Show Posts in

Sindiket Peminta Sedekah Jalanan

Pernah tak anda tengah duduk makan dekat kedai, tiba-tiba datang seseorang yang pakaian agak lusuh, bentuk fizikal macam betul-betul daif, bawa beberapa jenis kitab atau buku agama? Rasanya mesti pernah bukan? Saya dah biasa nampak situasi macam ini. Sekali lagi, saya berada dalam situasi yang “menyeronokkan” ini. Kenapa …

Musim Panas Atau Musim Sejuk Yang Bagus Untuk Tunaikan Umrah?

Soalan simple, mestilah jawapannya pun simple kan? Ada hamba Allah bertanya pada saya, kiranya beliau nak dengar pendapat. Mungkin sebab saya ada pengalaman mengerjakan umrah pada kedua-dua musim. Jawapan saya mudah, musim panas bagus, musim sejuk pun ada bagusnya. Apa yang bagus? Pergi umrah masa musim panas, memanglah …

Mudahnya Buat Duit Dengan Blog

Jika anda adalah seorang penulis blog, saya berani katakan yang anda langsung tidak mempunyai sebarang masalah atau rasa kekok untuk berkongsi pendapat, pandangan, idea atau apa-apa sahaja yang terlintas difikiran anda untuk dibaca oleh orang lain. Malahan ada ketikanya anda mahukan perhatian, anda mahukan lebih ramai orang untuk …

10 Tips Raya: Bagaimana Raya Anda Kali Ini Lebih Bermanfaat

Sekarang mungkin semua orang sedang sibuk shopping baju raya. Macam-macam fashion nak dicubanya. Kalau mak saya, dia tak suka beli baju kurung. Biasalah, mak tukang jahit. Jadi dia tak suka tengok jahitan orang lain, tak kemas katanya. Tapi saya setuju. Mungkin lepas ni saya kena belajar buat baju …

Cara Pantas Menurunkan Berat Badan

Rasa berdosa sangat bila biarkan badan ni dikepam sampai jadi bulat. Dulu badan saya sangat kurus saja, tetapi sekarang badan dah naik berkilo-kilo. Inilah padah mukanya bila tak jaga diet dan makan saya. Sekarang ni saya rasa dah sampai masanya untuk cari cara pantas untuk menurunkan berat badan …