free
web stats

Category: Internet

Show Posts in

Mood Blogging Menurun?

Tak. Ini jawapan ringkas saya untuk soalan kawan-kawan blogger. Mood blogging saya jarang menurun sebenarnya. Cuma, sekarang ni saya agak sibuk dengan urusan bisnes online kecil-kecilan. Lagi-lagi bila page perniagaan Al-Quran saya sudah dilancarkan minggu lepas. Al-Quran Pelangi Murah merupakan page perniagaan Al-Quran saya. Alhamdulillah, baru 1 minggu …

Menarikkah Blog Anda?

Menarikkah blog anda? Ok, saya bukan tanya anda semua sebenarnya. Saya tepuk dada, dan tanya diri sendiri. Al-maklum kan ada blog sendiri. Kenalah sesekali tengok cermin, lepas tu tanya diri sendiri. hihihi! Kenapa sesekali para blogger perlu tanya pada diri sendiri soalan “menarikkah blog anda”? Oh senang je …

Rahsia Teknik SEO Yang Saya Perlu Belajar

Rahsia Teknik SEO ni sebenarnya ada banyak jika anda betul-betul minat nak belajar. Kalau biasa dengan Teknik SEO, memang tak susah nak “goda” Google. Cuma, Teknik yang mana satu yang betul-betul berkesan tu memang saya tak boleh nak sembang dengan banyak. Bukan saya kedekut untuk berkongsi ilmu bersama …

Rahsia Menulis Artikel Berterusan Daripada Saudara Aqif Azizan

Kalau anda merupakan blogger, anda pastinya pernah mengalami sindrom kekurangan idea artikel. Tipu sangat kalau anda kata, TIDAK. Anda jangan fikir penulis-penulis blog yang hebat-hebat tidak pernah mengalami masalah ini. Mereka pun sama macam kita. Cuma, mereka professional. Tak mungkin mereka nak buka pekung sendiri. Kan? Padahal, percayalah. …

Ebook Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Arkib S41

Ebook Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Arkib S41 sudah boleh anda dapatkan kini. Pastikan calon baca CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI ARKIB S41 ini sebelum memasuki dewan atau anda akan gagal sebab SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI ARKIB S41 boleh tahan susah. Kecuali, anda dapatkan EBOOK CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI ARKIB S41 …

Tukar Hobi Update Status Sia-Sia Dekat Facebook Jadi Duit

Facebook memang platform yang mampu beri anda duit poket sekiranya anda tahu rahsia yang peniaga online biasa guna. Masalahnya, tak ramai pun peniaga online yang nak dedahkan rahsia mereka dah guna. Tapi, jangan sedih dulu. Relax, rezeki masing-masing. Tak payah sibuk buang masa nak korek rahsia peniaga online …

Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

Artikel ILMU BLOGSPOT BLOGGER MALAYSIA ini mudah-mudahan dapat bantu newbie blogger Malaysia. Saya akan fokuskan dalam bidang tips penulisan dalam siri ILMU BLOGSPOT BLOGGER MALAYSIA kali ini. Sebenarnya sebagai blogger, tidak kiralah anda menulis di dalam blog yang menggunkana platform blogspot atau wordpress, anda perlu tahu teknik penulisan …

Tips Jadi Blogger Kaya Raya

Nak tips tak? Kali ini saya nak beri TIPS UNTUK JADI BLOGGER KAYA RAYA. Percaya tak? Boleh percaya, tapi jangan banyak sangat sebab saya bukan sifu blogging macam Denaihati ataupun kak Redmummy. Jauh lagi perjalanan. Tajuk memang saja acah-acah macam power. Sebenarnya dah 7 tahun berblogging, tak adalah …

Review Ikhlas Untuk Yes 4G

Review produk ni kalau tak ikhlas lebih baik jangan buat. Saya jarang review produk sangat sebab saya tak suka nak buat-buat macam produk yang ditawarkan tu bagus tapi hakikatnya tidak. Menipu pembaca blog sayalah macam tu kan? Tapi, kali ini saya rajin kongsi review ikhlas untuk Yes 4G. …

Kitab Teknik SEO Merah Jambu Oleh Pakar Affiliate Malaysia

Kitab Teknik SEO Merah Jambu Oleh Pakar Affiliate Malaysia pilihan hati saya. Rasa nak menjerit bila tahu Kitab Teknik SEO Merah Jambu ini sudah dibuka untuk jualan. Tahukah anda semua bahawasanya penulis Kitab Teknik SEO ini buah hati saya? Ok, fitnah akan dimurkai oleh Allah. hahaha! Taklah, sebenarnya …