FREE PAKEJ RUJUKAN PEPERIKSAAN BERTULIS PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41

PEPERIKSAAN BERTULIS PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41 bakal diadakan pada 19 Oktober 2013 ini. Calon Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41 tahun ini jangan  lepaskan peluang ok. Kalau sungguh-sungguh nak jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41 ni, baca maklumat dalam artikel ini.

Sebelum tu biar saya berikan sikit info berkenaan jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 ni dulu. Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41 merupakan jawatan dalam sektor kerajaan di dalam kategori Kumpulan Pengurusan & Profesional yang memerlukan kelayakan peringkat ijazah, sarjana atau PHD.

Antara syarat-syarat kelayakan yang anda perlu lepas untuk cuba memohon jawatan ini adalah seperti yang berikut:-

PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41

Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;

[ Gaji Permulaan : RM1,908.45 ]

atau

Ijazah Sarjana Muda Kepujian yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
[ Gaji Permulaan : RM2,112.86 ]

dan

lulus B.M. (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Ok, sekarang ni, adakah anda telah memohon jawatan dalam sektor kerajaan Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41 atau mempunyai cita-cita menjawat jawatan tersebut? Jika YA, artikel ini InsyaAllah tak akan merugikan anda. hahahaha!! Kenapa? Sebab, lepas ni anda boleh sesuatu yang boleh bantu anda sikit sebanyaklah hendaknya.

FREE PAKEJ RUJUKAN PEPERIKSAAN BERTULIS PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41!! Ya, betul. Saya tak tipu. Tapi, tolonglah fikir logik sikit. Tak mungkin kan saya nak berikan FULL pakej rujukan tu, jadi mestilah cuma review copy je. Tapi, saya yakin ianya akan bantu anda jugak kalau suda terdesak ok.

Kalau nak yang FULL FREE PAKEJ RUJUKAN PEPERIKSAAN BERTULIS PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41 ni, anda boleh dapatkan di laman web rasmi Pembangunan Masyrakat. Boleh beli dengan harga yang sangat berpatutan dan anda boleh guna sampai bila-bila sebab bila anda dah beli, anda kan dapat kemaskini dari semasa ke semasa.

Mengikut kalendar takwim 2013 di portal SPA yang saya tengok baru tadi, peperiksaan bagi pengambilan jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41 bakal diadakan pada 19 Oktober 2013.  Dah tak lama dah tu. Bolehlah pulun mana yang patut. Boleh dapatkan pakej rujukan di sini selagi penjualan belum ditutup.

Kalau nak free copy yang tak seberapa dari saya, boleh email lizarazak84[at] gmail.com. Bagi yang berminat atau mencari-cari peluang kerja kerajaan bagi lulusan ijazah, anda boleh membuat permohonan di laman web www.spa.gov.my.

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

5 responses to “FREE PAKEJ RUJUKAN PEPERIKSAAN BERTULIS PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41

  1. nakkk.. tgh cari keje nih…. 😀

  2. Sape yang dapat ni aku ucapkan selamat menjalani sebagai seorang penjawat awam ya! 🙂

  3. Semoga berjaya kepada semua calon! =)

    *tak layak. tak dpt nk mohon. huhu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge