free
web stats

Category: Tech

Show Posts in

Check Harga Blog – Cara Mengetahui Harga Blog Kita

Berapa nilai dan harga blog atau website anda? Hehe, tadi saja aku kodek-kodek internet terjumpa beberapa website yang boleh digunakan untuk semak harga blog/website kita. Bila di cuba semua website tersebut.. wah, bermacam-macam angka dan jumlah yang terhasil untuk harga blog aku. Bagaimana pengiraannya pun tak tahu.. haha! …

Pakai Alat Perangkap Nyamuk Elektrik

Tips memilih dan membeli alat perangkap nyamuk untuk rumah anda. Sedar atau tidak kira walau ke mana anda berada, anda akan sentiasa menjumpai makhluk Allah yang bernama nyamuk. Pertemuan dengan beberapa nyamuk adalah cukup jelas, walaupun kehadiran mereka ini di sesuatu tempat itu kelihatan seperti bermusim, namun ianya …

Cara Padam Akaun Facebook

Pengguna Facebook terus berkembang tetapi pada masa yang sama, ada yang tidak lagi gembira dengan platform tersebut, jadi mereka mengambil keputusan untuk memadamkan akaun mereka selama-lamanya. Mana-mana pengguna bebas untuk berbuat demikian, tetapi anda perlu belajar langkah-langkah yang sewajarnya untuk memastikan bahawa semua maklumat anda benar-benar dipadam dari …

Jam Tangan Online Malaysia

Jika anda sedang mencari jam tangan sama ada untuk dijadikan sebagai hadiah ataupun untuk kegunaan peribadi, maka lebih baik anda cari dan dapatkan jam tangan secara online. Melalui artikel kali ini saya akan mengupaskan dan memberikan sebab-sebab mengapa anda perlu membeli jam tangan online. Tambahan pula membeli-belah jam …

Perbezaan Telefon Klon dan Original – AP VS Ori

Secara umumnya smartphone klon merupakan tiruan bermutu daripada yang original. Sebaik sahaja telefon pintar baru dikeluarkan, maka pengilang palsu mula bekerja untuk menghasilkan produk klon yang seakan-akan sama seperti telefon original yang asli. Ketika dalam proses pengklonan, penampilan luaran telefon asal yang diciplak kebanyakannya dari bahan tiruan, manakala …

5 Cara Tengok TV di Android

5 aplikasi android pilihan terbaik untuk anda tengok TV di Android smartphone anda. Melalui artikel kali ini menerusi kategori teknologi, saya akan kongsikan senarai 5 aplikasi android percuma dari Google Play Store yang anda boleh muat turun untuk tonton TV online di telefon pintar android anda. Saya tidak …

Kesilapan Rekabentuk Yang Boleh Membunuh Blog Anda

Tentunya sebagai blogger anda mahukan sebuah blog yang cantik dan menarik. Mampu membuat pembaca melekat lama dalam blog anda. Blog ibarat seperti rumah yang perlu dihiasi juga. Dari segi rekabentuk theme, plugin, dan sebagainya. Semua bertujuan untuk membuat blog kelihatan lebih baik. Tetapi perlu berhati-hati juga bukan semua …

Bagaimana Untuk Membina Blog Terbaik

Kini blog merupakan medan informasi dan rujukan terpenting yang paling banyak memenuhi ruangan internet. Jika anda ingin tahu tentang apa-apa berita, informasi, subjek atau topik, anda hanya perlu Google dan akan keluar semua maklumat melalui interwebs sahaja. Contoh jika anda taip dalam kotak search engine Malaysia Best Blog …

Panduan Ringkas Pengunaan Laman E-Penyata Gaji

Sistem online e penyata gaji ialah sistem yang disediakan khusus untuk anda semua yang bekerja langsung dengan kerajaan atau dipanggil juga sebagai kakitangan awam, dengan tujuan bagi memudahkan urusan perolehan gaji slip atau penyata gaji dan juga mendapatkan laporan penyata pendapatan, bulanan dan juga tahunan sehinggalah anda pencen. …

Populariti Blog Nilainya Di Mana?

Populariti blog nilainya di mana? Ya, saya soal korang semua. hahaha! Blog akan popular bila tuan blog popular atau sesebuah blog itu akan popular kerana pengisian blog itu sendiri? Mana 1 yang lebih bagus? Ada sesiapa yang boleh beri pendapat? Saya sengaja tulis entry tentang populariti blog nilainya …