Tricks Nak Dapat Geran Cradle CIP-Catalyst Bernilai RM150,000

Tricks Nak Dapat Geran Cradle CIP-Catalyst Bernilai RM150,000 ni maksudnya saya dah dapat ke belum? Mestilah belum cuma saya nak kongsi dengan anda semua salah satu cara mudah nak cuba nasib untuk dapatkan GERAN CRADLE CIP-CATALYST ni

Sebelum tu, biar saya berikan info sedikit tentang Geran Cradle CIP-Catalyst ini pada anda yang masih belum pernah dengar.

APA ITU CRADLE?

Cradle Fund Sdn Bhd (Cradle), an agency under the Ministry of Finance, Malaysia (MOF) is a not-for-profit organisation that manages the RM100 million Cradle Investment Programme since its inception in 2003. An additional RM50 million was recently added to this allocation under the 10th Malaysian Plan for 2011 and 2012.

APAKAH OBJEKTIF CRADLE?

Through the Cradle Investment Programme, we aim to:

Create an ecosystem that supports a strong and innovative business-building environment for technology entrepreneurs.
Achieve commercialisation efficiency and sustainable entrepreneurship for budding technology entrepreneurs per our credo of Catalysing Sustainable Technopreneurs.
Represent the Government’s effort at boosting quantity and quality of innovations and technology start-ups.

Mula-mula macam rajin nak terangkan berkenaan GERAN CRADLE CIP-CATALYST ni dalam bahasa melayu tapi lepastu malas pulak sebab nanti silap maksud, anda jugak yang tak faham. Jadi, saya copy paste saja (sebenarnya memang malas)

Dipendekkan, secara ringkasnya kalau anda ada idea bisnes yang best-best dan menepati bidang skop yang memang dipersetujui oleh pihak Cradle ni, kiranya anda layak untuk cuba apply Geran Cradle CIP-Catalyst Bernilai  beriban ni. Antara skop bidang yang layak adalah:-

KLIK PADA GAMBAR UNTUK TEMPAHAN

ICT

  • Mobile/wireless tech
  • Creative multimedia & content development
  • Shared services outsourcing
  • Hardware design
  • Software development (Bio-informatics, consumer productivity applications, data mining & business intelligence, electronic design automation, enterprise & business services, gaming & interactive entertainment, Internet & e-Commerce, networking, communications & connectivity, open source, operating systems, security)
  • Internet-based businesses

Non-ICT

  • Biotechnology (Bio-informatics, Bio-chemicals, Bio-diagnostics tools, agriculture and food tech)
  • Advanced materials
  • Advanced manufacturing-related tech
  • Renewable energy / waste management / recycling tech
  • High-technology consumer & business products
  • Others
  • Semi-conductors (manufacturing of integrated circuits, microprocessors, logic devices, chipsets, memory chips)
  • Life sciences (neuroscience, organic chemistry, potential drug target & method of treatment inventions, protein & nucleic acid-based inventions, small molecule chemistry & pharmaceuticals, medical devices, drug delivery systems, molecular biology assays, tools & techniques, analytical chemistry)
  • Clean technology (energy consumption, power management, alternative fuels & materials)

Ok, berbalik pada tajuk kontroversi di atas iaitu Tricks Nak Dapat Geran Cradle CIP-Catalyst Bernilai RM150,000, okay saya cuma mampu bagi 1 tips je. Sekiranya anda memang tiada pengalaman untuk buat kertas kerja atau kesuntukkan masa, saya cadangkan anda jangan buang masa dah. Cepat-cepat dapatkan khidmat pakar!

Siapa? Anda pergi google.com.my dan type keyword “servis membuat kertas kerja”. Cara ini membantu cuma agak lambat dan anda belum pasti lagi sahih ke tak sahih. Untuk mudahkan kerja anda, saya cadangkan anda contact Tuan Ahmad Zahirudin Ahmad Fauzi yang dah biasa dalam bidang ini. Contac beliau di Facebook peribadi di https://www.facebook.com/zahir75 dan semoga berjaya mencuba nasib untuk dapatkan geran cradle cip-catalyst ya.

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

11 responses to “Tricks Nak Dapat Geran Cradle CIP-Catalyst Bernilai RM150,000

  1. Perkongsian yang bernas nie..ramai yang tidak tahu akan geran yang ada nie…terima kasih
    mohd yazed´s last blog post ..Kerja Jobdirumah Susah

  2. Waw RM150,000.Saya nak!
    Abdur´s last blog post ..All In One SEO vs WordPress SEO by Yoast

  3. Paperwork kena kencang jugak ni baru leh apply..
    Bagus jugak.. nampak perlaksanaan dari Bajet 2014 yang dibentangkan tahun lepas..
    azlanvai´s last blog post ..Tips penulisan yang menggoda

  4. Kalau bidang saya yang dulu relevan gak dengan CRADLE ni, tapi sekarang tidak.
    Malaysia Tercinta´s last blog post ..Panduan Pendaftaran, Permohonan, Semakan Serta Borang SPA8i Online

  5. memang bagus geran ni, nak fahamkam betul-betul dulu ni.
    Denaihati´s last blog post ..2013 dalam kenangan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge