free
web stats

Category: Pelbagai

Show Posts in

Hati Terhijab?

Ini adalah perkongsian yang tidak seberapa ya. Macam biasa setiap hari Selasa, saya akan ke surau untuk menghadiri majlis ilmu. Minggu ni saya belajar tentang 1 ilmu yang sangat berguna. Kalau saya ponteng kelas mesti tertinggal. PANDANGAN YANG DIHIJAB OLEH ALLAH Ya, sengaja saya guna font besar cap …

Fenomena Harlem Shake Selepas Gangnam Style?

Harlem Shake ni sejenis minuman shake macam mana? Oh bukan, Fenomena Harlem Shake ni merupakan 1 bencana baru dalam dunia internet. Kenapa Harlem Shake ni saya kata bencana? Sebab, sama mengarut macam Gangnam Style. hahahaha! Ya Allah, pleaselah hentikan fenomena mengarut macam ni. Saya ni lurus bendul. Bila …

Beginilah Cara Hidup Untuk Tahun 2013

Tahun 2013 sudah jejak 31 hari nampaknya hari ini. Pejam celik, pejam celik. Cepat betul masa berlalu sekarang kan? Semalam, pelajar jurusan agama dah selamat dah dapat keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM). Kita? Dah dapat keputusan apa? hahahaha! Lawak hambar. Sambung, sebelum tu saya mulakan dengan …

Gambar Hari Kiamat. Tengok Boleh, Percaya Jangan!

Gambar Hari Kiamat yang tersebar dekat internet buat saya tergelak. Koleksi gambar hari kiamat ni, kalau korang nak tengok bolehlah tapi tolong jangan percaya sangat pasal tekaan hari kiamat entah daripada mana-mana je sumber. Merepek betul tapi itulah nasib baiklah koleksi Gambar Hari Kiamat ni (persedian menghadapi sebenarnya) …

Panduan Penggunaan Facebook dan Twitter Untuk Bloggers

Facebook dan Twitter memang medium terbaik untuk semua bloggers. Ada blog tapi tak ada akaun Twitter dan Facebook macam tak kena je rasa. hahahaha!!! Orang lain saya tak tahulah, tapi bagi saya 2 akaun ni sangat penting bagi setiap bloggers. Facebook dan Twitter keduanya penting sebagai medium untuk …

Iklan Bersepah, Pembaca Rimas

Ok, saya nak minta maaf banyak-banyak kalau ada yang terasa dengan entry saya kali ini. Tapi, tak payahlah nak terasa sangat sebab saya pun ada juga terkena tempias ni. hahaha!! Rasanya, semua blogger mesti ada letak iklan dekat blog mereka kan? Tak kisahlah apa tujuan korang berblog pada …

Cantik Luaran Belum Tentu Dalamannya Juga Cantik

Kita boleh saja memakai make up berkati-kati untuk kelihatan cantik. Tidak salah untuk mencantikkan diri sendiri. Cuma, pada saya tidak perlu berlebihan untuk kelihatan cantik itu. Pada saya, begitulah. Setiap manusia, memang Allah sudah jadikan dirinya tersedia cantik. Cuma, cantik kita mungkin berbeza-beza. Kecantikkan yang ada pada kita …

38 Famous People Who converted to Islam

Video 38 famous people who converted to Islam ini saya baru tonton di Youtube. hehehe! Saja nak kongsi dekat pembaca blog ni. Punyalah setiap hari mengadap youtube tapi baru hari ini tergerak hati nak tonton video 38 famous people who converted to Islam ni. Alhamdulilah, mereka semua diberi …

Kalendar 2012 Cuti Umum Seluruh Negara

Kalendar 2012 Cuti ini untuk memudahkan kita semua ok. Kalendar 2012 ni cuma saya google saja, rasanya dah ramai update tapi Kalendar 2012 Cuti Umum Seluruh Negara ni penting, jadi saya nak letak jugalah. Seronok juga kalau tengok Kalendar ni, rasa nak cuti selalu je. hahahaha!!! Tapi, nampaknya …