ahli keluarga saya semua. Minggu lepas, saya terjumpa dengan satu restoran yang membekalkan buffet ramadhan yang saya rasa amat sedap dan sepadan dengan …

Buffet Ramadhan Casa Ombak Read More »

blogger kaya

Tips Jadi Blogger Kaya Raya

Nak tips tak? Kali ini saya nak beri TIPS UNTUK JADI BLOGGER KAYA RAYA. Percaya tak? Boleh percaya, tapi jangan banyak sangat sebab saya bukan sifu blogging macam Denaihati ataupun kak Redmummy. Jauh lagi perjalanan daripada saya untuk jadi seperti mereka. Tajuk memang saja acah-acah macam power. Sebenarnya dah 7 tahun berblogging, tak adalah kaya …

Tips Jadi Blogger Kaya Raya Read More »

Sekitar di Pesta Wau Antarabangsa Kelantan 2013

Sekitar pukul 4:30 petang tadi saya sempat untuk bawa bersama anak-anak dan isteri saya sekali pergi berkunjung ke Pesta Wau Antarabangsa Kelantan 2013 di Pantai Geting, Tumpat. Pesta Wau Antarabangsa ni sudah bermula sejak 29 Mei lepas lagi dan kemuncaknya adalah jatuh pada hari  esok, 1 Jun 2013. Seingat saya pesta wau antarabangsa ni diadakan …

Sekitar di Pesta Wau Antarabangsa Kelantan 2013 Read More »

tips affiliate

RM 300 Dalam Masa 2 Hari Rezeki Komisyen Affiliate

Alhamdulillah. Rezeki Allah yang beri kepada saya awal-awal pagi ini. Ok, sebab nak bagi tajuk nampak cool sikit jadi saya letaklah RM300 tetapi sebenarnya jumlah komisyen affiliate yang saya dapat bukan RM300 tetapi adalah RM280. Mungkin ini boleh digunakan sebagai rujukan tambahan untuk entry sebelum ini. 4 Tips Penting Sebelum Menyertai Program Affiliate Boleh baca …

RM 300 Dalam Masa 2 Hari Rezeki Komisyen Affiliate Read More »

usahawan

Tip-Tip Usahawan Kecil Rahsia Besar Cara Perniagaan Rasulullah

Setiap perkara atau pekerjaan yang kita ingin lakukan, pasti beserta dengan niat bukan? Sama juga dalam kes untuk menjadi usahawan. Semoga artikel Tip-Tip Usahawan Kecil Rahsia Besar Cara perniagaan Rasulullah ini bermanfaatlah sikit sebanyak ya. Walaupun kita sebut usahawan kecil tapi kita kena ada visi yang besar. Visi besar, doa pun kenalah sesuai sikit. Kita …

Tip-Tip Usahawan Kecil Rahsia Besar Cara Perniagaan Rasulullah Read More »

jobdirumah buat duit

Program Jobdirumah Terbukti Boleh Dipercayai

Hah, ini adalah bukti di mana program yang saya sertai ini iaitu Jobdirumah bukan lah satu program scam atau yang membohong. Alhamdulillah saya telah dapat rezeki komisen daripada program affiliate ini untuk kali kedua. Berbakat juga rupanya saya ni untuk mendapatkan rezeki seperti ini. hahahahaha! Tak, ini selingan nak bagi semangat saja. Sifu sebenar bab …

Program Jobdirumah Terbukti Boleh Dipercayai Read More »

hidup baru tahun 2013

Beginilah Cara Hidup Untuk Tahun 2013

Tahun 2013 sudah jejak 31 hari nampaknya sampai hari ini. Pejam celik, pejam celik. Cepat betul masa berlalu sekarang kan? Semalam, pelajar jurusan agama dah selamat dah dapat keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM). Kita? Dah dapat keputusan apa? hahahaha! Lawak hambar. Sambung, sebelum tu saya mulakan dengan mengucapkan Segala Puji bagi Allah. Selawat …

Beginilah Cara Hidup Untuk Tahun 2013 Read More »

jadi super blogger

Rahsia Menjadi Super Blogger

Menjadi Super Blogger memang menjadi impian ramai blogger. Tidak mustahil untuk jadi Super Blogger, kalau kita rajin belajar dan menerokai dunia blogging ni sebenarnya. Tips Panduan Blogger kali ini, Rahsia Menjadi Super Blogger adalah perkongsian saya untuk pembaca blog. Salah satu cara untuk menjadi Super Blogger adalah dengan tidak mengamalkan sikap “kedekut ilmu” ok. Saya …

Rahsia Menjadi Super Blogger Read More »

social media

5 Tanda Teknologi Sedang Merosakkan Cara Hidup Anda

Pada zaman sekarang ini, macam semua orang pun ada akaun Facebook. Biarpun mereka yang usia tua juga ada akaun Facebook juga. Mujur, saya tak ada datuk atau nenek. Jika tidak, boleh juga saya ajar mereka macam mana nak guna Facebook untuk berbual-bual dengan orang lain, kan? Mungkin penceraian di kalangan warga tua juga akan meningkat …

5 Tanda Teknologi Sedang Merosakkan Cara Hidup Anda Read More »