free
web stats

Pelbagai

Ahmad Ammar

Pengajaran Disebalik Pemergian Ahmad Ammar Ahmad Azam

Rasa terpukul sebenarnya bila berkali-kali menonton video beliau, Ahmad Ammar. Rasanya terlalu banyak Pengajaran Disebalik Pemergian Ahmad Ammar Ahmad Azam yang boleh kita ambil.   Duduk, dan fikir sejenak. Berapakah usia kita saat ini? Bagaimanakah kita habiskan masa yang Allah berikan selama 24 jam sehari? Beribadatkan atau buang masa di laman-laman sosial? Saya malas nak …

Pengajaran Disebalik Pemergian Ahmad Ammar Ahmad Azam Read More »

rebel of roses

Rebel Of Roses – Kedai Barangan Wanita Online Terkini

Kedai barangan wanita online memang makin banyak sekarang ni. Cakap je anda nak beli apa, semua ada dihujung jari. Paling banyak kedai barangan wanita yang fokus jual selendanglah kan. Saya sendiri, mengaku yang saya hantu beli selendang! Cuma, 1 je yang tak berapa berkenan bila kita buat pembelian secara online ni. Biasanya jarang sangat orang …

Rebel Of Roses – Kedai Barangan Wanita Online Terkini Read More »

al quran Medina Tajwid

Mencari Lailatul Qadar

Misi mencari Lailatul Qadar sudah bermula. Sekarang ni sudah masuk 10 hari terakhir sebelum tamatnya kursus Ramadhan 2013 ini. Apakah persedian anda semua? Kalaulah tahun ini merupakan Ramadhan terakhir kita, dan kita tak nak ambil peluang ni. Ruginya! Semalam, saya berkesempatan ke majlis ilmu bersama Ustaz dari Indonesia. Ustaz pondok omputih cakap. hehehe! Jadi, saya …

Mencari Lailatul Qadar Read More »

Al Quran pelangi

Begini Agaknya Kalau Al-Quran Sudah Di Hati

Sebenarnya tidak tahu bagaimana nak mulakan artikel ini. Rasa macam tidak perlu menaip, tapi ada suara yang berbisik seolah-olah suruh saya kongsikan perasaan unik ini. Saya nekad, saya akan teruskan juga artikel tidak seberapa ini. Mula-mula saya nak bertanya semua yang sudi membaca artikel ini (kalau ada) Soalannya mudah. Sehari, berapa kali naskah Al-Quran yang …

Begini Agaknya Kalau Al-Quran Sudah Di Hati Read More »