Jemputan Menyertai Group Projek Buat Duit Dengan Blogging

pantang ada artikel tajuk Buat Duit Dengan Blogging je memang biasanya trafik blog saya akan mencanak sikit. Biasalah, semua orang sukakan duit. Mari, saya nak ajak anda sertai projek buat duit dengan blogging bersama-sama saya!

Tipu, tipu. Bukan dengan saya seorang. Mestilah ada “big boss” nya untuk projek buat duit dengan blogging kita ni. Siapa? Saya perkenalkan sahabat blogger saya, pernah berkongsi artikel di ruangan Penulis Jemputan di blog saya ini dengan tajuk Mudahnya Buat Duit Dengan Blog. Silakan klik pada pautan ok. Janganlah malas. hehehe!

Tempahan Korban Aqiqah di Kemboja sudah dibuka!

Ok, jadi apa itu Projek Buat Duit Dengan Blogging? Secara kata mudahnya, projek ini adalah salah 1 satu cara kami, blogger yang taklah lama sangat dalam dunia blogging ni (nak puji diri sendiri tapi malu. Tolonglah pujikan please) beri serba sikit tips blogging, tips bagaimana kami berjaya dapat duit sampingan hasil berblogging dan macam-macam lagi, InsyaAllah.

Matlamat UTAMA projek Buat Duit Dengan Blogging ini adalah:-

1. Double/triple/quadruple kan income yang kita pernah
dapat daripada blogging (mungkin ada blogger yang memang dah pernah merasa duit sampingan hasil blogging tapi masih tak cukup untuk beli cendol macam penulis Kitab Teknik SEO paling teror kita ni,bolehlah join kami)

2. Membantu blogger baru atau lama yang langsung tak
pernah rasa income dari blog untuk dapat income at least
RM100 – RM300 konsisten setiap bulan. (yang ini malaslah nak cakap panjang, apa kata anda cuba sertai kami. Mana tahu tiba-tiba lepas ni boleh dapat duit RM6K sebulan ke?? Over eh)

3. Bertukar-tukar idea, pendapat, teknik & trik blogging (Yang ini paling best sebab masing-masing antara kita ni ada yang pandai bahagian ini, ada yang bijak sikit bahagian lain pulak. Kita kongsi-kongsilah nanti ok)

4. Memeriahkan industri blogging (siapa yang berblog untuk glamour, untuk masuk tv semata-mata, tak payahlah sertai group ini. Nanti belajar separuh jalan je)

5. Satu platform untuk jadi lebih produktif dalam berblog.

6. Membantu lebih ramai penulis blog keluar dari kesempitan
hidup (Jangan malu, jangan segan ya. Memang ramai yang terdesak sebenarnya nak cari duit tambahan. Sertai kami, tak banyak tapi insyaAllah bolehlah jugak nampak jalan keluar nanti.hahahaha!)

Sebenarnya banyak lagi manfaat yang anda akan dapat bila sertai Group Projek Buat Duit Dengan Blog ni. Anda boleh teruskan bacaan di artikel khas untuk projek ini iaitu “GENIUS BLOGGER”. Klik dan baca di situ untuk arahan daripada big boss ok. Mudah!

TAPI, bukanlah calang-calang blogger yang boleh sertai projek ini. Bukan saja-saja nak menyusahkan anda tapi kami nak pastikan hanya blogger yang benar-benar serious untuk beri komitmen saja yang akan terlibat dalam projek ini. Jadi, kami telah setuju untuk adakan 1 PRA-TUGASAN sebelum kami terima anda masuk dalam group. 

Pra Tugasan :

Sila hasilkan satu entri berjudul “Blogging is a Team Sport” dan publish entri tersebut.

Bagi memudahkan anda untuk hasilkan entri tersebut

* anda boleh gunakan point seperti berikut

1. Blogging bukan sesuatu yang mudah, kerana untuk menarik perhatian pembaca, kita perlu bersaing dengan media seperti surat khabar online, twitter, facebook, dan lain-lain laman web yang popular.

2. Kebanyakkan blogger baru, mereka tercari-cari peluang untuk buat duit dengan blog, tanpa mereka sedar, mereka asyik dihasut untuk beli macam-macam panduan … dan akhirnya mereka akan give up kerana tak ada hasil walaupun dah banyak habis duit beli panduan itu ini.

3. Mereka dah silap besar, sebabnya mereka memilih untuk buat kerja sorang-sorang. Mereka patut work as a team, baru jalan kejayaan tu lebih mudah, dan kekal termotivasi.

4. Jika anda perlukan satu team yang awesome, yang akan bantu anda untuk buat duit secara online, anda patut sertai kami/saya di http://www.sabreehussin.com/genius-blogger/

walaubagaimanapun, anda bebas untuk tambahkan point anda sendiri. Ikut kreativiti anda. Yang penting, kami nak lihat sejauh mana anda betul-betul serious nak sertai kami dalam projek buat duit dengan blogging ini. Kalau ujian simple ini anda gagal, rasa-rasa logik ke nak dapat duit dari blog sendiri?

INGAT, BLOGGER TUGASNYA MENAIP! Ini latihan. hehehehe

Sekiranya anda mahu sertai kami, ingin di masukkan ke dalam group RAHSIA kami, bolehlah tinggalkan komen dibawah  ini beserta dengan link artikel anda.  Panjang entri adalah bebas. 200 – 500 patah perkataan dah ok (Ingat, blogger kerjanya menaip!) Yang penting entri tersebut unik. Sekian

Artikel Berkaitan

48 responses to “Jemputan Menyertai Group Projek Buat Duit Dengan Blogging

  1. haha… dah boleh komen… ok, macam nak try join projek ni… kalau join separuh jalan boleh tak? kot2 la aku semangat separuh jalan je.. huhu
    Azah´s last blog post ..Hebatnya Hukum Karma

    • hahahaa sorry, tak tahu setting dekat ruangan komen ni berubah. huhuhu. thanks inform aku pagi tadi 🙂

      boleh je tapi separuhlah income kau nanti.hahahha. gurau. boleh je,actually ideanya nak tolong sesama kita je, kami tak dibayar apa2 pun setakat ni. cuma kembangkan network dan tlg newbie mana yg mereka nak tahu
      Lizz´s last blog post ..Jangan Pandang Rendah Kuasa Iklan Di Facebook

  2. Big Boss ajak saya join, saya kena buat entry ni jugak ker Liza
    Juan´s last blog post ..Yamaha Lagenda 115Z Fuel Injection Malaysia

  3. point itu nak kena tulis ke apa
    onlajer´s last blog post ..Extension Wire

  4. Saya nak juga! sementara tunggu projek baru…..nak nak nak
    adikensem´s last blog post ..Ayat Berbeza Memberi Maksud Yang Sama

  5. Insyaa Allah…wan cuba
    mohdridzwan´s last blog post ..Antara Cantik dan Comel

  6. agak menarik tawaran yang di berikan ni..
    Irwan Alessa´s last blog post ..IOS vs Android

  7. menarik gak projek camni…at least ada mentor
    hafizmd´s last blog post ..Pengalaman Beli Belah di Zalora!

  8. takut plak nk join geng power..heheh
    Fakarepain´s last blog post ..MAJALAH UJANG BIKIN PANAS TEMAN SEBILIK

  9. Blogger Indonesia boleh ikut nggak ya ??
    Terima kasih infonya mbak 🙂
    Rina´s last blog post ..Create Responsive Vertical Dropdown Navigation Menu with HTML & CSS

  10. macam best jugak ni boleh cuba fikir2kan caranya
    Khairul Zamri´s last blog post ..Tukar Sim Card Kepada Micro Sim

  11. sudah siap entri nya 🙂
    Khairul Zamri´s last blog post ..Blogging is a Team Sport

  12. Dengan adanya kerjasama seperti ini. Masing-masing mendapat keuntungan Win-Win Situation.
    akubiomed´s last blog post ..Persidangan Antarabangsa Kejuruteraan Hospital Dan Pameran 2013

  13. Pingback: Anugerah Malas | sabreehussin dot com

  14. Macam nak join jer, tapi niche blog saya tak sesuai untuk entri macam ni. Kalau saya daftar blog baru boleh ke?
    N’war´s last blog post ..Tweet dan Gambar dari A-PRINCE sepanjang berada di Malaysia

  15. Doa-doa ada peluang untuk masuk. Amin
    adikensem´s last blog post ..Part2#Blogging is a Team Support

  16. insyaAllah, jika berkesempatan saya akan turut serta.
    Ladfe Amir´s last blog post ..Aksi Ikan Tembakul Ikan Belacak

  17. semoga sukses semua peserta Group Projek Buat Duit ni yer.
    Denaihati´s last blog post ..WordPress Master Class dan Insentif bulanan

  18. Ok..baru je siap entri ni,memang menarik untuk turut serta
    wazy´s last blog post ..Blogging is a Team Sport

  19. kalau nak join, kena tulis entri berkaitan dengan apa?

  20. sokong2 kak.hehe .lama dah tak g sini.hehe. Apa khabar 🙂
    pahan´s last blog post ..Foto Instagram Kemaskini September

  21. Menarik, saya berminat nak masuk :). Entrinya juga sudah siap puan :).
    Norazizah´s last blog post ..Blogging is a Team Sport

  22. nak join juga. dah buat entri 😀
    Sya Isya´s last blog post ..BLOGGING IS A TEAM SUPPORT

  23. Macam menarik aje jemputan tu..
    its maey´s last blog post ..Bagaimana Cara Promosi Link Affiliate

  24. harap-harap entry ni membolehkan sis join group yang awesome tu..
    HannyAbdullah´s last blog post ..” Blogging is a Team Sport “

  25. wah teringin nak join ….kena buat karangan dulu ….nanti dah siap saya post sini .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge