free
web stats

Category: Kesihatan

Show Posts in

Bahaya! Jangan Pandang Ringan Sakit Kepala Sebelah Kiri dan Kanan

Sakit kepala adalah suatu kesakitan yang dirasakan dimana-mana bahagian kepala termasuklah telinga dan leher. Sakit kepala sebelah kiri dan kanan bermaksud sakit yang terasa di bahagian sisi sebelah kiri atau kanan atau kedua-dua sisi kepala dan kesakitan itu boleh merebak sampai ke mata. Penyakit itu pernah, sedang atau …

Keyword Tentang Bagaimana Nak Hilangkan Rasa Marah Dan Stress

Petang tadi, saya belek-belek keyword yang masuk dalam blog lizarazak.com ni. Terjumpalah 1 keyword yang pada saya nak gelak pada mulanya tapi bila difikirkan balik tak baik pulak nak gelakkan orang. Mungkin pada saya hal ini macam sangat remeh, mungkin tidak ada orang yang akan mencari keyword seperti …

Cara Pantas Menurunkan Berat Badan

Rasa berdosa sangat bila biarkan badan ni dikepam sampai jadi bulat. Dulu badan saya sangat kurus saja, tetapi sekarang badan dah naik berkilo-kilo. Inilah padah mukanya bila tak jaga diet dan makan saya. Sekarang ni saya rasa dah sampai masanya untuk cari cara pantas untuk menurunkan berat badan …

Benarkah Penyakit Tibi Disebabkan Oleh Ilmu Sihir?

Adakah anda seorang peminat kisah mistik – kisah hantu, sihir, bomoh, alam ghaib dan sebagainya ? Jika ya, anda semestinya pernah mendengar cerita tentang santau, ataupun kisah seseorang disihir. Menurut kepercayaan masyarakat Melayu, antara tanda-tanda terkena sihir yang sering diperkatakan ialah batuk berdarah. Ini juga adalah simptom bagi …

Minum Air Lemon Untuk Kurus Badan

Selama bertahun-tahun, terdapat banyak selebriti, blogger, dan jurulatih kesihatan telah mendapat manfaat daripada air lemon untuk kurus badan dan penurunan berat badan mereka. Mereka percaya ia menumpukan metabolisme anda dan mencetuskan penurunan berat badan – terutamanya jika anda minum satu gelas lemon hangat pada waktu pagi. Apa itu …

Buat Minuman Detox Sendiri Lagi Best!

Adakah anda pernah cuba untuk membuat air minuman detox sebagai minuman sendiri? hahahaha! Ok berlagak-berlagak ni, Allah murka nanti. Ok, kembali ke situasi normal sekarang. Macam ni, di atas kesedaran sendiri sebab badan macam kena pam dengan angin apa ntah. Saya telah membuka hati untuk cuba resepi minuman …

Saya Nak Kurus Punya Pasal

Nak Kurus Punya Pasal, sampai ada yang buat blog khas Saya Nak Kurus! Hebatlah, saya tabik dengan usaha mereka yang nak kurus ni. Ok, ini bukan entry nak perli siapa-siapa ya. Tak ada maksud apa-apa. Saya tengah main-main keyword. Jujur kan? Ha’ah senang sikit kalau dah jujur awal-awal …

Ubat Migraine Paling Sedap

Hari ini sudah sampai masanya untuk saya buka laptop saya dan tulis review produk seikhlas hati mungkin. Haah ikhlas sebab ini review produk TIDAK BERBAYAR. Kenapa saya nak review produk ni? Sebabnya tak lain dan tak bukan, mestilah sebab memang produk ni amat bagus di mana saya sudah …