Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

100 Plus Mempunyai Fungsi Lain Jika Digandingkan Dengan Air Suam

Rupa-rupanya 100 Plus mempunyai fungsi lain jika digandingkan dengan air suam!Bolehlah penggunaan Panadol dikurangkan!

ubat-ubatan

Jika anda sakit kepala, janganlah terus makan Panadol! Minumlah 100 Plus dengan air suam,anda akan mendapati bahawa kombinasi ini membantu anda melegakan masalah ini. Cubalah, ianya sangat efektif!

minum air suam

100plus + air suam (Petua bagi cik adik!)

100 plus

Teringat suatu ketika dahulu sewaktu saya bekerja dalam kapal terbang, seorang pelanggan yang ingin bergegas untuk balik dari Jepun ke Taiwan. Disebabkan mendapat keizinan daripada doktor yang merawat penyakit pendarahan rahimnya, kami pun tidak dapat melarangnya. Akan tetapi pada pertengahan jalan dia pula mengatakan bahawa dia rasa ketidakselesaan dalam dirinya. Mujurlah ada seorang doktor yang ada dalam kalangan pelanggan. Selain daripada menyukat tekanan darahnya, dia turut minta kami sediakan 100 plus yang dicampurkan dengan air suam untuk menjadi minuman bagi pesakit tersebut. Disebabkan insiden itulah, saya dapat tahu akan cara ini.Suami saya merupakan seorang juruteknik yang diberikan tugasan dalam penyelengaraan dan peraturan komputer hospital, disebabkan itu, terdapat beberapa doktor yang kenal dan rapat dengan suami saya. Antaranya ada doktor yang bertaraf utama.

minuman 100 plus

Mereka memberitahu suamiku bahawa mereka tidak makan ubat rawatan barat semasa sakit, sebaliknya menjumpa tabib tradisional. Mereka tidak berani mengambil Panadol. Kata mereka, jika sakit kepala, jangan ambil ubat penahan sakit kepala!”

sakit kepala

Belilah minuman isotonik (tidak sejuk) bancuh dengan air panas , dalam nisbah 1:1 atau 1:2, minum dua gelas dan hasilnya lebih baik daripada makan ubat tetapi tidak menyakitkan badan.

Hal ini kerana kebanyakan masalah sakit kepala adalah berpunca daripada masalah ketidak-seimbangan elektrod. Akan tetapi, jika ia terlalu pekat jika diminum begitu sahaja, Di samping itu, air sejuk turut tidak berfaedah untuk badan, sebab itulah air suam menjadi “rakan gandingannya” agar ia tidak terlalu pekat.

Selepas kami cuba kombinasi tersebut, kami pun rasa bahawa hasilnya lebih ideal daripada Panadol.

ubat putih

Mahupun sakit kepala itu berpunca daripada selsema, ia tetap berkesan. Oleh itu, dinasihatkan agar anda semua berfikirlah, sebiji Panadol akan “menetap” dalam badan kita selama 5 tahun ! Sebelum ini terdapat seorang pramugari yang “diseksa” oleh haid yang “melawatnya” sekali sebulan, disebabkan kerja yang mengambil masa yang lebih panjang untuk berdiri, dia perlu mengambil Panadol Menstrual. Tidak disangkanya, pada usianya yang dekat dengan 30, dia sudah mula mencuci buah pinggang!

Setelah habis membaca artikel ini, harap anda tidak leka dan ambil ubat secara sebarangan, pergilah hospital atau mendapatkan nasihat dan pemeriksaan daripada pakar Ginekologi. Ingat ni, dan jangan lupa viralkan ilmu ini demi kebaikan semua.

One Response

  1. olaoli June 19, 2018

Leave a Reply