Category: Tech

Show Posts in

Mudahnya Buat Duit Dengan Blog

Jika anda adalah seorang penulis blog, saya berani katakan yang anda langsung tidak mempunyai sebarang masalah atau rasa kekok untuk berkongsi pendapat, pandangan, idea atau apa-apa sahaja yang terlintas difikiran anda untuk dibaca oleh orang lain. Malahan ada ketikanya anda mahukan perhatian, anda mahukan lebih ramai orang untuk …

Menarik Tentang Keajaiban Al-Quran Dengan Fakta-Fakta Sains

Keajaiban Al-Quran sememangnya banyak. Semua orang tahu secara umum tapi saya yakin tak ramai yang ambil tahu secara terperinci. Kalau jenis baca Al-Quran beserta terjemahan, InsyaAllah anda akan jumpa serba sedikit kaitan ini. Kalau tidak, anda boleh rujuk Al-Quran lepas baca artikel ini. KEAJAIBAN AL-QURAN DENGAN FAKTA-FAKTA SAINS …

4 Tips Untuk Layak Jadi UNIQUE Blogger

Apakah syarat untuk menjadikan anda seorang blogger yang unik? Tidak sama dengan blogger yang itu, mahupun yang ini. Artikel ini akan berkongsi pada pembaca blog cap ayam ini tentang tips untuk layak jadi unique blogger di Malaysia. Baca betul-betul. Kenapa saya cuma tekankan Unique Blogger di Malaysia? Sebabnya …

Jadilah Blogger Yang Dinanti Bukan Blogger Yang Minta Dimaki

Rasanya boleh tahan lama juga saya bercuti daripada menulis sebarang artikel di blog ini. Bukan tak ada idea menulis, cuma saya sengaja bercuti. Siapa kata blogger tidak perlu bercuti? Hello, blogger pun manusia. kan? Sepanjang saya bercuti suka-suka ni, ada jugalah beberapa orang yang mengirim personal message di …

5 Jenis Entri Blog Yang Mendapat Trafik Tinggi

Dunia blogging memang seronok kalau kita bijak gunakan platform sedia ada ni untuk berkongsi maklumat berguna pada para pembaca. Pembaca blog zaman sekarang bukan macam pembaca dulu, zaman sekarang semua dah “demand”. Kita kena bijak atur strategi blogging kita sendiri. Blogger kejar trafik, blogger manipulasi entri seks panas …

Mood Blogging Menurun?

Tak. Ini jawapan ringkas saya untuk soalan kawan-kawan blogger. Mood blogging saya jarang menurun sebenarnya. Cuma, sekarang ni saya agak sibuk dengan urusan bisnes online kecil-kecilan. Lagi-lagi bila page perniagaan Al-Quran saya sudah dilancarkan minggu lepas. Al-Quran Pelangi Murah merupakan page perniagaan Al-Quran saya. Alhamdulillah, baru 1 minggu …

Menarikkah Blog Anda?

Menarikkah blog anda? Ok, saya bukan tanya anda semua sebenarnya. Saya tepuk dada, dan tanya diri sendiri. Al-maklum kan ada blog sendiri. Kenalah sesekali tengok cermin, lepas tu tanya diri sendiri. hihihi! Kenapa sesekali para blogger perlu tanya pada diri sendiri soalan “menarikkah blog anda”? Oh senang je …

Rahsia Menulis Artikel Berterusan Daripada Saudara Aqif Azizan

Kalau anda merupakan blogger, anda pastinya pernah mengalami sindrom kekurangan idea artikel. Tipu sangat kalau anda kata, TIDAK. Anda jangan fikir penulis-penulis blog yang hebat-hebat tidak pernah mengalami masalah ini. Mereka pun sama macam kita. Cuma, mereka professional. Tak mungkin mereka nak buka pekung sendiri. Kan? Padahal, percayalah. …

Ebook Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Arkib S41

Ebook Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Arkib S41 sudah boleh anda dapatkan kini. Pastikan calon baca CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI ARKIB S41 ini sebelum memasuki dewan atau anda akan gagal sebab SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI ARKIB S41 boleh tahan susah. Kecuali, anda dapatkan EBOOK CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI ARKIB S41 …

Tukar Hobi Update Status Sia-Sia Dekat Facebook Jadi Duit

Facebook memang platform yang mampu beri anda duit poket sekiranya anda tahu rahsia yang peniaga online biasa guna. Masalahnya, tak ramai pun peniaga online yang nak dedahkan rahsia mereka dah guna. Tapi, jangan sedih dulu. Relax, rezeki masing-masing. Tak payah sibuk buang masa nak korek rahsia peniaga online …