free
web stats

Teknologi

juruteknik komputer

Ciri-Ciri Utama Sebagai Seorang Juruteknik Komputer

Bidang komputer mempunyai skop yang amat luas jika kita lihat dari segi tugasan dan peluang samada dalam bentuk pekerjaan atau perniagaan. Oleh sebab itu lah ramai orang yang beralih arah dari bidang lain yang kadang-kadang tidak memberikan pulangan yang baik kepada bidang perniagaan komputer. Ini adalah kerana bidang komputer adalah satu bidang yang terbuka dan …

Ciri-Ciri Utama Sebagai Seorang Juruteknik Komputer Read More »

Al Quran

Menarik Tentang Keajaiban Al-Quran Dengan Fakta-Fakta Sains

Keajaiban Al-Quran sememangnya banyak. Semua orang tahu secara umum tapi saya yakin tak ramai yang ambil tahu secara terperinci. Kalau jenis baca Al-Quran beserta terjemahan, InsyaAllah anda akan jumpa serba sedikit kaitan ini. Kalau tidak, anda boleh rujuk Al-Quran lepas baca artikel ini. KEAJAIBAN AL-QURAN DENGAN FAKTA-FAKTA SAINS 1) Proses Kejadian Alam Semester Pada kira-kira …

Menarik Tentang Keajaiban Al-Quran Dengan Fakta-Fakta Sains Read More »

social media

5 Tanda Teknologi Sedang Merosakkan Cara Hidup Anda

Zaman sekarang, mak orang semua ada Facebook. Mujur, saya tak ada datuk atau nenek. If tak, boleh jugak ajar guna Facebook ni kan? Sure penceraian di kalangan warga tua meningkat lepas tu. hahaha. Lepas Facebook, keluar pula Twitter. Budak-budak hingusan pun terhegeh-hegeh nak tweet tweet. Cuma, dah nama budak budak kan? Tweet pun hal sakit …

5 Tanda Teknologi Sedang Merosakkan Cara Hidup Anda Read More »