Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Category: Pinjaman

Show Posts in

4 Cara Dapat Maklumat CTOS Jika Dalam Pemohonan Pinjaman Senarai Hitam

CTOS merupakan sebuah syarikat yang berfungsi dalam pembekalan maklumat peminjam dan syarikat ini mengutamakan hal ehwal perdagangan. Jika seseorang didakwa dan muflis, nama individu tersebut akan tersenarai dalam senarai CTOS, panel bank, pejabat guaman, atau institusi legislatif yang lain, syarikat insuran dan peniaga turut akan merujuk kepada data …

Cara Untuk Clearkan Nama Penjamin Yang Blacklist di MARA

Dah dekat tiga minggu aku dapat Reminder bertubi-tubi dari Agen pemungut hutang MARA. Aku rasa macam seorang banduan yang lolos dari penjara dan diburu oleh polis. Tidur malam aku tak lena, makan semakin bertambah, dan aku jadi makin malas nak mandi. Semua gara-gara bila aku dapat tau nama …

Mohon Bantuan AKPK – Susun Semula Hutang Anda

Hari ini aku nak berkongsi tips bagaimana untuk menyusun semula hutang anda yang mungkin semakin hari semakin bertimbun dan sudah menampakkan tanda-tanda kegagalan mengurus pergerakkan hutang anda. Bagaimana hendak mengetahui anda sebenarnya tidak sihat didalam menguruskan wang anda? 1. Apabila hutang anda sudah tertunggak dua atau melebihi tiga …

Pemberi Pinjaman Peribadi Popular di Malaysia

Tahukah anda bahawa Malaysia merupakan antara negara yang mana hutang isi rumah rakyatnya berada pada tahap paling tingggi di Asia? Kebanyakan rakyat Malaysia memilih membuat pinjaman bagi membantu menangani krisis kewangan masing-masing. Ada pelbagai jenis pinjaman. Pinjaman yang biasa dibuat ada diwujudkan kategori spesifik baginya seperti pinjaman perumahan, …

Isu Pinjaman PTPTN vs CCRIS

Agak tegang tentang isu pinjaman PTPTN dan CCRIS sekarang. Ramai yang menulis tentangnya. Ada yang bersetuju dan ada yang membantah. Saya juga tertarik untuk menulis dan berkongsi sedikit pendapat peribadi saya tentang isu PTPTN dan CCRIS ini. Mungkin ada yang akan kata, korang tak kena senanglah cakap itu …

MRTA vs MLTA – Mana Satu Insurans Pinjaman Perumahan Terbaik?

Yang Mana Satu Insurans Pinjaman Perumahan Terbaik (The Best Housing Loan Insurance)? Ketahui maklumat lanjut tentang MRTA vs MLTA melalui penerangan artikel di bawah. Apa itu MRTA dan MLTA? Pada asasnya, kedua-dua jenis insuran hayat bagi pinjaman perumahan (Mortgage Reducing Term Assurance – MRTA) dan (Mortgage Level Term …