Senarai Penuh Calon BN DUN dan Parlimen JOHOR

Senarai Penuh Calon BN DUN dan Parlimen JOHOR untuk kemudahan saya sendiri masa nak mengundi nanti. Untuk senarai penuh Calon BN DUN dan Parlimen negeri lain bolehlah cari sendiri ya. Dah melambak orang update.

Sebenarnya saya teruja sikit nak mengundi sebab baru first time! hahahaha! Jakun sangat. Sebelum ni macam tak terbukak hati pulak nak mengundi tapi bila dah bergaul dengan kawan-kawan blogger dan twitter yang rajin cakap pasal politik, akhirnya terjebak juga.

Baru sedar pasal tanggungjawab. Jadi, senarai penuh calon BN DUN dan parlimen ni memang sangat diperlukan ya oleh pengundi jakun macam saya. hehehehe! Check it out ya senarai dekat bawah ni dan jangan lupa mengundi (mementang dah daftar, berlagaklah aku)

Dewan Undangan Negeri (DUN)

1. Buluh Kasap: Nurshida Ibrahim
2. Jementah: Ling Ong Tee
3. Pemanis: Low Ching Hoon
4. Kemelah: Datuk Ayub Rahmat
5. Tenang: Azhar Ibrahim
6. Bekok: Tan Chong
7. Bukit Serampang : Ismail Mohamad
8. Jorak: Datuk Dr. Mohd. Sharudin Mohd. Saleh
9. Gambir: M. Asojan
10. Tangkak: Goh Tee Tee
11. Serong: Abang Razak Baru
12. Bentayan: Foh Soh Lan
13. Sungai Abong: Datuk Aris Mohd. Salleh
14. Bukit Naning: Datuk Saiful Bahri
15. Maharani: Datuk Zulhairi Ahmad
16. Sungai Balang: Zaiton Ismail
17. Semerah: Mohd. Ismail Roslan
18. Seri Medan: Datuk Zulkurnain Kamisan
19. Yong Peng: Lim Kee Moi
20. Semarang: Datuk Samsul Bahari Jamali
21. Parit Yaani : Tiow Yew Chuan
22. Parit Raja: Datin Azizah Zakaria
23. Penggaram: Ting Bang Siong
24. Senggarang: Abd. Aziz Ismail
25. Rengit: Ayub Jabil
26. Machap: Taib Abu Bakar
27. Layang Layang: Abd. Mutalib Abd. Rahim
28. Mengkibol: Chai Kee Yaw
29. Mahkota: Jais Sarday
30. Paloh: Tioh Yap Kun
31. Kahang: Vidyanathan
32. Endau: Latif Bardi
33. Tenggaroh: K. Raven Kumar
34. Panti: Datuk Baderi Dasuki
35. Pasir Raja: Dr. Adham Baba
36. Sedeli: Rasman Isnin
37. Johor Lama: Asiah Mohd. Aris
38. Penawar: Hamimah Mansor
39. Tanjong Surat: Syed Sis Syed Abd.Rahman
40. Tiram: Datuk Maulizan Bujang
41. Puteri Wangsa: M. Surinarayan
42. Johor Jaya: Tan Cher Puk
43. Permas Jaya: Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin
44. Tanjung Puteri: Datuk Adam Sumiru
45. Stulang: Chong See Chiong
46. Pengkalan Rinting : Chang Mei Kee
47. Kempas: Tengku Putera Harun Aminurashid Hamid Jumat
48. Skudai: Ling Ah Chai
49. Nusajaya: Datuk Dr. Zaini Abu Bakar
50. Bukit Permai: Mazlan Salleh
51. Bukit Batu: Chia Chin Liang
52. Benut: Datuk Hasni Mohamad
53. Pulai Sebatang: Datuk Tee Siew Tiang
54. Kukup: Suhaili Saleh
55. Pekan Nenas: Belum diumumkan
56. Senai: Belum diumumkan

Parlimen

1. Segamat: Datuk S. Subramaniam
2. Sekijang: Anwar Abd. Manap
3. Labis: Datuk Chua Tee Yong
4. Pagoh: Tan Sri Muhyiddin Yassin
5. Ledang: Ir. Hamid Samuri
6. Bakri: Lee Ching Yong
7. Muar: Datuk Razali Ibrahim
8. Parit Sulong: Datuk Noraini Ahmad
9. Ayer Hitam: Datuk Wee Ka Siong
10. Seri Gading: Datuk Aziz Kaprawi
11. Batu Pahat: Mohd. Puad Zarkashi
12. Simpang Renggam: Liang Tik Ming
13. Kluang: Hoo Kok Chung
14. Sembrong: Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein
15. Mersing: Datuk Abd. Latif Ahmad
16. Tenggara: Datuk Halimah Sadique
17. Kota Tinggi: Datuk Nor Ihsanudin
18. Pengerang: Datuk Seri Azalina Othman
19. Tebrau: Khoo Soo Seang
20. Pasir Gudang: Normala Abd. Samad
21. Johor Bahru: Tan Sri Sharir Samad
22. Pulai: Datuk Nur Jazlan Mohamad
23. Gelang Patah: Datuk Abdul Ghani Othman
24. Kulai: Teh Chi Ziang
25. Pontian: Datuk Ahmad Maslan
26. Tanjung Piai: Belum diumumkan

Jakun punya pasal eh. Apa beza DUN dengan Parlimen pun tak tahu beza sebenarnya. hahahaha! Tak apalah, semoga Senarai Penuh Calon BN DUN dan Parlimen JOHOR membantu sesiapa yang akan mengundi nanti ok. Jangan salah buang undi pulak. hehehehe

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

3 responses to “Senarai Penuh Calon BN DUN dan Parlimen JOHOR

  1. Apa yang penting yang saya nak lihat Gelang Patah siapa yang akan menang..hehe
    halif´s last blog post ..Manifesto yang perlu dimanifestasikan

  2. Semga bisa mengundi sesuai pilihan hati dan tidak salah mengundi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge