Show Posts in

8 Teknik Pengucapan Awam Yang Berkesan

Saya pasti ramai yang tahu apa maksud pengucapan awam. Pasti anda sudah biasa hadiri perbahasan, seminar, kursus dan konvensyen. Individu yang berdiri berseorangan dihadapan itulah dipanggil pengucapan awam atau dalam Bahasa Inggeris digelar “Public Speaking“. Pengucapan awam adalah proses yang diatur antara individu dan kumpulan individu dalam menyampaikan …

Anak Bukannya Untuk Didera

Sayang anak ditangan-tangankan, bukannya didera. Begitulah berita terbaru tentang 3 beradik didera oleh ibu kandung dan bapa tirinya. Anak-anak malang itu didera, dikurung, dicucuh api rokok dan disimbah dengan air panas. Ya Allah… Memang zalim sungguh. Kasihan betul tengok keadaan mereka. Salah seorang daripada kanak-kanak malang tu kedua-dua …

Karenah Advertiser Terlampau Terhadap Blogger

Saya banyak mendapat tawaran reviews dan advertorial mahupun dalam blog ini atau blog lain. Tidaklah sampai beribu-ribu RM, tetapi sebagai orang baru dalam dunia blogging, ianya pada saya satu pencapaian yang baik selama saya berblogging. Syukur Alhamdulillah… rezeki yang saya terima dari Allah swt hasil dari menulis sahaja. …

Rahsia Kecantikkan Wanita Alaf Baru

Semua wanita suka kelihatan cantik menawan. Ada ke wanita yang tidak mahu kelihatan cantik. Ada segelintir wanita apabila meningkat umur dan sudah berkeluarga mesti mula malas nak jaga penampilan diri sebab sibuk bekerja, menguruskan rumahtangga sampai tiada masa untuk diri sendiri. Ini salah satu punca ramai kaum wanita …

Pengalaman Bercuti Di Osaka Japan

Bercuti di Osaka Japan memang menyeronokkan. Saya pergi bertiga dengan adik dan suami dia. Masa tu winter tapi tak terlalu sejuk, dalam 10 darjah Celcius. Flight kami lewat satu hari sebab Osaka dilanda ribut taufan, nyaris nak cancel flight. Peliknya, berita keluar kat Malaysia macam serius sangat, sampainya …