Ambil Peluang Melakukan Ibadah Qurban Kambing Di Mekah

Ambil Peluang Melakukan Ibadah Qurban Kambing Di Mekah

Ibadah Qurban sememangnya kita sudah sedia maklum, salah satu bentuk ibadah yang sangat mulia di sisi agama Islam. Pada yang masih tidak faham fadhilat melakukan Qurban, mungkin sudah sampai masanya untuk anda sama-sama mengambil berat berkenaan ibadah ini.

Ada sesetengah kita anggap, ibadah qurban ini hanya untuk orang yang sudah kaya raya. Yang tidak tahu nak habiskan wang yang ada di mana lagi. Silap besar ya. Sebenarnya ibadah Qurban ni terlalu banyak rahsia tersembunyi yang kita tidak akan tahu jika kita tidak pernah melakukannya iaitu mengeluarkan duit kita sendiri, hasil titik peluh kita sendiri untuk ibadah ini.

Bukan semua yang rela “rezekinya diambil” macam ini saja. Kononnya kita sudah penat lelah mencari rezeki, bila dapat duit, duit itu sudah jadi harta mutlak kita. Padahal, rezeki itu sebenarnya adalah milik Allah. Dengan ibadah Qurban inilah, kita menunjukkan rasa SYUKUR kita pada rezeki yang Allah sudah berikan pada kita selama ini. yes, SYUKUR.

Kalau nak tunggu kita kaya raya baru nak keluarkan sikit harta kita untuk melakukan ibadah Qurban, bimbang pulak umur kita tidak panjang. Tapi, terpulanglah pada individu. Masing-masing ada permintaan tersendiri pada Allah. Mungkin dengan cara melakukan ibadah Qurban ini akan menjadi penyebab termakbulnya doa kita yang selama ini terhijab oleh Allah, dan mana tahu ibadah Qurban  ini jugalah yang akan keluarkan kita daripada masalah yang kita tidak nampak jalan keluar selama ini.

Tidak mustahil, sebab memang sudah banyak perkongsian yang saya sendiri dengar dari mulut orang-orang yang sudah melakukan ibadah Qurban sebelum ini. Apa-apapun, buat anda yang rasa-rasa mahu melakukan ibadah Qurban, masih sempat ya kalau nak join TEMPAHAN QURBAN KEMBOJA ONLINE. Tarikh last tempahan adalah pada 30 September 2014 dan anda boleh rujuk harga di sini

Alhamdulillah, tahun ini pihak E-QURBAN buka peluang pada kita semua untuk melakukan ibadah Qurban di Mekah pula. Syukur sangat-sangat kan? Kalau nak pergi sendiri ke Mekah, alamatnya tak tahu bila.Mujur ada pihak E-QURBAN yang memudahkan urusan kita. Cuma, untuk ibadah Qurban Mekah ni, hanya KAMBING sahaja yang dibuka dengan harga RM400 seekor untuk 1 nama.

Sekiranya ada yang berminat nak melakukan ibadah Qurban kambing di Mekah tahun ini, ada sedikit kelebihan rezeki tu bolehlah membuat tempahan anda di website RASMI E-QURBAN

 

Artikel Berkaitan

2 responses to “Ambil Peluang Melakukan Ibadah Qurban Kambing Di Mekah

  1. Ibadah qurban untuk semua. Untuk yang masih belum jadi kaya juga boleh lakukan ibadah ini mengikut kemampuan masing-masing
    sabree hussin´s last blog post ..Komen Saya Tentang Program jobdirumah

  2. Allhamdulillah bisa qurban u,u saya masih belum bisa.. semoga tahun depan saya bisa qurban kambing :3
    Smartphone Android´s last blog post ..Powerbank Terbaik Ini Selamatkan Smartphone dari “Kematian”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge