free
web stats
bandung hussein airport

Trip dan Pengalaman Ke Bandung di Indonesia

Hari 1 Kami bertolak dari Malaysia (KLIA2) pada pukul 6.50 pagi waktu Malaysia dengan menaiki flight Air Asia dan sampai di Husein Sastranegara International Airport pukul 8 pagi waktu Indonesia (9 pagi malaysia). Jarak penerbangan lebih kurang 2 jam sahaja. Beza waktu kita dan waktu Indonesia 1 jam (kita lagi awal sejam dari sana). Keluar …

Trip dan Pengalaman Ke Bandung di Indonesia Read More »

Zainul nasi kandar review

Nasi Kandar Zainul Yang Amat Popular

Bagi para pembaca di blog ini, bila aku tulis blog ini adalah untuk berbincang tentang apa-apa benda sahaja, dan ini merupakan salah satu post yang aku nak tulis sejak dulu lagi. Kali ni blog aku akan bercerita tentang makan. Aku pernah sebut bulan berpuasa bermula, aku makan kt Nasi Kandar Zainul dan aku bersedia untuk …

Nasi Kandar Zainul Yang Amat Popular Read More »

beli insurans

Dapat Perlindungan Yang Baik Dari Insurans Bila Sakit

Saya nak tulis sedikit yang berkaitan dengan insurans. Ambil masa juga untuk saya sign up polisi insurans saya. Masa muda-muda dulu, kalut simpan duit untuk kahwin, jadi saya selalu tolakkan tawaran yang diberikan oleh ejen-ejen insurans yang cuba untuk jual insurans. Sebab Selain daripada ingin kumpul duit untuk kahwin, saya fikir syarikat yang saya kerja …

Dapat Perlindungan Yang Baik Dari Insurans Bila Sakit Read More »

TAK PUAS HATI MARAH BOSAN DAN MELUAT

Bagaimana Nak Hilangkan Rasa Marah Dan Stress

Petang tadi, saya belek-belek keyword yang masuk dalam blog lizarazak.com ni. Terjumpalah 1 keyword yang pada saya nak gelak pada mulanya tapi bila difikirkan balik tak baik pulak nak gelakkan orang. Mungkin pada saya hal ini macam sangat remeh, mungkin tidak ada orang yang akan mencari keyword seperti itu di Google kan? Bagaimana nak hilangkan …

Bagaimana Nak Hilangkan Rasa Marah Dan Stress Read More »

kari ayam merah thai

Kari Ayam Masak Merah Thai Dan Daging Dendeng

Adakan anda pernah makan kari ayam masak merah Thai? Hidangan ini adalah sangat lazat dan ia bukan susah sangat untuk dibuat. Apa yang anda perlu sediakan adalah cuma dengan beberapa ketul daging ayam bersaiz kecil, kacang pis dan direbus di dalam kuah kari merah dan santan kelapa. Masakan Thai ini siap kurang daripada 30 minit …

Kari Ayam Masak Merah Thai Dan Daging Dendeng Read More »

screen protector

Kenapa Saya Tak Gunakan Screen Protector Pada Smartphone

Antara perkara utama yang akan dilakukan oleh kebanyakan daripada kita apabila membeli sebuah smartphone.. Pasang screen protector untuk melindungi screen smartphone kesayangan. Ia adalah perkara normal bagi setiap pengguna smartphone, termasuk saya…dulu. Saya yakin, ramai yang berpendapat bahawa apa salahnya mengeluarkan sedikit modal yang berjumlah hanya puluhan atau ratusan ringgit khas untuk melindungi smartphone yang …

Kenapa Saya Tak Gunakan Screen Protector Pada Smartphone Read More »

blog trafik

Cara Untuk Mendapatkan Trafik Bagi Blog

Bila saya lihat satu persatu blog melayu yang ada di alam maya ini tersungkur layu kerana gagal mendapatkan wang internet, saya sedih. Kesian melihat mereka kerana gagal mendapatkan panduan yang secukupnya daripada senior-senior yang sudah lama berjaya. Saya akui ada di antara senior-senior tersebut yang baik hati berkongsi rahsia kejayaan masing-masing dengan pembaca, malangnya tidak …

Cara Untuk Mendapatkan Trafik Bagi Blog Read More »

barang tidak boleh angkat atas kapal terbang

10 Barang Tidak Dibenar Bawa ke Kapal Terbang

Kita sering diingati bahawa barang larangan yang tidak dibenarkan dibawa semasa menaiki pesawat. Secara umumnya, kami tahu bahawa air minuman adalah tidak dibenarkan. Akan tetapi, selain daripada itu, apakah barang larangan yang anda tahu? Hari ini admin akan berkongsi dengan anda semua 10 jenis barang yang tidak dibenarkan untuk membawa bersama semasa menaiki kapal terbang. …

10 Barang Tidak Dibenar Bawa ke Kapal Terbang Read More »

tempat menarik di hong kong

9 Tempat Menarik di Hong Kong

Saya ingin berkongsi bersama para pembaca tentang pelacongan ke Hong Kong. Boleh anda baca dan ketahui tips pelancongan tempat-tempat menarik di Hong Kong melalu artikel berikut. Sikit Sejarah Tentang Hong Kong Hong Kong pada asalnya berkembang daripada sebuah perkampungan nelayan kecil, kemudiannya semakin maju dan secara berperingkat menjadi sebuah pelabuhan yang sibuk. Kini ia dianggap …

9 Tempat Menarik di Hong Kong Read More »

Bercuti di Jakarta

Pengalaman Bercuti Di Jakarta Indonesia

Kali ini saya ingin berkongsi pengalaman bercuti di Jakarta Indonesia. Saya kerap ke sana, dalam setahun tiga ke empat kali juga. Sampaikan dah hafal nama-nama jalan dan tempat-tempat menarik di Jakarta. Selalunya saya pergi dengan adik perempuan saya untuk membeli kain ela atau menempah baju pengantin untuk perniagaan keluarga saya. Memang murah dan cantik-cantik kain …

Pengalaman Bercuti Di Jakarta Indonesia Read More »