Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013

usahawan kecil

USAHAWAN KECIL semakin lama semakin ramai di Malaysia. Contest USAHAWAN KECIL ini sahaja sudah boleh kita ambil dan jadikan pemangkin untuk bergelar usahawan yang berjaya. Usaha tangga kejayaan ok, Mulakan daripada bawah!

Saya tertarik dengan Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013 ni ada 2 sebab utama. Pertamanya, saya sudah lama sangat tak sertai contest SEO macam ini. Last saya join pun saya dah tak ingat bila. Yang saya ingat cuma saya pernah menang sipi-sipi untuk contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL anjuran sifu dalam dunia blogging saya iaitu bro Denaihati.

Sebab kedua pulak sebab saya sekarang ni memang tengah berjinak-jinak nak cari ilmu berkenaan USAHAWAN KECIL. Jadi saya memang nak sertai contest ini untuk timba ilmu sambil kembangkan “network” dengan rakan-rakan yang lebih arif dan dah banyak ilmu keusahawanan mereka. Apa salahnya, kan?

Sebab bonus pulak, ni kira sebab musabab kenapa saya macam senang hati je nak sertai Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013 ini adalah kerana syarat penyertaan yang cukup mudah. hahahaha!!! Senang je, baca ya dekat bawah.

SYARAT KELAYAKAN MENYERTAI PERADUAN KEYWORD CONTEST USAHAWAN KECIL #1 2013

1- Syarat paling utama adalah peserta harus menjadi subscriber RSS blog ini. Cara untuk subscribe adalah dengan memasukkan nama dan email anda di form subscribe di sebelah kanan sidebar ini. Kemudian jangan lupa sahkan subscription anda.

2- Syarat yang kedua adalah peserta harus menjadi subscriber “blogger” untuk USAHAWAN KECIL. Anda boleh submit nama dan details subscribtion anda di sini.

3- Syarat yang ketiga, anda haruslah buat post pertama tentang ”Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013“. Harus linkback ke post ini.

4- Syarat yang keempat, dalam masa 2 bulan ini (dari 1hb Feb 2013 sehingga pukul 11:59pm 31hb March 2013) anda harus targetkan keyword “Usahawan Kecil” dan juga “tip-tip usahawan” supaya berada di position teratas sekali di seach engine ranking position (SERP) Google. Kami akan menilai keputusan pemenang melalui engine carian Google.com.my dengan menggunakan keyword utama yakni Usahawan Kecil. Jika tiada barulah ia akan ke keyword tip-tip usahawan.

“Anda boleh mengubah entri, boleh menggunakan gaya bebas dan apa sahaja teknik asalkan post anda berada di SERP teratas di akhir tarikh pertandingan”

heh!! kan senang kan semua syarat-syarat yang diberikan. Jadilah marilah para sahabat yang ingin belajar untuk jadi USAHAWAN KECIL yang berjaya sertai sekali dapatkan tip-tip usahawan kecil. Mana tahu rezeki boleh bawak pulang hadiah beratus-ratus. Mari kita seru rezeki!

Artikel Berkaitan

10 responses to “Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013

  1. semoga berjaya….gudlak….
    lin azlina´s last blog post ..Senarai Peserta Simple Giveaway 2013

  2. wah dah masuk juga yang ini ya
    onlajer´s last blog post ..Oh Rumah Sewa

  3. Wah… dah join yer… Mantap gak blog ni..
    Good luck yer..
    AkmaOmar´s last blog post ..Lazada Gillette Creative Foam Race Off Contest

  4. Assalam….

    Good luck sis for the contest dan terima kasih link artikel saya ya 🙂
    AkmaOmar´s last blog post ..Lazada Gillette Creative Foam Race Off Contest

  5. gud luck utk contest nih ye
    eiela´s last blog post ..Contest Glass Cat & Gift Cahayacinta.Com

  6. Wah…orang kuat lagi mesra SEO (otai) masuk juga menyertai contest ini. Semoga berjaya dan selamat berjuang. Artikel ini amat bagus untuk bakal usahawan untuk dijadikan panduan.
    sensasi2020´s last blog post ..Usahawan Kecil Dan Tip-Tip Usahawan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge