Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Category: Jalan Makan

Show Posts in

8 Tempat Makan Menarik di Melaka

Sebelum kita memasuki bab tempat makan menarik di Melaka ini, jom kita ambil tahu serba-sedikit tentang negeri ini. Kebanyakan negeri dalam Malaysia mempunyai pelbagai panggilan atau gelaran rasmi berawalkan Darul, seperti Terengganu Darul Iman. Namun, Melaka antara salah satu negeri yang tiada panggilan sedemikian kerana ketiadaan raja negeri. …

5 Tempat Makan Menarik di Penang

Penang atau lebih formal dikenali sebagai Pulau Pinang ialah salah satu negeri di Malaysia. Ibu negeri Penang ialah Georgetown yang mempunyai banyak tempat bersejarah yang harus dilawati. Jika anda meminati tempat-tempat sejarah, Bukit Bendera atau Penang Hill juga adalah salah satu tempat menarik untuk dilawati. Penang merupakan negeri …

Buah Kelapa – Buah Yang Berpelbagai Guna

Buah kelapa bukan hanya boleh diminum tetapi ia juga mempunyai banyak kegunaan lain. Air kelapa adalah minuman penghilang rasa dahaga yang popular. Oleh kerana air kelapa terkandung di dalam tempurung yang tertutup, ianya bersih untuk diminum. Ia juga mempunyai ciri-ciri penyembuh. Sesetengah orang menggunakannya sebagai penawar kepada beberapa …

Nasi Katok Brunei Yang Sedap

Apa itu Nasi Katok? Hahahaha! Janganlah sedih kalau tak tahu. Nasi Katok ni, mula-mula saya sendiri pun tak tahu nasi apa. Nasi Katok ni, asalnya dari negara Brunei Darussalam bah.hehehehe! First time saya makan Nasi Katok Brunei ni, tahun lepas. Waktu menyambut hari raya Aidilfitri di Brunei lah.hahaha! …

Kari Ayam Masak Merah Thai

Kari ayam masak merah Thai ini sangat lazat, sangat mudah dibuat dengan hanya beberapa ketul daging ayam bersaiz kecil, kacang pis dan direbus di dalam kuah kari merah dan santan kelapa. Masakan Thai ini siap kurang daripada 30 minit dan semuanya dalam satu periuk sahaja! Hidangan Kegemaran Saya …

Perkongsian Tempat Menarik di Istanbul

Selepas mengunjungi ke Turky, terdapat banyak tempat-tempat menarik di Istanbul yang saya nak cerita bersama anda. Tapi, maaflah sebab saya tak ada video macam dekat bawah ni untuk kongsi pengalaman saya ke tempat-tempat bersejarah di Istanbul tahun lepas. Apa yang boleh pasti adalah ia memang tidak rugi jika …

Kota Kinabalu, Aku Datang!

Letak gambar memang tak pernah nak kalah. Gambar di atas adalah bukan hak milik saya tetapi hak milik Google. Tapi cantikkan pulau dekat Sabah ni rupanya. Artikel ini ada berbaur nak bagi jeles pada mereka yang tak dapat pergi bercuti. Sila tabahkan hati. Cuti-cuti Malaysia datang lagi. Asyik …

Daging Dendeng Homemade

Bukan nak bagi RESEPI DAGING DENDENG tapi nak kongsi contact untuk anda beli dan rasa daging dendeng homemade yang pedas dan sedap ni je sebenarnya. Sharing is caring kan? Nah, mula-mula layan gambar Daging Dendeng ni dulu. Macam saya katakan tadi di atas, of course bukan saya yang …

Resepi Aiskrim Goreng Untuk Orang Pemalas

Resepi aiskrim goreng yang saya suka sediakan in the house!!! hahahahaha! Sebenarnya tengah mengidam sangat nak makan aiskrim goreng buatan sendiri. Tapi, tunggu free time nak shopping sikit untuk penyedian simple resepi aiskrim goreng nanti. Sementara tu, kita share resepi jelah dulu ya. Resepi Aiskrim Goreng Mudah Tapi …

Buffet Ramadhan Casa Ombak

BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK untuk kita semua. Ya, BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK pastinya pakej berbuka puasa terbaik. Buffet ramadhan casa ombak di sediakan oleh pihak Ombak Creative iaitu syarikat di bawah pengurusan Casa Ombak Sdn. Bhd. Promosi Buffet Ramadhan Casa Ombak Kuala Lumpur Buffet Ramadhan Casa Ombak ini …