Buffet Ramadhan Hotel New York Johor Bahru

Buffet Ramadhan Hotel memang jadi rebutan pada bulan puasa. Senarai Buffet Ramadhan Hotel Di Johor Bahru ini saya sediakan untuk diri sendiri sebenarnya. Tapi, hanya Buffet Ramdhan Hotel sekitar Johor Bahru sahaja ya. Al-maklum, bulan puasa ni cabaran nafsu makan lebih daripada biasa.

Jadi, sebagai pamanas senarai Buffet Ramadhan Hotel sekitar Johor Bahru ni, saya mulakan dengan pakej yang disediakan di Hotel New York, Johor Bahru. Ya Allah terliur sudah tengok gambar. hahahaha! Tengoklah gambar promosi sempena Ramdhan yang saya jumpa di blog Herneenazir ni betul-betul

Buffet Ramdhan Hotel New York Johor Bahru

Buffet Ramdhan Hotel New York Johor Bahru

Silalah lap air liur ya tengok gambar Buffet Ramadhan Hotel New York Johor Bahru ni. Alahai tolonglah cepat sikit Ramadhan. semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan untuk kita semua berpuasa dan lepas itu bolehlah berbuka puasa sama-sama dengan keluarga kan???

Senarai harga Buffet Ramadhan Hotel New York ni agak mahal sikit sebab memang hotel ni pun banyak sikit bintangnya. hahaha! Biasalah kan, hotel-hotel ni kan dinilai pada bintangnya. Lagi banyak bintang, lagi mahallah harga servis, makanan dan lain-lain. Sendiri mahu ingatlah bak kata mat saleh.

Tapi, untuk setahun sekali, apa salahnya keluarkan sikit duit untuk nikmati buffet ramadhan hotel mana-mana pun tak kisah sebenarnya, kemudian niatlah untutk bersedekah. Jadi, perut rasa kenyang dan pahala pun bertambah. Berganda lagi!

Tapi, jangan lupa berterawih ya. Janganlah pula kemain ambil pakej buffet ramadhan hotel mewah tapi pakej ramadhan yang besar sangat pahalanya iaitu solat terawih kita buat-buat lupa. Dunia, dunia juga. Tapi, akhirat jangan dipandang remeh. Kan ke lebih elok kalau kita imbangkan keduanya.

Oklah, harapnya entry berkenaan buffet ramadhan hotel sekitar Johor Bahru akan diteruskan lagi. Kalau saya jumpa lagi senarai pakej buffet ramadhan yang harga boleh tahan, saya akan kongsikan lagi. Tapi, seram sejuk juga nak janji. Bulan-bulan puasa nanti mesti sibuk sikit, takut tak tersentuh blog je. hahahaha!!

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

12 responses to “Buffet Ramadhan Hotel New York Johor Bahru

  1. yes inilah masa yang dinanti nantikan, durian goreng hahaha. tapi tahun ni macam berdebar sikit nak pergi berbuka kat ny hotel. fuhhh, kenangan berbuka tahun lepas kat sini masih teringat-ingat lagi. bedebarnya! hahahah

  2. Terliur?? Control2…belum puasa lagi tu…hehe
    halif´s last blog post ..Hidup Ini Satu Perjalanan

  3. semakin terasa bahang nak puasa nih…
    Shahrul´s last blog post ..Instagram akan perkenalkan fungsi perkongsian video

  4. Meleleh air liur. Haha.. lagi-lagi kalau duduk jauh dari malaysia, kempunan makanan malaysia je. huhu

    -Saya nak jemput tuan rumah join contest saya. Ada 5 hadiah bernilai RM390 setiap satu. Jom. 😀
    Arieffahmi Abd Razak´s last blog post ..Epic Pocket Giveaway by Mindafahmi

  5. pantas betul diotrang susun menu..hehe

  6. Macam² promosi ada bila dah dekat nak puasa..hehe
    Sharafie´s last blog post ..Jika Memang Engkau Jodohku

  7. Berbuka di sini akan terasa sangat istimewa ya but perlu merogoh kocek/kantong lebih dalam nie 😀
    Rina´s last blog post ..How To Create Image Slideshow For Website Using HTML And jQuery

  8. SALAM LIZZ!!………..cakap pasal buffet ramadhan di JB nih saya pun ada jugak upload banners dalam blog saya di http://www.blogmakanbest.blogspot.com jadi bila senang2 tu singgah la yer…..dan kalu sudi follow yer…TQ bebanyak
    Blog saya nih citer pasal makan je 100% takde topik lain hehe….mana2 je pegi makan saya akan klik2 camera dan upload dalam blog…warung,restoren, gerai, hotel,…kebanyakannye area JOHOR.so kalu nak tahu mana tempat2 makan best singgah la yer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge