Berhenti Berangan Mulakan Hidup Baru

Berhenti Berangan, Mulakan Hidup Baru

Artikel berhenti berangan ni bukan maksudnya saya ingin nak suruh kamu orang semua berangan tau. Ini artikel macam nak serius tapi saya tak rasalah artikel ini akan jadi serius. hahahaha!

Kan betul, saya dah cakap. Tak akan jadi serius pun sesebuah artikel yang tajuk macam nak gempak tapi isinya biasa-biasa saja. Saya menulis artikel ini pun dalam keadaan tersangat santai. Bayangkan saya tengah duduk di atas kerusi empuk, dan jari saya ligat pantas menaip.

Berhenti Berangan Mulakan Hidup Baru
Berhenti Berangan Mulakan Hidup Baru

“Schedule Post” bukan style saya

Oh ya, saya memang tak suka sangat buat “schedule post” ke apa tu namanya tu. Memang saya juga ada buat tapi bukan banyak sangat. Biasanya artikel macam tu saya “simpan stok” untuk kes emergency sahaja. Saya lebih suka menaip macam sekarang ni. Relak je, tiada yang mengganggu dan tiada sebarangan tekanan. Hah, sebab tak ada yang ganggulah puncanya saya selalu berangan tak menulis blog!

HAHAHAHAHAAH! Ok, taklah. Sebenarnya macam ni. Saya tengah belek-belek ebook yang baru saya beli beberapa hari dulu. Katanya ada Rahsia Menjadi Super Blogger. Saya tertarik dengan ayat yang simple je tapi memberi kesan pada saya iaitu “Berhenti Berangan, Mula Bergerak”. Penulis mengfokuskan ayat beliau untuk tujuan di dalam penulisan blog tetapi saya “twist” sikit untuk saya gunakan dalam kehidupan saya.

Hai, cepatlah puji please. hahahaha!!! Kalau tak dapat tersenarai dalam list 10 blogger terbaik Malaysia oleh Titan pun, sekurang-kurangnya saya nak juga tercalon sebagai blogger suka dapat pujian gampang (obvious sangat tak ayat perli ni???huehuehue).

Mulakah saya ingin nak merepek. Ok, sambung balik berkenaan artikel saya yang tajuk tak nak kalah macam nak “solvekan” masalah hidup Perdana Menteri je padahal saya acah-acah je tu. Baiklah, sekarang kita mulakan ya. BERHENTI BERANGAN, MULAKAN HIDUP BARU!

Bak kata penulis ebook di atas, apa yang membeza kita ni semua adalah TINDAKAN. Kalau kita nak bercita-cita nak jadi blogger yang popular macam Fatin Liyana, mulakan hari ini dengan rajin kemaskini blog dengan cerita-cerita yang “fresh” pasal personal life korang. Kalau nak jadi blogger yang dikenali dengan “blogger pemurah” pulak, mulakan sekarang juga dengan terjah blog sifu blog saya iaitu Denaihati.com.

Itu berangan dalam konteks blogger ya.

Ok, sekarang kita kembangkan skop kepada berangan untuk menjadi seorang manusia yang sentiasa beraura positif dan bersemangat kuat tentang kehidupan mulai saat ini. yay!!!! (semangat tak? semangat tak?) Ye, sudah-sudahlah dengan rutin berangan tahun 2016 tu. Sekarang ni dah tahun 2017 tau.

Let’s move on!! Berhenti berangan, mulakan hidup baru dengan lebih ceria, lebih teratur dan lebih ke arah akhirat. Gittew!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *