free
web stats

Category: Cuti

Show Posts in

Merancang Percutian Yang Teratur Dan Selamat

Aktiviti pelancongan di Malaysia semakin mendapat perhatian orang ramai. Seperti menjadi kemestian masyarakat di Malaysia mengatur percutian sekurang-kurang sekali setahun. Tujuan melancong atau bercuti adalah untuk bersiar-siar bersama keluarga dan rakan-rakan, bisnes trip, penghijrahan ke negara lain atau melakukan kempen kebajikan, kerja sukarela, kebudayaan dan pelancongan dan banyak …

Cara Nak Dapatkan Flight Tiket Murah

Bagaimana cara nak dapatkan tiket filght murah? Ketahui 7 tips tempah tiket flight murah melalui perkongsian artikel di bawah. Adakah anda sedang merancang untuk membawa keluarga anda bercuti (samada dalam negara atau luar negara) tetapi pada masa yang sama juga berkira-kira mahukan kos penerbangan yang berpatutan dengan bajet …

Pengalaman Ngeri Ketika Bercuti di London

Ruangan travel kali ini saya nak cerita pengalaman percutian saya ke London bersama adik dan kawan-kawan. Saya bukan nak cerita tempat-tempat menarik dekat sana. Saya nak ceritakan satu pengalaman ngeri semasa bercuti di London. Satu pengalaman yang tak boleh saya lupakan sampai bila-bila. Kejadian itu membuatkan saya dan …

Percutian Santai Di Hyatt Regency Kuantan Resort

Percutian saya kali ini di Hyatt Regency Kuantan Resort bersama-sama dengan keluarga saya dan saudara mara. Percutian kali ini dirancang. Hendak dikatakan family day tak juga. Kebetulan tarikh jatuh pada hari lahir adik perempuan saya. Jadi sambut sekalilah sambil bercuti. Alhamdullillah… Perniagaan keluarga saya mendapat keuntungan sedikit, jadi …

Pengalaman Bercuti Di Osaka Japan

Bercuti di Osaka Japan memang menyeronokkan. Saya pergi bertiga dengan adik dan suami dia. Masa tu winter tapi tak terlalu sejuk, dalam 10 darjah Celcius. Flight kami lewat satu hari sebab Osaka dilanda ribut taufan, nyaris nak cancel flight. Peliknya, berita keluar kat Malaysia macam serius sangat, sampainya …

Pengalaman Bercuti Di Jakarta Indonesia

Kali ini saya ingin berkongsi pengalaman bercuti di Jakarta Indonesia. Saya kerap ke sana, dalam setahun tiga ke empat kali juga. Sampaikan dah hafal nama-nama jalan dan tempat-tempat menarik di Jakarta. Selalunya saya pergi dengan adik perempuan saya untuk membeli kain ela atau menempah baju pengantin untuk perniagaan …

Bercuti Ke Terengganu Memang Menarik

Cuti-cuti Malaysia 2018 kami ke Terengganu pula selama 4 hari 3 malam. Menaiki Malaysia Airlines MAS. Malas hendak memandu jauh. Percutian ke Terengganu ini tidak dirancang. Adik saya terus booking tiket dan hotel. Niat kami cuma nak berehat untuk tenangkan kepala otak sahaja haha. Selalunya kami jarang bercuti …

Pengalaman Bercuti di Bali Indonesia

Diruangan travel kali ini, saya ingin berkongsi pula pengalaman Bercuti ke Bali Indonesia. Memang menyeronokkan, satu pulau yang sangat cantik dan sesuai untuk melancong dengan keluarga. Flight kesana mengambil masa 1 jam setengah sahaja. Bali adalah salah satu kepulauan kecil di Indonesia, kedudukannya agak terasing sedikit. Budaya di …

Tempat Menarik di Krabi, Thailand

Anda bercadang untuk bercuti di Krabi, Thailand? Maka sebagai persiapan anda sekurang-kuranya mengetahui serba sedikit menganai tempat menarik di Krabi. Jangan khuatir kerana melalui artikel ini ada menyenaraikan kepada anda lokasi dan tempat-tempat menarik di Krabi untuk anda lawati. Sepertimana lokasi percutian lain di seluruh dunia, Krabi juga …

9 Tempat Menarik di Hong Kong

Tempat Menarik di Hong Kong (Hong Kong Attractions) – Senarai tempat menarik di Hong Kong. Ketahui tips pelancongan tempat-tempat menarik di Hong Kong melalu artikel berikut. Hong Kong pada asalnya berkembang daripada sebuah perkampungan nelayan kecil, kemudiannya semakin maju menjadi sebuah pelabuhan yang sibuk, dan kini ia dianggap …