Lulus Peperiksaan PTD 13 April Ini Dengan Bonus Ebook TipsPTD

Maka dengan ini marilah ramai-ramai beli Ebook TipsPTD ya. Saya dipanggil lagi untuk kali ke 2 untuk peperiksaan bertulis PTD Gred 41. Tolonglah lulus lepas baca ebook TipsPTD ni.

Sebelum ni saya pergi ambil peperiksaan PTD ni, saya tak rasa pun nak dapatkan ebook tips PTD ni. Konon macam terorlah main redah je. Tapi, silaplah. Calon-calon yang masuk exam hari tu hampir 70% yang dah ada buku khusus untuk jawab soalan.

Lepas tu bila saya tanya-tanya interview tak rasmi dengan calon-calon yang dah pernah ambil exam lepas-lepas cakap memang diorang ada baca ebook Tips PTD untuk dapatkan hints soalan-soalan atau topik yang akan ditanya dalam exam. Patutlah tenang je masuk bilik exam. Chet!

Ada sesiapa yang dapat tawaran untuk Peperiksaan PTD Gred 41 tak Sabtu ni? Bolehlah dapatkan tips-tips dalam ebook ni. Dah ramai beli, tapi kita belum terlewat lagi kalau nak beli. Masih sempat lagi. Pulun last minute ni syok juga kadang-kadang. hahahaha!! Facebook Tips PTD Malaysia

[NOTIS] Exam 13 April ini calon seramai 61,853 orang. Daripada jumlah itu, ada seramai 3,404 calon PTD yang dikecualikan daripada menduduki peperiksaan tersebut. Jadi jika semua calon ambil exam, ada seramai 58,449 calon. Bayangkan daripada 58,449 calon ni anda salah seorang yang memiliki  ebook Tips PTD ni! Peluang untuk lulus lebih cerah bukan?

Updated berhemah daripada calon exam PTD. hehehehe! Apa yang akan anda dapat dalam Pakej Rujukan Pegawai Tadbir Diplomatik ini;
Contoh Soalan dan Jawapan

Untuk setiap seksyen (A-D)
Soalan merangkumi isu terkini 2012/2013
Nota Khas GTP

NKRA RBI? NKRA LIH?
1Azam? BB1M? BR1M?

Nota Isu Semasa

Isu semasa
Jimatkan masa anda, kami kumpulkan untuk anda!
Daripada sumber prima. PENTING!
Contoh Esei (kalau dapat tajuk best senang je karang)

7 Contoh Esei Bahasa Melayu
7 Contoh Esei Bahasa Inggeris
Penting untuk calon yang sudah lama tidak menulis esei!
Pakej Soalan Matematik (serious ini penting, kena tahu konsep soalan!!)

Koleksi 180++ soalan Matematik Khas Peperiksaan Kerajaan
Kami pakejkan bersama dalam pakej PTD ini. JIMAT!
Esok LAST dah tarikh untuk pembelian ebook ni, jangan jadi macam saya tahun lepas tak sempat nak beli. Kali ni boleh dapat hint tips tentang Peperiksaan Bertulis Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) yang akan berlangsung pada 13 April 2013 ini.

Artikel Popular

13 Thoughts on “Lulus Peperiksaan PTD 13 April Ini Dengan Bonus Ebook TipsPTD

  1. biar betul ko dapat panggilan benda nih..hoho..
    titan´s last blog post ..Khasiat dan kebaikan Susu Dugro yang tak terkalah

  2. Eh kenapa ada gambar x-rated dalam widget gilaping.com? Gambar yang paling bawah (http://gilaping.com/berkaitan/34270).
    GreenLava´s last blog post ..How To Make Any Widget Sticky

  3. bukan i yang control widget tu. automatik. huhuhuhuhuhu
    Lizz´s last blog post ..Lulus Peperiksaan PTD 13 April Ini Dengan Bonus Ebook TipsPTD

  4. wah… tak pernah tahu pasal jawatan PTD nih.. popular gak erk.. baru baca blog Ariffshah tadi duk cerita pasal exam nih gak.. dia pun dpt gi exam PTD nih..
    Akuro San´s last blog post ..Header Akuro San – Si Gadis Ninja Kembali

  5. Salam liza, terima kasih byk2 sbb share pasal ebook ni..saya baru dpt email panggilan exam hari ni, so mmg terpaksa bertungkus-lumus study last minit..huhu..terima kasih byk2..semoga liza lulus exam dan dimurahkan rezeki lagi inshaaAllah :)

  6. Tahniah,ramai orang yang memerlukanya.
    Oneblogsocial.com´s last blog post ..Google Sandbox

  7. [NOTIS] Exam 13 April ini calon seramai 61,853 orang. Daripada jumlah itu, ada seramai 3,404 calon PTD yang dikecualikan daripada menduduki peperiksaan tersebut.

    Apakah yang dimaksudkan dengan calon yang “dikecualikan” tu??

  8. Sharingnya semoga bermanfaat buat semua yang ambil periksa PTD,,good luck!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation