free
web stats

Tech

blogger pintar

Jadilah Blogger Yang Dinanti Bukan Blogger Yang Minta Dimaki

Rasanya boleh tahan lama juga saya bercuti daripada menulis sebarang artikel di blog ini. Bukan tak ada idea menulis, cuma saya sengaja bercuti. Siapa kata blogger tidak perlu bercuti? Sepanjang saya bercuti suka-suka ni, ada jugalah beberapa orang yang mengirim personal message ke blog ini dan  bertanyakan soalan seperti “kenapa tak update blog?”, “lamanya menyepi, …

Jadilah Blogger Yang Dinanti Bukan Blogger Yang Minta Dimaki Read More »

google sitelinks

Cara Mendapatkan Google Sitelinks Untuk Blog

Hari ini saya akan berkongsi dengan anda tentang cara bagaimana untuk mendapatkan google sitelinks. Sekiranya anda bukan pandai sangat dengan kerja SEO pun tak apa.  Jangan risau sebab saya rasa teknik yang telah saya praktikkan ini tidak menyusahkan atau terlalu kompleks untuk anda ikuti. Terlebih dahulu mari kita kenali apa itu google sitelinks. Sitelinks ialah …

Cara Mendapatkan Google Sitelinks Untuk Blog Read More »

social media

5 Tanda Teknologi Sedang Merosakkan Cara Hidup Anda

Zaman sekarang, mak orang semua ada Facebook. Mujur, saya tak ada datuk atau nenek. If tak, boleh jugak ajar guna Facebook ni kan? Sure penceraian di kalangan warga tua meningkat lepas tu. hahaha. Lepas Facebook, keluar pula Twitter. Budak-budak hingusan pun terhegeh-hegeh nak tweet tweet. Cuma, dah nama budak budak kan? Tweet pun hal sakit …

5 Tanda Teknologi Sedang Merosakkan Cara Hidup Anda Read More »