Perkongsian Tempat Menarik di Istanbul

Tempat-tempat menarik Istanbul memang banyak sangat kalau saya nak cerita. Tapi, maaflah sebab saya tak ada video macam dekat bawah ni untuk kongsi pengalaman saya ke tempat-tempat bersejarah di Istanbul tahun lepas. Yang pasti, tak rugi pergi Istanbul! Kalau nak buat lamaran romantik untuk pasangan, pilihlah Istanbul!

Blue Mosque atau Masjid biru, Hagia Sophia, laut Marmara, Topkapi Palace atau Istana Topkapi, Grand Bazar, Taksim dan banyak lagi tempat yang sejujurnya saya dah lupa nama! hahahaha!! Bukan apa, semua kan bahasa Turkey. Manalah saya ingat nama tempat tu. hihihihi

 Pakej Murah Istanbul

Kalau ada orang yang tanya saya, negara mana yang paling best untuk diorang ambil pakej bulan madu, saya tanpa kompromi (gitu) akan rekemen Istanbul, Turkey! Seriouslah, saya dah pergi Kota London tapi pada saya Kota Istanbul lagi best dan berbaloi sebab negara ni kan 2 benua. Cara hidup Eropah dan Asia ada dekat sini.

Nak kata negara ni 100% ikut cara hidup Islamik, tak juga walaupun negara ni banyak gila-gila Masjid menarik dan Empayar-empayar besar semua ada dekat sini tapi disebabkan 2 benua, jadi ada juga cara hidup Eropah yang diorang amalkan. Kira 50-50, ikutlah kita nak ikut yang mana 1.

Hargia Sophia

Blue Mosque

Blue Mosque (inside)

Taksim (serious sepanjang jalan ni kedai!)

Grand Bazaar (sediakan duit 1 juta sebab best gila shopping dalam ni. Pasar terbesar!)

Oklah, sebenarnya banyak lagi gambar yang saya nak tempek tapi sebab malas tak jadilah. hahahaha!! Gambar-gambar ni saya ambil dan kongsikan sebab saya rasa cantik-cantik. Korang boleh tengok gambar-gambar lain tempat-tempat menarik Istanbul di sini. Diorang pergi trip ok!!

Cepatlah kahwin, nak honeymoon dekat Istanbul. hahahahaha!!!

Artikel Popular

  • No Related Posts

2 Thoughts on “Perkongsian Tempat Menarik di Istanbul

  1. istanbul kami datang. hekhek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation