Category: Kewangan

Show Posts in

Boleh Kaya Ke Menabung Dengan 3 Tabung Ni?

Hobi saya daripada dulu lagi, suka memerhatikan tingkah laku orang sekeliling. Kadang-kadang, saya boleh duduk berejam dekat sesuatu tempat tanpa berbuat apa-apa kecuali MEMERHATI! Yes, memang itu hobi saya. Buang masa? Tak juga. Saya bukan perhati kosong. Saya nak belajar tentang hidup. Bila di negeri kelahiran saya, Johor …

Pantas Seru Rezeki RM20 Dibalas RM200

Pantas Seru Rezeki RM 20 Dibalas RM200 ini adalah artikel berdasarkan kisah benar dan sedikit pun saya tidak menambah atau kurangkan jalan ceritanya. Ok, tipu. Adalah saya ubah-ubah sikit seperti nama si polan untuk artikel Pantas Seru Rezeki ni untuk jaga hati orang. Ini cerita lama sebenarnya. Masa …

Cara Beli Rumah Lelong Masa Kini

Pada masa dulu, apabila saya masih berada di masa kecil-kecil, saya selalu juga dengar perkataan “lelong” tapi saya langsung tak peduli perkataan ini dan tak pernah nak ambil tahu. Bila dah jadi dewasa dan besar panjang macam ini, rasanya nak atau tak kena ambil tahu jugak. Mana tahu, …

Sumber Pendapatan Selepas Bersara

Pernah tak anda terfikir satu hari nanti, bila sudah sampai waktunya anda perlu bersara daripada pekerjaan anda sekarang ataupun anda memang terpaksa bersara awal dari masa yang diberikan oleh majikan anda? Agak-agak, apakah sumber pendapatan selepas bersara anda? Ada kerja, adalah duit untuk belanja seharian. Kalau dah tak …

Kerja Sambilan Buat Duit Dengan Menulis

Dah masuk bulan Ogos 2017 dan masih lagi ada orang yang susah nak percaya tentang mitos BOLEH BUAT DUIT ONLINE ni rupanya. Macam mana tu? Masih ada lagi yang bertanya pada saya soalan: betul ke ada kerja sambilan buat duit dengan menulis? betul ke program jobdirumah tu boleh …

Tugasan Mudah Dengan Program Jobdirumah

Program Jobdirumah datang lagi. Haah dah macam program main-main pula bunyinya ya? Ok taklah, kenapa ramai sangat yang takut nak libatkan diri dengan program yang bukan seorang dua sudah sertai tapi dah ramai. Anda boleh juga baca testimonial di laman web Program Jobdirumah. Soalan yang 1001 orang akan …

5 Sebab Kenapa Kita Rasa Tak Kaya-Kaya

Bukan sangat panjang saja untuk tajuk artikel kali ini. Memang ingin bagikan tajuk macam ini dan tak ada sebab, memang nak! hahahaha! Kalau anda sendiri ada simptom RASA TAK KAYA-KAYA padahal dah bermati-mati buat kerja itu ini dan di sana sini, dah cuba ambil JOBDIRUMAH yang saya sendiri …

Jana Pendapatan Melalui Blog

Baiklah, pagi ni saya merajinkan diri untuk taip entry Jana Pendapatan Melalui Blog untuk berkongsi pendapatan yang saya perolehi setelah hampir 5 tahun bergelar blogger tak popular. Haah, saya blogger yang tak popular (memang tak nak popular.hahahaha!) tak adalah nak kena panggil interview masuk tv ke apa ke. …

Pendapatan Pasif – Labur Sekali, Untung Berkali-Kali

Labur sekali, untung berkali-kali. Apa dia? Oh, saya bercakap tidak bercakap berkenaan pelaburan Skim Cepat Kaya. Jangan risau. Tetapi, saya nak ajak anda semua sama-sama terokai berkenaan ilmu pendapatan pasif dengan saya. Apa itu pendapatan pasif? Baiklah, saya ringkaskan. Sumber pendapatan kita sebenarnya boleh dibahagi-bahagikan kepada beberapa sumber …

Jana RM1000-RM3000 Secara Part Time

Tak, ini bukan cerita dongeng. Step by step cara saya jana RM1000-RM3000 secara part time dari rumah memang cerita betul. Kalau saya boleh, anda pun InsyaAllah boleh juga kalau anda rajin dan buka hati dan sentiasa positif untuk belajar perkara baru. Kalau malas, JANGAN TERUSKAN membaca artikel PENTING …