free
web stats

Cuti

tempat menarik di melaka

Lawatan ke Tempat Menarik Di Melaka

Pada Dec 2017 yang lepas berlansungnya lawatan selama satu hari ke tempat menarik di negeri Melaka bersama dengan My Tour Club iaitu sebuah pertubuhan yang pada asalnya hanya aktif di laman sosial Facebook dan kini telah ditubuhkan sebagai sebuah syarikat untuk membantu pemandu pelancong (Tourist Guides) berlesen di dalam Malaysia membina rangkaian dan bertukar-tukar pendapat …

Lawatan ke Tempat Menarik Di Melaka Read More »

klia2

Pemandu Pelancong Bersama Rombongan Dari Poland Ke Kuala Lumpur dan Pulau Pangkor

Saya telah bertugas sebagai pemandu pelancong untuk rombongan dari Poland. Seramai 22 peserta rombongan telah hadir di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA2). Setelah menjemput mereka di KLIA2, saya terus membawa mereka ke Hotel dahulu untuk mereka berehat dan mandi untuk menyegarkan diri sebelum memulakan agenda mereka pada hari pertama ketika tibanya di Kuala Lumpur. …

Pemandu Pelancong Bersama Rombongan Dari Poland Ke Kuala Lumpur dan Pulau Pangkor Read More »

Sumai hotel apartment

Sumai Hotel Apartment Murah Di Kuala Terengganu

Bila bercerita mengenai Terengganu mesti ramai yang sudah terbayangkan dengan keindahan pantainya bukan…? Terengganu sentiasa menjadi destinasi pelancongan kerana keindahan laut dan pulaunya yang bukan sahaja popular di kalangan rakyat tempatan malahan di kalangan pelancong luar dan seringkali menjadi tarikan pelancong bagi ramai orang. Menginap di Sumai Hotel Apartment Tahun ini, memang bertuah bagi saya …

Sumai Hotel Apartment Murah Di Kuala Terengganu Read More »

persembahan tarian

Apa Yang Menarik Di Busan

Sudah lama bagi saya teringin hendak bercuti ke luar negara terutama apabila melihat ramai rakan-rakan merakamkan percutian mereka di blog dan laman media sosial. Siapa tidak mahu pergi berjalan-jalan sambil melihat keindahan dan budaya tempat orang lain. Lebih-lebih lagi negara yang terletak di Benua Asia iaitu negara Korea. Sebuah negara maju dan banyak mengeluarkan produk …

Apa Yang Menarik Di Busan Read More »

Fes Tapak

Melawat Bandar Lama Fes Tapak Warisan Sejarah

Di Fes, saya bukanlah pelawat tetapi pelajar dan saya telah menetap di sini. Bandar Fes merupakan sebuah bandar yang kaya dengan sejarah dan tinggalan warisan dunia yang masih kekal terpelihara sehingga ke hari ini. Bersyukur rasanya bagi saya sebab dapat melihat peninggalan bandar lama yang masih utuh dengan mata sendiri. Disebutkan, Fes dibina pada tahun …

Melawat Bandar Lama Fes Tapak Warisan Sejarah Read More »

merancang percutian

Merancang Percutian Yang Teratur Dan Selamat

Aktiviti pelancongan di Malaysia semakin mendapat perhatian orang ramai. Seperti menjadi kemestian masyarakat di Malaysia mengatur percutian sekurang-kurang sekali setahun. Tujuan melancong atau bercuti adalah untuk bersiar-siar bersama keluarga dan rakan-rakan, bisnes trip, penghijrahan ke negara lain atau melakukan kempen kebajikan, kerja sukarela, kebudayaan dan pelancongan dan banyak sebab-sebab lain. Dalam artikel ini saya ingin …

Merancang Percutian Yang Teratur Dan Selamat Read More »

flight tiket murah

Cara Nak Dapatkan Flight Tiket Murah

Adakah anda sedang cari bagaimana cara untuk dapatkan tiket filght yang murah untuk anda ambil pergi bercuti? Jika jawapan anda adalah ya, maka post ini memang betul untuk dibacai oleh anda. Boleh anda ketahui 7 tips untuk tempah tiket flight murah melalui perkongsian artikel di bawah. Adakah anda sedang merancang untuk membawa keluarga anda bercuti …

Cara Nak Dapatkan Flight Tiket Murah Read More »

bercuti di london

Pengalaman Ngeri Ketika Bercuti di London

Ruangan travel kali ini saya nak cerita pengalaman percutian saya ke London bersama adik dan kawan-kawan. Saya bukan nak cerita tempat-tempat menarik dekat sana. Saya nak ceritakan satu pengalaman ngeri semasa bercuti di London. Satu pengalaman yang tak boleh saya lupakan sampai bila-bila. Kejadian itu membuatkan saya dan adik masih trauma sampai sekarang. Pengalaman Ngeri …

Pengalaman Ngeri Ketika Bercuti di London Read More »

Hyatt Regency

Percutian Santai Di Hyatt Regency Kuantan Resort

Percutian saya kali ini di Hyatt Regency Kuantan Resort bersama-sama dengan keluarga saya dan saudara mara sekali. Percutian kali ini merupakan percutian yang telah dirancang. Hendak dikatakan family day pun bukan juga. Kebetulan tarikh jatuh pada hari lahir adik perempuan saya. Jadi sambut sekalilah sambil bercuti. Alhamdullillah… Perniagaan keluarga saya mendapat keuntungan sedikit, jadi bolehlah …

Percutian Santai Di Hyatt Regency Kuantan Resort Read More »

Cuti di Osaka

Pengalaman Bercuti Di Osaka Japan

Bercuti di Osaka Japan memang menyeronokkan. Saya pergi bertiga dengan adik dan suami dia. Masa tu winter tapi tak terlalu sejuk, dalam 10 darjah Celcius. Flight kami lewat satu hari sebab Osaka dilanda ribut taufan, nyaris nak cancel flight. Peliknya, berita keluar kat Malaysia macam serius sangat, sampainya kami di Osaka macam tak ada apa-apa …

Pengalaman Bercuti Di Osaka Japan Read More »