free
web stats

Kereta

stesen minyak caltex

Sistem Khidmat Layan Diri Sepenuhnya di Stesen Minyak

Serius bagi kerajaan Malaysia dengan membuat macam ni. Habis manusia yang spesies pemalas macam saya ni macam mana? hahahaha! Ok gurau. Bagus jugalah betul dengan perlaksanaan SKLD ni. Sekarang semua stesen minyak dekat Malaysia sudah melaksanakan sistem khidmat layan diri ni, kira bagus sangat dan semua pemandu kereta sudah biasa dengan isi minyak sendiri. Tak …

Sistem Khidmat Layan Diri Sepenuhnya di Stesen Minyak Read More »

Antara YAMAHA Exciter 150, YAMAHA FZ150i Dan Jugak SUZUKI Belang 150R

Aku ni sebenarnya ada jugak teringin nak tukar motor baru. Bukan sebab apa, sebab motor aku ni dah lama sangat dah. Dah mula semput. Mana taknya, hari-hari redah Bukit Beruntung-KL, KL-Bukit Beruntung. Kalau naik unta ni, aku rasa dah nazak dah unta tu aku kerjakan. Dah nama Long Distance macam tu, tak mungkin aku bawak …

Antara YAMAHA Exciter 150, YAMAHA FZ150i Dan Jugak SUZUKI Belang 150R Read More »

lesen memandu

Tiada Lagi Renew Lesen Memandu Malaysia Online?

Pada tahun 2018, di era globalisasi ini, di mana semua orang boleh mempunyai semua benda yang dihajati, memiliki lesen memandu Malaysia telah menjadi suatu kebiasaan dan juga keharusan. Ia adalah sesuatu yang biasa dalam menjalani kehidupan seharian individu tanpa mengira usia, jantina, pangkat, mahupun kemampuan ekonomi masing-masing. Kalau kita tidak mampu untuk memandu kereta jenama …

Tiada Lagi Renew Lesen Memandu Malaysia Online? Read More »

pemandu pelancong

10 Karakteristik Utama Pemandu Pelancong

Kerjaya sebagai seorang pemandu pelancong adalah satu kerja yang amat menyeronokan. Selain dari dapat berjumpa dengan pelbagai jenis manusia dan lapisan masyaraka,t ia juga memberikan pengalaman menarik bagaimana untuk berinteraksi dengan mereka yang rata-ratanya datang dari serata dunia. Mereka mempunyai peluang untuk lihat budaya orang lain dan cara mereka tampak berbeza di pandangan kita masyarakat …

10 Karakteristik Utama Pemandu Pelancong Read More »

kemalangan kereta

Pastikan Anda Tahu 8 Hal Selepas Kemalangan Kereta di Malaysia!

Jalan raya adalah amat berbahaya, kadangkala bahkan kami sendiri hati-hati memandu juga tidak boleh mengelakkan beberapa perlanggaran ringan. Apabila kemalangan kereta yang terjadi sebenarnya tidak harus panik! Pastikan anda melakukan perkara-perkara yang berikut. Berhentikan Kenderaan Anda Semasa Mengalami Kemalangan Sentiasa ingat untuk berhentikan kenderaan anda jika anda terlibat dalam kemalangan. Ini adalah kewajipan anda di …

Pastikan Anda Tahu 8 Hal Selepas Kemalangan Kereta di Malaysia! Read More »

kereta terpakai

7 Tips Beli Kereta Terpakai

Adakah anda pakar atau tahu bagaimana cara untuk membeli kereta terpakai? Jika tidak, di sini saya ingin memberikan sedikit perkongsian mengenai panduan membeli kereta terpakai (used car buying tips). Kereta terpakai atau lebih popular dengan sebutan kereta second hand seringkali menjadi pilihan bagi orang ramai yang disebabkan oleh harganya jauh lebih murah daripada beli kereta …

7 Tips Beli Kereta Terpakai Read More »

tukar nama kereta

Cara Tukar Nama Kereta di Malaysia

Ketahui prosedur dan proses tukar nama kereta dan hakmilik kenderaan melalui perkongsian artikel di bawah. Bagaimana cara nak tukar nama kereta anda? Sebelum saya teruskan perkongsian macamana caranya, benarkan saya untuk beritahu anda bahawa Seksyen 13 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 menegaskan bahawa pemandu dikehendaki membuat pemindahan kenderaan dalam tempoh 7 hari selepas membeli atau …

Cara Tukar Nama Kereta di Malaysia Read More »

tinted kereta

Harga Tinted Kereta di Pasaran Malaysia

Tahukah anda harga tinted cermin kereta di Malaysia antara yang termurah dan terbaik setanding dengan keluaran dari luar negara? Tinted kereta kini telah menjadi satu ikutan yang sangat popular di Malaysia. Hal ini menjadikan satu perkara yang dilakukan oleh keramaian pemandu kereta adalah kerana selain mengurangkan kepanasan pancaran matahari ia juga menjadi alternatif yang murah …

Harga Tinted Kereta di Pasaran Malaysia Read More »

bisnes kereta sewa

Bisnes Kereta Sewa – Panduan Berniaga Kereta Sewa

Saya petik kata-kata pujangga “jika anda gagal untuk merancang, maka anda merancang untuk gagal”, frasa ini adalah releven dengan situasi anda yang ingin mencaburi bidang perniagaan. Ia adalah sangat penting untuk difahami bahawa anda perlu melakukan penyelidikan anda – dan saya harap artikel ini menjadi titik permulaan yang baik untuk anda! Dengan penyelidikan yang teliti, …

Bisnes Kereta Sewa – Panduan Berniaga Kereta Sewa Read More »