Category: Gajet

Show Posts in

Tablet Atau Komputer Notebook – Apa Pilihan Anda?

Sekarang nih kalau sebut iPad ke Samung Galaxy Tab ke sudah pasti orang akan memandang kepada kita. Lebih-lebih lagi kalau kita bawa kemana-mana samada ke cafe untuk minum sambil ber facebook ke atau ketempat-tempat awam sementara menunggu giliran. Orang akan melihat kita memiliki satu alat yang amat berharga …

Cara-cara Untuk Menjaga Bateri Laptop

Anda buka komputer berapa kali sehari? atau 2-3 hari sekali baru tutup? Atau anda buka laptop tanpa menutup charger langsung? atau bagaimana? Aku sendiri kadang-kadang bahkan selalu buka laptop tanpa menutup plug charger. Padahal bateri laptop masih ok. Agak-agak ada kesan sampingan tak, samada untuk jangka panjang atau …

Pakai Alat Perangkap Nyamuk Elektrik

Tips memilih dan membeli alat perangkap nyamuk untuk rumah anda. Sedar atau tidak kira walau ke mana anda berada, anda akan sentiasa menjumpai makhluk Allah yang bernama nyamuk. Pertemuan dengan beberapa nyamuk adalah cukup jelas, walaupun kehadiran mereka ini di sesuatu tempat itu kelihatan seperti bermusim, namun ianya …

Jam Tangan Online Malaysia

Jika anda sedang mencari jam tangan sama ada untuk dijadikan sebagai hadiah ataupun untuk kegunaan peribadi, maka lebih baik anda cari dan dapatkan jam tangan secara online. Melalui artikel kali ini saya akan mengupaskan dan memberikan sebab-sebab mengapa anda perlu membeli jam tangan online. Tambahan pula membeli-belah jam …

Perbezaan Telefon Klon dan Original – AP VS Ori

Secara umumnya smartphone klon merupakan tiruan bermutu daripada yang original. Sebaik sahaja telefon pintar baru dikeluarkan, maka pengilang palsu mula bekerja untuk menghasilkan produk klon yang seakan-akan sama seperti telefon original yang asli. Ketika dalam proses pengklonan, penampilan luaran telefon asal yang diciplak kebanyakannya dari bahan tiruan, manakala …

Murah Sangat Ke Smartphone Lenovo Malaysia?

Nak beli smartphone Lenovo macam bunyi nak beli ayam penyet je. Ingat murah ke? Tapi, kalau nak dibandingkan dengan spec yang ada pada SMARTPHONE LENOVO MALAYSIA ni rasa macam berbaloi je kalau kita beli. Saya cuba search dekat google dengan keyword “Lenovo Malaysia” dan lepas tu bukak website …

Murahnya Samsung Galaxy Note 3 Sempena Valentine Day!

Siapa nak dapat hadiah Samsung Galaxy Note 3? Siapa? Angkat tangan dan tuliskan nota, lepas tu selit dalam dompet kekasih hati anda sekarang. hahahahaha! Kita bukanlah nak menyambut Valentine Day, tapi tak dosalah kot kalau nak tumpang rasa SALE gila-gila dekat Lazada. kehkehkeh! Saya dah ada wishlist untuk …