free
web stats

Teknologi

juruteknik komputer

Ciri-Ciri Utama Sebagai Seorang Juruteknik Komputer

Bidang komputer mempunyai skop yang amat luas jika kita lihat dari segi tugasan dan peluang samada dalam bentuk pekerjaan atau perniagaan. Oleh sebab itu lah ramai orang yang beralih arah dari bidang lain yang kadang-kadang tidak memberikan pulangan yang baik kepada bidang perniagaan komputer. Ini adalah kerana bidang komputer adalah satu bidang yang terbuka dan …

Ciri-Ciri Utama Sebagai Seorang Juruteknik Komputer Read More »

viki tv

5 Cara Tengok TV di Android

5 aplikasi android pilihan terbaik untuk anda tengok TV di Android smartphone anda. Melalui artikel kali ini menerusi kategori teknologi, saya akan kongsikan senarai 5 aplikasi android percuma dari Google Play Store yang anda boleh muat turun untuk tonton TV online di telefon pintar android anda. Saya tidak pernah mengenal erti sebenar kebebasan bergadget sehinggalah …

5 Cara Tengok TV di Android Read More »

social media

5 Tanda Teknologi Sedang Merosakkan Cara Hidup Anda

Pada zaman sekarang ini, macam semua orang pun ada akaun Facebook. Biarpun mereka yang usia tua juga ada akaun Facebook juga. Mujur, saya tak ada datuk atau nenek. Jika tidak, boleh juga saya ajar mereka macam mana nak guna Facebook untuk berbual-bual dengan orang lain, kan? Mungkin penceraian di kalangan warga tua juga akan meningkat …

5 Tanda Teknologi Sedang Merosakkan Cara Hidup Anda Read More »