Category: Kehidupan

Show Posts in

8 Teknik Pengucapan Awam Yang Berkesan

Saya pasti ramai yang tahu apa maksud pengucapan awam. Pasti anda sudah biasa hadiri perbahasan, seminar, kursus dan konvensyen. Individu yang berdiri berseorangan dihadapan itulah dipanggil pengucapan awam atau dalam Bahasa Inggeris digelar “Public Speaking“. Pengucapan awam adalah proses yang diatur antara individu dan kumpulan individu dalam menyampaikan …

Anak Bukannya Untuk Didera

Sayang anak ditangan-tangankan, bukannya didera. Begitulah berita terbaru tentang 3 beradik didera oleh ibu kandung dan bapa tirinya. Anak-anak malang itu didera, dikurung, dicucuh api rokok dan disimbah dengan air panas. Ya Allah… Memang zalim sungguh. Kasihan betul tengok keadaan mereka. Salah seorang daripada kanak-kanak malang tu kedua-dua …

Maksud Warna Bunga Ros

Apakah maksud warna bunga ros? Ketahui maksud warna bunga ros atau mawar melalui perkongsian artikel menarik di bawah. Menyedari bahawa terdapat banyak warna bunga ros yang boleh didapati pada masa kini, adakah anda pernah bertanya diri anda tentang maksud warna-warna yang terdapat padanya? Sudah pasti, terdapat maksud warna …

Cara Memikat Hati Lelaki

Bagaimana cara memikat hati lelaki pemalu? Ketahui tips dan petua macamana cara-cara memikat hati lelaki pemalu melalui perkongsian artikel di bawah. – (How to Attract Man’s Hearts) Bagaimana untuk memikat lelaki adalah soalan yang sering diutarakan sejak dahulu lagi, dan daripada satu soalan itu terjawap pelbagai jawapan yang …

Harga Belon Helium Murah

Bagaimana cara untuk dapatkan belon helium dengan kos murah? Ketahui cara untuk dapatkan harga belon helium murah melalui perkongsian artikel di bawah. Barangan peralatan majlis adalah penting dan diperlukan dalam apa jua acara yang dibuat. Alatan-alatan ini termasuklah hadiah-hadiah, perakam video, reben dan belon helium. Dalam banyak-banyak alatan …

Cara Buat Buih Sabun

Belajar bagaimana cara membuat buih sabun untuk anak anda. Melalui artikel ini akan dikongsikan kepada anda cara dan teknik menghasilkan buih sabun buatan sendiri dengan mudah. Menonton buih terapung di atas angin dan melihat satu demi satu ianya pecah merupakan satu pengalaman yang menyeronokkan terutamanya kepada kanak-kanak. Selalunya …

Cara Buat Resume Dengan Rujukan Contoh Resume

Resume adalah suatu dokumen formal yang digunakan seseorang itu untuk mempersembahkan latar belakang dan juga kemahirannya. Ia digunakan untuk pelbagai tujuan tetapi yang utamanya adalah untuk mohon kerja sama ada untuk yang baru nak memohon ataupun yang sudah pernah bekerja. Contoh resume yang terbaik adalah yang ringkas tetapi …

Rumah Mesra Rakyat – Skim Bantuan Perumahan Yang Anda Mungkin Tidak Tahu

Sekarang ini, kita sebagai rakyat Malaysia yang prihatin, masih lagi dalam hawa kepanasan Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) yang berlangsung baru-baru ini. PIlihan raya pada Mei 2018 yang terkini mencatat sejarah apabila kerusi Perdana Menteri tidak lagi memihak kepada Barisan Nasional dan dimenangi oleh bekas mantan Perdana Menteri …

4 Kategori Kaya Pilihan Saya

Assalamualaikum, sibuk pula hari ini sampai tak sempat nak update blog pagi tadi. Tapi, tak apa. Blog bukan priority saya setakat ini, masih ada tugas yang saya perlu selesaikan. hehehe! Hmm, ok tapi tangan kalau dah biasa menaip memang camni lah. Nak jugak kongsi sesuatu. Harap korang dapat …

Skrip Kehidupan Paling Mudah dan Murah

Pernah dengar skrip kehidupan? Kalau belum tak apa. Saya pun baru tahu tentang skrip kehidupan ni sejak follow ceramah-ceramah Prof Dr Muhaya. Saya dah jadi pendengar setia beliau dah sekarang. hahahaha! Kemain mengaku. Prof Muhaya ni lah yang perkenalkan sistem skrip kehidupan. Mula-mula saya malas juga nak menulis …