free
web stats

Pelbagai

Pegawai Penguatkuasa Gred KP41

Pengalaman Temuduga Pegawai Penguatkuasa N41

Pengalaman temuduga Pengawai Penguatkuasa N41 memang 1 pengalaman yang agak nightmare pernah saya lalui. Why? Sebab itulah kali pertama saya ditemuduga sendiri oleh pihak SPA. Haruslah nightmare! Sebenarnya saya macam ala-ala terpaksa juga untuk cuba apply pengawai penguatkuasa N41 ni. hahaha! Ikutkan memang tak nak pun sebab malaslah bab nak kena transfer negeri ni. Kalau …

Pengalaman Temuduga Pegawai Penguatkuasa N41 Read More »

qurban kambing di mekah

Ambil Peluang Melakukan Ibadah Qurban Kambing Di Mekah

Ibadah Qurban sememangnya kita sudah sedia maklum, salah satu bentuk ibadah yang sangat mulia di sisi agama Islam. Pada yang masih tidak faham fadhilat melakukan Qurban, mungkin sudah sampai masanya untuk anda sama-sama mengambil berat berkenaan ibadah ini. Ada sesetengah kita anggap, ibadah qurban ini hanya untuk orang yang sudah kaya raya. Yang tidak tahu …

Ambil Peluang Melakukan Ibadah Qurban Kambing Di Mekah Read More »

PROGRAM TEMPAHAN QURBAN SECARA ONLINE

Program Tempahan Qurban Secara Online Sudah Bermula

Assalamualaikum, kepada Muslimin dan Muslimat mesti dah sedia maklum kan yang kita akan sambut Hari Raya Haji tak lama lagi. Dah puas beraya sakan, sekarang dah sampai masa untuk kita fokus dengan ibadah seterusnya iaitu melakukan ibadah qurban. Sebelum ni pun, saya dah banyak juga berkongsi berkenaan PROGRAM TEMPAHAN QURBAN ONLINE bersama pihak EQURBAN. Rasanya …

Program Tempahan Qurban Secara Online Sudah Bermula Read More »

AMAL-IBADAH-KITA-SEKARANG-ADALAH-UNTUK-BEKALAN-DI-AKHIRAT-KELAK

Ibadat Kita Untuk Siapa?

Mulanya saya mahu berkongsi berkenaan Unit Trust tetapi rasanya ada ilmu akhirat lain yang perlu saya kongsikan sementara masih ada isi pentingnya dalam kepala otak yang semakin menua ni (mengaku pulak kau?). Ibadat kita untuk siapa dan untuk apa sebenarnya? Saya ada pengajian ilmu dekat surau Maghrib tadi. Soal jawab ibadat itu ini. Pendekkan cerita …

Ibadat Kita Untuk Siapa? Read More »