Tips Lulus Exam PTD Daripada Calon Tahun 2012

Inilah bahananya bila gatal pergi buat artikel berkenaan BONUS EBOOK TIPS PTD bila dah nak dekat waktu exam. Tak putus-putus orang tanya pasal tips. Nak bagi apa ya sebab saya pernah pergi exam PTD pun sekali je.

Cuma orang dah tanya, saya jawab juga mana yang saya ingat. Kalau nak tahu hints soalan-soalan lain kena rujuk ebook Tips PTD dan baca sendiri (hafal je pun boleh sebenarnya). Kalau tak silap ada 3 seksyen. Yang paling sakit jiwa saya nak jawab adalah bahagian matematik yang pening kepala tu tapi kalau ada ebook dan dah baca, tahu konsep mesti boleh jawab punya! Soalan tricky je lebih

[NOTIS] Exam 13 April ini calon seramai 61,853 orang. Daripada jumlah itu, ada seramai 3,404 calon PTD yang dikecualikan daripada menduduki peperiksaan tersebut. Jadi jika semua calon ambil exam, ada seramai 58,449 calon. Bayangkan daripada 58,449 calon ni anda salah seorang yang memiliki  ebook Tips PTD ni! Peluang untuk lulus lebih cerah bukan?

Saya ingatkan ya dan saya sendiri tidak akan ulang silap yang sama. Pastikan masa jawab soalan matematik ni, jangan banyak buang masa untuk 1 soalan. Kalau rasa tak dapat, terus skip dan alih pada soalan seterusnya. Ini Tips PTD tak rasmi daripada bekas calon. hahahaha!

Lepas tu nanti ada soalan BETUL/ SALAH kalau tak silap. Yang ini lagi mental sebenarnya sebab nak tak nak kita kena baca ulang-ulang juga sebab dia pusingkan soalan sampai kita jadi keliru.Kejam betullah. hehehehe! Untuk soalan esei pulak, masa saya ambil exam tahun lepas alhamdulillah saya dapat tajuk pasal social media. Bolehlah kautim sikit-sikit.

Jadi, pada sesiapa yang terpilih untuk ambil exam bertulis PTD Sabtu ni dan rasa-rasa nak tahu bentuk soalan matematik yang kelakar tu bolehlah beli ebook Tips PTD ok dan kalau macam berkira-kira nak beli ke tidak dan ada masa nak fikir dulu bolehlah download copy review (tapi tak payahlah,beli je senang). Selamat maju jaya!

Artikel Berkaitan

7 responses to “Tips Lulus Exam PTD Daripada Calon Tahun 2012

  1. Nak cemerlang dalam keputusan exam kena beli ebook ini,
    Oneblogsocial.com´s last blog post ..Google Sandbox

  2. eh. baru jer semalam member call tnya nak tips…. nanti suh dia baca sini jerla…..hahahaha

  3. good luck untuk bakal calon yang ambil periksa ni. mudahan sukses.
    Denaihati´s last blog post ..PRU13 : Senarai Calon Parlimen BN, PAS, DAP dan PKR

  4. Semoga sukses untu yang akan ikut tes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge