Ada Jual Lagi Tak Ubat Kanser DS Factor?

Maafkanlah tuan blog ini yang selalu sangat mungkir janji. Konon nak rajin update blog, tapi rajin tu cuma tinggal kenangan saja. Saya rajin buka gmail, dan rajin juga terbaca email orang nak buat tempahan ubat kanser DS FACTOR yang saya pernah kongsikan di sini. Tapi, maaflah sebab sibuk sampai tak sempat nak reply.

Hari ini saya sudah balas semua email berkaitan. Ada yang nak tahu khasiat ubat kanser DS FACTOR ni, ada juga yang tanya tentang keberkesanan ubat ni (jawapan sama je, kita sekadar berusaha. Allah yang izinkan okay) dan ada juga yang jenis tak banyak tanya, terus order. Walaupun harga agak mahal, tapi saya yakin semua sudah sedia maklum. Kalau buat rawatan di hospital, lagi double triple mahal. Setuju?

Okay, jadi entry kali ini saya cuma nak beritahu yang kalau ada yang nak order UBAT KANSER DS FACTOR ni, boleh terus email saya di lizarazak84[at]gmail.com dan kalau boleh letak “subject” email tu DS FACTOR besar-besar ya. Macam saya katakan tadi, saya sibuk. Jadi, kalau ada masa baca email pun, saya akan utamakan email yang penting-penting saja (mak cakap, menolong orang tu penting)

Okay, semua sudah sedia maklum ke belum? Saya sekarang ni tengah angau tengok drama akasia terbaru #TEMANLELAKIUPAHAN lakonan mantap Siti Elizad dan hero Ungku Ismail. Jadi, saya nak sambung marathon drama ni. hahahaha! Nak join? Pergi download dulu, lepas tu baru join. Okay? Good. Bye

Artikel Berkaitan

Beli Buku Usahawan Akhirat

USAHAWAN AKHIRAT

Tak rancang pun nak beli buku USAHAWAN AKHIRAT ni. Senang cerita, sebenarnya TERBELI masa ikut kawan pergi kedai buku. Inilah masalah terbesar bila bawa ulat buku pergi kedai buku. Tak boleh keluar selagi tak capai satu atau dua buah buku.

Saya belum habis baca buku USAHAWAN AKHIRAT hasil gabungan tulisan Mohd Zaini Mohd Ariff dan juga Prof Muhd Kamil Ibrahim ni tapi sempat juga saya selak-selak helaian dalam buku ni. Review ringkas saya, buku ni sesuai kalau nak baca secara santai sebab penggunaan bahasa “pasar” kita je.

So, agak mudah nak faham. Saya memang tak suka baca buku yang ayat madah berhelah. Tak faham!

Lagi satu, tulisan dalam buku USAHAWAN AKHIRAT ni tak kecil macam cacing dan tak besar macam raksasa. Kiranya, tulisan pun membantu jugak untuk enjoy membacanya. Kalau nak baca sebelum tidur pun boleh. Best best.

Saya suka baca buku bergenre kisah benar penulis sendiri macam buku USAHAWAN AKHIRAT ni. InsyaAllah, kalau ikut pengalaman saya baca buku Prof Kamil yang pertama dulu berkenaan cerita beliau ke Tanah Suci Mekah dulu, memang penulisan beliau sangat ringkas dan padat. Rasanya buku terbaru ni pun sama!

Tak sabar nak teruskan baca buku ni. Walaupun saya bukanlah seorang usahawan lagi, tapi saya ada cita-cita nak jadi usahawan yang berjaya dunia dan akhirat. InsyaAllah.

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

Pengalaman Temuduga Pegawai Penguatkuasa N41

Pengalaman temuduga Pengawai Penguatkuasa N41 memang 1 pengalaman yang agak nightmare pernah saya lalui. Why? Sebab itulah kali pertama saya ditemuduga sendiri oleh pihak SPA. Haruslah nightmare!

Sebenarnya saya macam ala-ala terpaksa juga untuk cuba apply  pengawai penguatkuasa N41 ni. hahaha! Ikutkan memang tak nak pun sebab malaslah bab nak kena transfer negeri ni. Kalau dapat Sabah atau Sarawak memang meraunglah. Jauh kedaung. Kerja pun agak berisiko tinggi untuk dapat ugutan itu ini.

Tapi, dipendekkan cerita saya cuba juga apply dan selepas 1001 onak duri (tipu) saya pun dipanggil untuk jalani ujian fizikal, pancaindera dan kecergasan ni bulan Disember yang lepas. Sebenarnya saya tahu dah yang saya akan GAGAL sebab pakai cermin mata. hahahaha! Tapi, sebagai calon sedang berkhidmat, saya pergi juga dan memang “diluluskan” pun dan terus proceed untuk temuduga pada keesokkan harinya.

Tapi, kalau ada yang tanya saya pengalaman pergi ujian kecergasan untuk jawatan ni, apa yang saya boleh katakan ialah anda perlu berlaku JUJUR pada waktu kejadian ya. Mana yang memang sah-sah rabun, jangan gatal pakai contact lens dan cuba menipu sebab mereka akan berlaku sangat kejam (hehehehe) dengan suruh semua calon yang berjaya untuk jalani ujian mata tu buat senaman mata.

Kena gosok dan tonyoh mata tu. Cuma pada peringkat ni, ikut luck jugaklah. Ada je calon yang main tipu, tak tonyoh pun mata tu betul-betul. Ada jugak calon yang cuba hafal huruf-huruf pada kertas tu tapi lupakanlah hasrat sebab tukang uji tu dah berpengalaman 20tahun. Mereka akan soal secara rawak je.

Ok, cakap pulak pengalaman ditemuduga untuk jawatan pegawai penguatkuasa N41 ni dengan orang atasan SPA dan penguatkuasa sendiri. Nasihat saya, sila pastikan ilmu berkenaan akta-akta pencatutan tu anda dah teror, bab ops titik bagai pun anda mesti tahu, dan kalau anda betul nak jawatan ni, sila baca dan hafal angka-angka dengan jayanya sebab mereka maybe tanya soalan macam ni “berapa nilai rampasan pada tahun lepas?”.

Saya memang tak kuasa jawab soalan merepek macam tu. Pada saya, soalan macam tu sebenarnya soalan memang nak menggagalkan calon. Mereka dah ada calon untuk diserap sebenarnya. Cakaplah saya fitnah tapi hakikatnya memang macam tulah pun kalau nak dapat jawatan kerajaan. kahkahkah! bye

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

Kilang Otak-Otak Kempas Original

Penangan otak-otak kempas yang direct dari kilang ni lain macam sungguh. Selama ni, saya cuma makan otak-otak kempas yang beli dekat pasar malam je. Best memang best, rasa tetap sedap tapi bila kita beli direct dari kilang ni, berganda-ganda sedapnya.

Makan punyalah banyak. Langsung tak perasan dah berapa banyak entah makan otak-otak kempas tu. hehehehe! Masa beli tu kalut jugak sebab tak tahu nak masak macam mana. Pemanggang ajaib tak ada pulak. Nak buat ala-ala BBQ memang malas. Tapi, betullah orang cakap. Kalau nak seribu daya, ada je cara. hahahaha!

Saya bakar je atas kuali nipis mak saya. Tak susah rupanya. Ingatkan nak makan otak-otak ni mesti kena bakar lama-lama, rupanya sekejap je. Tak sampai 3 minit dah boleh angkat dan makan. Sedap sangat okay!

Kalau sesiapa yang hantu otak-otak kempas macam saya, bolehlah cari kilang otak-otak kempas ni dekat JALAN DENAI UTAMA, KEMPAS UTAMA, JOHOR BAHRU. Tapi, maaflah tak tahu alamat yang tepat. Saya cuma jumpa 1 peta lokasi yang rasanya boleh juga kalau nak refer. Lebih kurang halallah, bersebelahan je. hehehe! Selamat membakar!

LOKASI KILANG OTAK-OTAK KEMPAS

lokasi otak-otak kempas

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

Laptop Baru 2015 Asus X452L Series

Asus X452L Series

Alhamdulillah, untuk tahun 2015 ni hadiah untuk diri sendiri adalah sebuah laptop Asus X452L Series yang dibeli dengan hasil titik peluh sendiri bergabung dengan duit sumbangan ikhlas pihak-pihak yang comel (hahahaha)

Kenapa pilih Asus X452L Series ni? Ada 2 sebab je. Pertama, sebab saya dah mula suka dan falling in love dengan jenama Asus lepas beli dan guna handphone Asus. Serious cakap, Asus memang terbaik setakat ni. Intel punya makanan, memanglah mantap. Itupun, kalau tahu jaga dengan betul.

Kalau pesen tak jaga, Asus ke apa jenis handphone pun tetap tak guna dibeli. Buang duit.

Sebab kedua kenapa saya beli Asus X452L Series ni adalah kerana size nya kot. Tak berat sangat walaupun kita beli laptop yang murah dalam lingkungan RM1700-1900 sekalipun. Kalau laptop lain, ada jugaklah cuma harga lain. So, saya tetap pilih Asus idaman hatiku. Mudah-mudahan dengan adanya laptop baru ni, saya akan jadi blogger yang lebih rajin update blog. hahahaha!

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

Demam Akademi Fantanangis Dah Bermula

Akademi-Fantasia-2014

Standard Melayu, kutuk-kutuk juga tapi tetap mengadap tv macam nak tersembul anak mata. Mengata diri sendiri gamaknya. Astro ni ada penyakit sebenarnya, tak habis-habis dengan Akademi Fantasia 2014 dan akan datang Akademi Fantasia 2020.

Saya ni ada masalah split personality. Kutuk macam nak rak, tapi lepas tu bila dekat TV ada tayang konsert mingguan Akademi Fantanangis ni, saya tengok jugak sambil beremosi bagai nak rak. Sambil tengok, sambil mengutuklah pastinya. Patutlah mak selalu pesan “kalau nak kutuk, janganla tengok. buat tambah dosa je”.

Yeah, ada benarnya. Tapi, masalahnya tetap NAK TENGOK! hahahahahaha!

Alah, dah kalau semua orang tukar channel “bila hujan je takde signal” tu, takkan kita tak nak tengok. Kan? Oklah jugak layan Akademi Fantasia tu, daripada layan pornologi. hah, mana lagi dosa??? hehehehe. Pada saya, penonton yang bijak adalah penonton yang tidak terpengaruh sampai sibuk nak hantar undian.

Eeeee pleaselah. Janganlah taksub sangat. Buang kredit jelah.

Mulai saat ini, kalau anda pergi ke kedai buku, confirm madah muka peserta Akademi Fantasia 2014 ni je. Inilah dia modal wartawan hiburan, nak dapat gosip murahan baru. Gosip buat-buat. Setakat nak bagi happening program Astro ni dan nak lariskan majalah diorang je. Kalau tak percaya, tengoklah nanti.

Artikel Berkaitan

PERSAINGAN SENGIT CONTEST BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK

Contest Buffet Ramadhan Casa Ombak sangat mendapat sambutan. Tahniah  buat penjanjur. Persaingan sengit contest buffet ramadhan casa ombak ni akan terus berlangsung sehingga tamat tempoh contest. Kalau tak percaya, anda boleh tengok dan search di Google.com.my!

Keyword BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK memang banyak dan pada pendapat saya, kali ni penyertaan daripada rakan-rakan blogger yang terlibat nampak seimbang daripada segi SEO kot. Sebab, nampak macam semua peserta selitkan elemen SEO tu boleh tahan juga tekniknya. hehehe!

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Saya memang suka bab contest yang ada bab SEO ni sebab sambil cuba nasib, saya dapatlah juga belajar dan tambah ilmu seo yang dah berkarat ni. Entah siapa agaknya PEMENANG CONTEST BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK ni agaknya. Saya mungkin sudah semakin menipis harapannya sebab dah berada di muka surat ke 8 google.com.my! hahahaha!

Tak apa, kita join jelah contest ni santai-santai. Tak perlu pressure sangat. Apa-apapun, saya memang teruja dengan teknik seo oleh blogger yang saya minat ni iaitu bro Hasrul Hassan. Entry Buffet Ramadhan Casa Ombak beliau kekal di muka surat pertama google.com.my ni sampai saat ni okay.

Entry-entry daripada peserta lain termasuk saya, nampaknya sentiasa bertukar-tukar. Maksudnya, harapan menipis nak menang dalam kategori seo. hahahaha! Kesian dekat diri sendiri. InsyaAllah kita masih ada masa untuk edit dan tambah elemen seo dalam entry kita.

Apa-apapun, marilah kita bersaing secara sihat. Jangan dengki-dengki, jangan main seo black hat tau. Ikutlah cara yang betul sebab barulah kita tahu skill seo kita dalam contest BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK ni. Menang, kalah tu adalahlah dalam contest.

Artikel Berkaitan

Sampul Duit Raya Eksklusif 2014

Cantik-cantik Sampul Duit Raya Eksklusif sekarang ni. Sahabat saya ada menjual sampul duit raya eksklusif 2014 untuk kita dapatkan. Kalau saya yang buta seni ni pun cakap design sampul duit raya dia cantik, maka anda perlu percaya sahaja.

hahahaha! Tapi, betullah. kalau tak percaya saya sertakan design sampul duit raya eksklusif tu dekat bawah ni ya untuk tatapan anda. Kalau rasa berkenan, boleh order dengan saya dan saya akan pass tempahan sampul anda pada sahabat saya tu.

SAMPUL DUIT RAYA EKSKLUSIF 2014

Sampul raya 2014
Saiz sampul 15.4 x 7.9cm glossy paper
1paket 5keping
1paket =rm2.50 tak termasuk pos

(klik pada gambar untuk zoom in)

 

OFFER!!! BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK

SAMPUL DUIT RAYA JDT

Sampul raya JDT
Saiz sampul 15.4×7.9cm glossy paper
1paket 5keping
1paket =rm2.50 tak termasuk pos.

(klik pada gambar untuk zoom in)

Amacam? Cantikkan design-design sampul duit raya ni? Paling stylo dan saya sendiri akan borong of courselah sampul JDT. hehehehe!!! Bersiap sedialah kanak-kanak yang datang beraya nanti ya. weeeee. Kalau ada yang berminat nak tempah sementara stok ada ni, boleh email saya di lizarazak84[at]gmail.com untuk details ya.

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

Buffet Ramadhan Casa Ombak

BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK untuk kita semua. Ya, BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK pastinya pakej berbuka puasa terbaik. Buffet ramadhan casa ombak di sediakan oleh pihak Ombak Creative iaitu syarikat di bawah pengurusan Casa Ombak Sdn. Bhd.

Promosi Buffet Ramadhan Casa Ombak Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan Casa Ombak ini InsyaAllah akan dapat memuaskan hati anda pada bulan mulia ini. Tidak perlu risau dan waswas dengan kecekapan pihak mereka kerana untuk pengetahuan anda, syarikat Ombak Creative ini sudah mempunyai LEBIH DARI 10 tahun pengalaman dalam pengurusan event termasuk menguruskan catering, majlis-majlis perkahwinan, koperat dan persendirian. Jadi, rasanya anda tak perlulah kan nak ragu-ragu dengan mereka. Kan?

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Tengok sajalah GAMBAR BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK di atas ini. Unik bukan? Cara makanan dihidangkan pun dah boleh buat kita tak sabar nak menjamah makanan. hahaha!! Mesti tunggu waktu berbuka puasa tu macam 1 penyeksaan sikit kalau anda datang ke sini. Tapi, saya pasti dan yakin penyeksaan anda itu SANGAT BERBALOI bila dah mula jamah setiap hidangan. Worth it lah mat saleh sebut!

Kenapa Anda Perlu Pilih Buffet Ramadhan Casa Ombak

Agak-agaklah kenapa anda mesti pilih Buffet Ramadhan Casa Ombak ni? Okay, saya berikan sedikit gambaran ya kenapa anda harus pilih buffet ini. Pertamanya, anda akan dihidangkan makanan juadah berbuka puasa dengan ala “garden concept” yang sangat santai. Pihak Ombak Creative akan sediakan “buffet stall”. Bestnya!!!!

Kalau dekat Johor Bahru ni ada juga buat concept buffet stall ni tapi dalam bangunan yang tertutup je. Jadi, kalau anda nak rasa berbuka puasa ala garden, anda WAJIBLAH cuba buffet Ramadhan Casa Ombak ni. Tempat lain takdok okay. Menu makanan tak perlu risau. Kita memang semua tekak orang kampung walaupun (konpiden betul) tinggal dekat bandar. hehehehe! Makanya, pihak Ombak Creative dah janji akan hidangkan kita semua dengan lauk pauk KAMPUNG YANG MERIAH! Siap ada instant stall corner lagi. Weeeee!!!

BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK - Menu Makanan

BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK – Menu Makanan

Oklah, saya tahu mesti macam sakit hati sangat kalau saya dah buat anda bayangkan lauk pauk yang menggoda dekat Buffet Ramadhan Casa Ombak ni tapi tak bagitahu lokasi. ye dak? Actually lokasi tak jauh pun. Terletak di Casa Ombak Banglo, No. 22 Jalan Damai off Jalan Ampang. Kalau nampak tempat yang ala-ala garden tu, itulah tempatnya! Kalau nak tahu details map, lebih afdol anda tengok dekat WEBSITE OMBAK CREATIVE sendiri tapi saya tahu anda tetap suka kalau saya letak dekat sini. Kan?

Peta Lokasi Buffet Ramadhan Casa Ombak

Buffet Ramadhan Casa Ombak - peta lokasi

Buffet Ramadhan Casa Ombak – peta lokasi

Kalau anda rasa nak cuba sahut cabaran saya iaitu pergi rasa SEMUA LAUK PAUK yang disediakan, anda kena cepat-cepat buat tempahan ya sebab kalau lambat, memang tak harapan nak dapat tempat. Kalau anda nak tengok dulu suasana meriah ke tidak dekat sini, sebelum buat tempahan BUFFET RAMADHAN CASA OMBAK ni, anda boleh tengok video majlis akad nikah Lina & Hambali sebab mereka pilih Casa Ombak untuk majlis mereka. Lepas tu, kalau dah teruja tengok video tu barulah tempah okay. Tempahan boleh dibuat melalui:

Call/Whatsapp : Akma Omar 013 2680001
Tel : 03 21818750
Call/Whatsapp : 013 624 1417
Call/Whatsapp : 012 662 1062
Facebook page : Ombak Creative
Website: www.OmbakCreatives.com

Pengajur Contest Buffet Ramadhan Casa Ombak

Contest Duit Raya Casa Ombak ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com, ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak Creative, Lelaki Kacak, Roti Boom Asli, Custom Tshirt, Denaihati.com, Inspired Magazine, Profhariz.com, KitePunye.com, Zoncinta.com, Jawatan Kosong Kerajaan, Exam PTD

 

Artikel Berkaitan

Pengalaman Memandu Kereta Hybrid

Best ke tidak pandu kereta hybrid? Yes, saya boleh jawab senafas je bab ini. Mestilah best, itupun kalau nak dibandingkan dengan kereta MyVi saya. Oklah kan, sebelum ada kereta hybrid sendiri kenalah praktis dulu.

Saya dapat test kehebatan memandu kereta Honda Jazz Hybrid ni minggu lepas waktu kami sekeluarga ke Kuala Lumpur atas urusan keluarga. Kereta tu baru jel lagi keluar dari kedai. Kereta milik salah seorang ahli keluarga saya. Excited nak pandu kereta hybrid kali pertama ni sama juga levelnya macam malam pertama.

Amboi sangat ayat atas tu. Jangan salah fahamlah, banyak benda yang perlukan malam pertama okay! Okay, balik semula pasal pengalaman saya memandu kereta hybrid ni. Biasa-biasa saja sebenarnya. Tak adalah beza sangat dengan feel pandi Myvi kot. Kalau ada pun, cuma beza pada kelajuan jelah.

Cuma, terkujat jugaklah masa mula-mula berhenti dekat lampu isyarat. Tiba-tiba je rasa macam enjin terhenti sendiri, suasana enjin jadi sunyi sepi (over betul). Tapi, berkat perangai tak mudah panik saya ni, saya pun slumber jelah buat tak tahu. Tak adalah pulak nak startkan balik enjin kereta. Fuh, nasib baik! hahahaha!

rupa-rupanya, mengikut kata abang saya. kereta hybrid ni akan hentikan enjin bila kita tekan brake “habis” macam situasi dekat lampu isyarat tulah kan. So, kita tak perlu panik. Bila lampu isyarat dah tukar hijau, bila nak sambung pemanduan semula, kita cuma perlu tekan pedal minyak macam biasa. vroooom!!!! Jakun betul

Lagi apa? Okay kalau bab penggunaan minyak kereta pulak pada saya rasa macam cepatlah minyak tu bergerak. Masa nak pergi dah isi full tank tapi bila dah sampai hotel terus tinggal cenonet je. Part ni rasanya macam Myvi jugak kot sebab Myvi pun minyak pandai main silap mata. Masa pandu, minyak tu tak turun sangat tapi bila kita stopkan enjin je, hamik!

Lagi apa? Dah tak ada apa kot. Rasanya tak adalah beza sangat bila memandu kereta hybrid ni. Best lagi pandu kereta Toyota Vios rasanya tapi kalau suruh pilih antara kedua jenis kereta yang mana satu saya nak minat nak beli, saya akan beli kereta Honda Jazz Hybrid sebab size dan bentuk kereta ni kot. Tak besar sangat dan tak kecil sangat. Senang parking!

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts