free
web stats

Category: Internet

Show Posts in

Bagaimana Untuk Membina Blog Terbaik

Kini blog merupakan medan informasi dan rujukan terpenting yang paling banyak memenuhi ruangan internet. Jika anda ingin tahu tentang apa-apa berita, informasi, subjek atau topik, anda hanya perlu Google dan akan keluar semua maklumat melalui interwebs sahaja. Contoh jika anda taip dalam kotak search engine Malaysia Best Blog …

Panduan Ringkas Pengunaan Laman E-Penyata Gaji

Sistem online e penyata gaji ialah sistem yang disediakan khusus untuk anda semua yang bekerja langsung dengan kerajaan atau dipanggil juga sebagai kakitangan awam, dengan tujuan bagi memudahkan urusan perolehan gaji slip atau penyata gaji dan juga mendapatkan laporan penyata pendapatan, bulanan dan juga tahunan sehinggalah anda pencen. …

Populariti Blog Nilainya Di Mana?

Populariti blog nilainya di mana? Ya, saya soal korang semua. hahaha! Blog akan popular bila tuan blog popular atau sesebuah blog itu akan popular kerana pengisian blog itu sendiri? Mana 1 yang lebih bagus? Ada sesiapa yang boleh beri pendapat? Saya sengaja tulis entry tentang populariti blog nilainya …

Rahsia Menulis Artikel Dalam Tempoh 20 Minit

Lain orang, lain cara dan gaya penulisan artikel. Saya ada cara tersendiri waktu menulis. Saya yakin, korang pun sama kan? Begitu juga tempoh masa yang diperlukan untuk menaip artikel sehingga selesai sesuatu artikel itu disiarkan. Kena ada rahsia ke? Ok, Rahsia Menulis Artikel saya tidaklah unik mana pun. …

3 Peringkat Blog. Blog Anda Di Mana?

Setiap blogger akan melalui peringkat-peringkat penting dalam dunia blogging. Saya tidak terkecuali. Ada masa blog saya naik, dan ada masa blog ini akan mengalami kejatuhan trafik yang mendadak. Ingat hidup je ada lumrah, dunia blogging pun ada ok. hehehehe!! Ok, semua tengah puasa Ramadhan kan? Jadi, saya tak …

Mudahnya Buat Duit Dengan Blog

Jika anda adalah seorang penulis blog, saya berani katakan yang anda langsung tidak mempunyai sebarang masalah atau rasa kekok untuk berkongsi pendapat, pandangan, idea atau apa-apa sahaja yang terlintas difikiran anda untuk dibaca oleh orang lain. Malahan ada ketikanya anda mahukan perhatian, anda mahukan lebih ramai orang untuk …

4 Tips Untuk Layak Jadi UNIQUE Blogger

Apakah syarat untuk menjadikan anda seorang blogger yang unik? Tidak sama dengan blogger yang itu, mahupun yang ini. Artikel ini akan berkongsi pada pembaca blog cap ayam ini tentang tips untuk layak jadi unique blogger di Malaysia. Baca betul-betul. Kenapa saya cuma tekankan Unique Blogger di Malaysia? Sebabnya …

Jadilah Blogger Yang Dinanti Bukan Blogger Yang Minta Dimaki

Rasanya boleh tahan lama juga saya bercuti daripada menulis sebarang artikel di blog ini. Bukan tak ada idea menulis, cuma saya sengaja bercuti. Siapa kata blogger tidak perlu bercuti? Hello, blogger pun manusia. kan? Sepanjang saya bercuti suka-suka ni, ada jugalah beberapa orang yang mengirim personal message di …

5 Jenis Entri Blog Yang Mendapat Trafik Tinggi

Dunia blogging memang seronok kalau kita bijak gunakan platform sedia ada ni untuk berkongsi maklumat berguna pada para pembaca. Pembaca blog zaman sekarang bukan macam pembaca dulu, zaman sekarang semua dah “demand”. Kita kena bijak atur strategi blogging kita sendiri. Blogger kejar trafik, blogger manipulasi entri seks panas …

Cara Mendapatkan Google Sitelinks Untuk Blog

Hari ini saya akan berkongsi dengan anda cara mendapatkan google sitelinks. Jangan risau saya rasa teknik yang telah saya praktikkan ini tidak menyusahkan atau terlalu kompleks untuk anda ikuti. Terlebih dahulu mari kita kenali apa itu google sitelinks. Sitelinks ialah himpunan khusus suatu link yang dicari oleh pengguna …