Tersenarai Sebagai Pemenang Contest Seo Usahawan Kecil

contest-keyword

Alhamdulillah, tak sia-sia sertai Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013 last minute. Dapat hadiah saguhati pun dah kira bersyukur dah. Saya memang suka contest yang boleh gilap ilmu pasal tip-tip seo. Tahniah juga untuk para pemenang yang lain ya.

Best betul siapa yang dapat hadiah utama tu. hehehehe!! Rezeki masing-masing dalam bidang blogging kan? Persaingan sihat macam ni memang best. Contest Keyword Usahawan Kecil ni tak kurang hebat sama macam contest SEO anjuran blog Denaihati dulu. Hebat!

Pemenang : Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013

http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/02/usahawan-kecil-tip-tip-usahawan.html http://www.sensasi2020.com/2013/03/usahawan-kecil-dan-tip-tip-usahawan.html http://hakaluka.blogspot.com/2013/03/Usahawan-Kecil-Tip-Tip-Usahawan.html http://www.lizarazak.com/2013/03/tip-tip-usahawan-kecil-rahsia-besar-cara-perniagaan-rasulullah/ http://www.hasrulhassan.com/2013/03/13-tip-tip-perniagaan-usahawan-kecil.html

* Dan berdasarkan pada analisa serta mutu, maka saya umumkan Pemenang Rasmi Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013 mengikut susunan dan kedudukan adalah:

Price Utama:

Blog Solehahshamsuddin.blogspot.com (Tempat Pertama)

Blog Sensasi2020.com

Blog Hakaluka (Tempat Ketiga)

Saguhati:

Blog HasrulHassan.com

Blog Lizarazak.com

Blog AkmarOmar.com

Blog OhDuit.com

Nampak tak permainan untuk contest SEO Usahawan Kecil ni? Ok mestilah korang tak nampak kan sebab korang kan tak berapa nak rajin macam saya. hahahaha ok melawak eh. Macam ni, saya kongsikan sikit macam mana saya dapat ilmu sikit-sikit pasal SEO ni.

1- Saya cari maklumat dekat internet. Biasanya saya belajar daripada blog-blog SEO versi English sebab mereka tak macam blogger kita yang “kedekut” bab nak kongsi ilmu bermanfaat ni. Bukan semualah yang kedekut, tapi ada. Contoh yang kedekut, Lizarazak tu. kakakakakaka! (malas sebenarnya)

2- Saya belajar balik daripada ebook-ebook koleksi saya zaman tok nenek pasal SEO ni. Antara ebook yang memang saya guna dan praktikkan ilmunya ialah Juara SEO Lokal , Panduan Asas SEO dan ada buku lain juga.

3- Tengok taktik yang digunakan oleh peserta lain. Kaji cara mereka dan kena atur strategi. Over kan? Tapi, memang saya macam ni. Ilmu taklah banyak mana tap strategi dan buat macam hebat je lebih. hahahaha!

Cukuplah kot. Nak sembang banyak-banyak pun buat apa. Saya bukan pemenang utama pun. kikikiki! Tapi, alhamdulillah memang happy walaupun saguhati. Kena belajar bersyukur.

PROMO: Al-QURAN PELANGI MURAH

Al-Quran-pelangi-murah

Facebook: Al-Quran Pelangi Murah

Artikel Berkaitan

7 responses to “Tersenarai Sebagai Pemenang Contest Seo Usahawan Kecil

  1. Taniah sis
    onlajer´s last blog post ..Facebook Spam

  2. Tahniah,
    Oneblogsocial.com´s last blog post ..Hosting German

  3. tahniah cik liza disenarai menang saguhati Contest Seo Usahawan Kecil.
    Denaihati´s last blog post ..Madrasah Tahfiz An Nuur perkenalan dari sebuah entri blog

  4. Tahniah kerana menang saguhati contest SEO.
    hatiputera´s last blog post ..Hatiputera Top Comentator Dan Top Referral March 2013

  5. apakah Orang Indonesia boleh mengikuti kontes SEO di Malaysia?
    kalau boleh, saya mau ikut 🙂
    Rico Ade Mandana´s last blog post ..Sahabat, Ingat Kematian Yuukk

  6. Emank ada ya kontes SEO di malaysia… Mau ikutan Donk
    tonny marezco´s last blog post ..Marshanda Pajang Foto Lepas Hijab di Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge