Semakan Keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2012

Semakan Keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2012 sudah boleh dilakukan pada hari ini  18 Mac 2013. Saya tak ambil pun peperiksaan ni, tapi dapat rasaka mesti semua berdebar nak tahu keputusan kan? hahaha!!! Semoga berjaya ya!

Mengikut sumber akhbar, pada 2012, seramai 51,673 calon menduduki peperiksaan STPM di 760 pusat pemeriksaan pada 2012 dan daripada jumlah itu, 47,708 adalah calon sekolah kerajaan, 1,112 calon sekolah swasta, 2,795 calon persendirian dan 58 calon sekolah kerajaan negeri. Ramainya!

Mengikut sumber lagi, calon boleh membuat Semakan Keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2012 di sekolah masing-masing mulai 12 tengah hari pada 18 Mac 2013 manakala calon persendirian akan memperolehinya melalui pos.

Untuk Semakan Keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2012 Melalui SMS. Calon boleh mengikut arahan seperti dibawah.

SMS : Taip STPM RESULT No.Kad Pengenalan dan hantar ke 15888.
Online : http://webmpm.mpm.edu.my/stpm/

Manakala calon yang menduduki peperiksaan Penggal 1 STPM 2013 boleh menyemak keputusan mereka dengan melayari laman web MPM atau menghantar SMS pada 21 Mac ini. Pada calon semua, semoga mendapat keputusan yang cemerlang ya.

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

2 responses to “Semakan Keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2012

  1. All the best pada yang nak amik result tu. Semoga dapat gred yang baik.
    halif´s last blog post ..Uh-Oh!! Pasar Besar Putrajaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge