Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Category: Perniagaan

Show Posts in

Renew Lesen Perniagaan SSM Secara Online

Renew Lesen Perniagaan SSM Secara Online Jyeah! Hari ni aku ke SSM untuk Renew Lesen Perniagaan aku. Dah tamat tempoh dah sebenarnya lesen aku. Tapi memandangkan tak ada masa untuk ke SSM, jadi aku biarkan ianya berlalu bagaikan angin lalu sepoi-sepoi bahasa melayu. Tapi secara tiba-tiba aku rasa …

Motivasi dan Usahawan, Apa Kaitannya?

“Usahawan Kecil” Besar atau kecilnya bidang perniagaan itu bukanlah persoalan kerana bukankah yang kecil itu akan membesar, dan yang besar itu mulanya daripada yang kecil? Tidak kiralah anda seorang usahawan kecil a.k.a perniaga kecil-kecilan atau pun sudah memiliki syarikat persendirian. Persoalannya sama ada anda seorang peniaga atau usahawan …

Bisnes Online Menurut Pandangan Saya

Bisnes Online menurut pandangan saya dan apa yang saya faham tentangnya. Bisnes Online adalah fungsi dimana peniaga yang terlibat dalam bidang keusahawanan melalui Internet. Usahawan Online menggunakan Internet sebagai platform untuk memperkenalkan produk atau perkhidmatan dari segi penjenamaan, promosi dan menjana pendapatan. Konsep ini adalah sama seperti anda …

Rahsia Sifat CEO Blogger Otai Tidak Terkalah Malaysia

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang Jujurnya, saya selalu ke blog peminat cendol yang ada banyak nama tersendiri iaitu “Encik Titan, Bro Titan, Aku Lelaki Kacak, dan banyak lagi yang anda boleh selongkar sendiri. 70% yang saya perhatikan selama ini pemilik blog earncent.com dan AhmadFaizal.com, …

Peluang Sebenar Pemain Industri Kreatif Malaysia

Bercakap mengenai kursus berkaitan dengan teknologi maklumat di Universiti, masyarakat akan melabelkan pelajar atau graduan itu sebagai seorang juru-pengaturcara (programmer) yang tugasnya sentiasa mengawal selia sistem-sistem tadbir urus sesebuah organisasi tidak kira besar ataupun sederhana. Saya tertarik untuk berkongsi sedikit sebanyak mengenai isu ini kepada pembaca blog yang …

Bekerja Makan Gaji Atau Kerja Sendiri

Apa yang kita faham definisi bekerja makan gaji atau kerja sendiri. Kerja makan gaji tentunya bekerja dengan sesebuah syarikat samaada sektor swasta atau kerajaan. Kerja lapan jam sehari, paling kuat kerja lebih masa berbayar dan mengikut pengkhususan kerja yang ditetapkan. Setiap bulan gaji kita tetap. Small Business IdeasKerja …

Ciri-Ciri Usahawan Berjaya

Memulakan perniagaan mampu mengubah hala hidup anda. Tetapi pastikan bahawa perubahan yang anda lakukan mengikut strategi. Penting bagi anda untuk mendapatkan nasihat dari pakar-pakar perniagaan, panduan dan tip-tip usahawan yang praktikal tentang bagaimana untuk mencari pembiayaan perniagaan, memilih idea perniagaan atau bagaimana menjalankan perniagaan. Besar atau kecil sesebuah …

Perkhidmatan Cuci Rumah

Kenapa anda perlukan perkhidmatan cuci rumah untuk kediaman anda? Melalui artikel ini saya akan kongsikan kepada para pembaca maklumat penting dalam memilih perkhidmatan mencuci rumah untuk isi rumah dan bagaimana untuk mendapatkan servis yang terbaik. Perkhidmatan cuci rumah selalunya dijalankan oleh profesional yang tugas mereka menguruskan aktiviti pembersihan …

Perniagaan Yang Menguntungkan

Bagaimana cara membina perniagaan yang paling menguntungkan pada masa sekarang? Sebagai usahawan pemula untuk mencipta satu perniagaan menguntungkan, anda perlu lebih berhati-hati sebelum melabur untuk perniagaan dengan melakukan lebih ‘kerja rumah’ atau kajian mengenai peniagaan tersebut sebelum memulakan pelaburan ke atasnya. Tahukah anda, kebanyakan usahawan memulakan perniagaan mereka …

Epic Pocket Perniagaan Online Dropship Istimewa Bagi Usahawan Malaysia

Usahawan Malaysia semakin lama semakin ramai. Bagi Usahawan Malaysia yang berminat nak libatkan diri dengan perniagaan dropship, artikel ini InsyaAllah akan membantu anda untuk memudahkan perniagaan pilihan anda iaitu, dengan portal Epic Pocket. Artikel Epic Pocket Perniagaan Online Dropship Istimewa Bagi Usahawan Malaysia ini akan memperkenalkan pada anda …