Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Category: Kewangan

Show Posts in

5 Sebab Kenapa Kita Rasa Tak Kaya-Kaya

Bukan sangat panjang saja untuk tajuk artikel kali ini. Memang ingin bagikan tajuk macam ini dan tak ada sebab, memang nak! hahahaha! Kalau anda sendiri ada simptom RASA TAK KAYA-KAYA padahal dah bermati-mati buat kerja itu ini dan di sana sini, dah cuba ambil JOBDIRUMAH yang saya sendiri …

Pendapatan Pasif – Labur Sekali, Untung Berkali-Kali

Labur sekali, untung berkali-kali. Apa dia? Oh, saya bercakap tidak bercakap berkenaan pelaburan Skim Cepat Kaya. Jangan risau. Tetapi, saya nak ajak anda semua sama-sama terokai berkenaan ilmu pendapatan pasif dengan saya. Apa itu pendapatan pasif? Baiklah, saya ringkaskan. Sumber pendapatan kita sebenarnya boleh dibahagi-bahagikan kepada beberapa sumber …

Jana RM1000-RM3000 Secara Part Time

Tak, ini bukan cerita dongeng. Step by step cara saya jana RM1000-RM3000 secara part time dari rumah memang cerita betul. Kalau saya boleh, anda pun InsyaAllah boleh juga kalau anda rajin dan buka hati dan sentiasa positif untuk belajar perkara baru. Kalau malas, JANGAN TERUSKAN membaca artikel PENTING …

Kejayaan Sepanjang Tahun 2013

Pejam celik, pejam celik dah pun masuk tahun 2014. Kemain laju waktu sekarang kan? Semua orang sibuk nak kongsi pengalaman blogging sepanjang tahun 2013. Alang-alang, saya tumpang sekaki. Mana boleh ketinggalan zaman, nanti kena gelak! Kejayaan apa yang telah saya kecapi sepanjang tahun 2013? Banyak sebenarnya tapi rasanya …

Cabaran RM 5 Sehari Untuk Keuntungan Infiniti

Hah, mulalah tu ingat saya nak bagi tips jana pendapatan melalui blog lagi. Mana ada. Saya cuma nak ajak anda sama-sama dengan saya untuk sertai Cabaran RM5 Sehari. Cabaran apa yang sampai RM5 sehari ni ya? Ok, boleh teruskan bacaan artikel ini. Kalau tidak berminat nak sertai, jangan …

Epic Pocket Perniagaan Online Dropship Istimewa Bagi Usahawan Malaysia

Usahawan Malaysia semakin lama semakin ramai. Bagi Usahawan Malaysia yang berminat nak libatkan diri dengan perniagaan dropship, artikel ini InsyaAllah akan membantu anda untuk memudahkan perniagaan pilihan anda iaitu, dengan portal Epic Pocket. Artikel Epic Pocket Perniagaan Online Dropship Istimewa Bagi Usahawan Malaysia ini akan memperkenalkan pada anda …

RM 300 Dalam Masa 2 Hari Rezeki Komisyen Affiliate

Alhamdulillah. Rezeki Allah yang beri kepada saya awal-awal pagi ini. Ok, sebab nak bagi tajuk nampak cool sikit jadi saya letaklah RM300 tetapi sebenarnya jumlah komisyen affiliate yang saya dapat bukan RM300 tetapi adalah RM280. Mungkin ini boleh digunakan sebagai rujukan tambahan untuk entry sebelum ini. 4 Tips …

Tip-Tip Usahawan Kecil Rahsia Besar Cara perniagaan Rasulullah

Setiap perkara atau pekerjaan yang kita ingin lakukan, pasti beserta dengan niat bukan? Sama juga dalam kes untuk menjadi usahawan. Semoga artikel Tip-Tip Usahawan Kecil Rahsia Besar Cara perniagaan Rasulullah ini bermanfaatlah sikit sebanyak ya. Walaupun kita sebut usahawan kecil tapi kita kena ada visi yang besar. Visi …

Usahawan Kecil Jual Ayam Masak Serai di UK

Kalau ingin nak jadi usahawan kecil tapi mempunyai idea besar, maka kita kena fikir diluar kotak kan? Bagus juga masuk contest SEO ni, tengah-tengah masak boleh pulak terfikir pasal keyword. hahahaha! Sambil menyelam, minumlah air. Jangan membazir. kikikiki. Nasib baik ayam masak serai saya jadi. Alhamdulillah. Gambar dekat …

Program Jobdirumah Terbukti Boleh Dipercayai

Hah, ini adalah bukti yang program Jobdirumah bukan lah program yang membohong. Alhamdulillah dapat rezeki komisen daripada program affiliate ini untuk kali kedua. Berbakat juga rupanya saya ni. hahahahaha! Tak, ini selingan nak bagi semangat saja. Sifu sebenar bab affiliate ialah pemilik blog Earncent.com. Kenapa saya cakap Titan …