Jobdirumah.com Platform Carian Kerja Sambilan Terbaik di Malaysia

Jobdirumah.com Platform Carian Kerja Sambilan Terbaik di Malaysia. Ok, saya dah lama perhatikan dan jeles sorang-sorang dengan hasil yang Titan buat dengan Jobdirumah ni. Dalam hati, saya fikir “boleh percaya ke dia ni?” hahahaha!!! Jahat tak? Jahat tak? Jawab tak please. hikss

Sebagai seorang yang dah terbiasa dengan environment “research” ni, saya pun tanpa tunggu lama terus buat eksperimen sendiri. Saya buka website rasmi jobdirumah, saya baca setiap content yang disertakan dalam tu. Jadi, macam inilah lebih kurangnya steps untuk saya  percaya 100% tentang program ini adalah bukan PROGRAM SCAM mak kam ke ape tuh namanya:-

1) Terklik pada banner dekat blog siapa entah pasal Jobdirumah ni. hahahaha!!! (Tolong klik please. Alah, bukan aku dapat duit pun dengan klik-klik ni. kakakakaka)

Dalam hati : Pergh, 10,000 kekosongan kerja? Biar betul banyak sangat ni. Banyaklah daripada program yang lain. kikikiki. Okaylah macam dah nak terpercaya 12% -..-

2) Lepas tu, saya terbaca pulak syarat-syarat kelayakan. Perlu diingatkan ya, kalau korang jumpa mana-mana laman web yang konon-konon tawarkan duit berjuta (ini aku propa je ok) untuk buat bisnes diorang dan diorang tulis “TIADA SYARAT KELAYAKAN DIPERLUKAN”, sila tutup sahaja windows tu. hahahahaha penipu sangat. Ok, tapi untuk program Jobdirumah ni nampaknya syarat kelayakan sangat boleh diterima akal.

Syarat Kelayakan:

– Asas komputer & internet

– Microsoft Office (Words & Excel)

– Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris

– Komputer/Laptop – Akses ke talian internet

– 18 tahun keatas Lain-lain

– Boleh bekerja tanpa pengawasan

– Boleh mengikut arahan

– Sanggup bekerja keras

– Berfikiran positif

– Bermotivasi tinggi

– Berdisiplin diri

Ok kan syarat kelayakan ni? Kalau tak tahu tulis bahasa Inggeris jangan pulak menggigil nak join sebab apalah guna adanya Google Translate sebagai bantuan. hahahahaha!!!

3) Next, kalau lepas syarat kelayakan tapi tak tahu tugasan apa yang akan diterima pun haruslah membazirkan? Saya baca dan kemudian berjaya kenal pasti antara tugasan yang akan dioffer adalah masukkan maklumat syarikat dalam pengkalan data, kumpul maklumat, hasilkan laporan, artikel, buat proposal untuk syarikat, iklankan servis syarikat, buat design grafik, bina laman web, manage akaun twitter/facebook, jadi penulis blog, buat survey yang simple dan lain-lain ah. Ewah, nak tahu pergilah baca sendiri dekat laman web Jobdirumah please. penat ok taip. WAKAKAKAKA!!

dipendekkan cerita macam ni, sebenarnya company besar-besar ni banyak kerja macam saya taipkan dekat atas ni tapi diorang tak cukup staff dan tak ada banyak masa nak siapkan. Jadi, inilah peranan kita sebagai wonderpets! hehehehe. Camtu lah gamaknya.

4) Ok ok sekarang level nak percaya pada program ni dah naik 50%. hahahaha!! Tapi, saya terfikir pulak benda ni MLM ke? Harap maklum saya tak suka MLM. Forex lagilah saya benci. Bila baca, ada dah diorang beri jaminan Jobdirumah ini bukanlah 1 konsep skim cepat kaya, bukan juga berkonsepkan MLM, say no to Forex katanya dan TIDAK MELIBATKAN perniagaan online mahupun offline.

SETEL kan? hehehehe

5) Sebagai manusia yang selalu sangat kena tipu, saya memang banyak cekadak. Jadi, saya perlukan bahan bukti yang at least 67% macam sahih. Bijak, sebab diorang dah senaraikan koleksi review daripada mereka yang dah join program jobdirumah ni. Ok, dah up level kepercayaan kepada 89%  🙂

———–> Penjahat juga admin jobdirumah ni, dia tak bagi saya copy paste senarai link review. Korang diwajibkan klik link ini untuk baca ok. bye!

6) Last-last, macam sedikit hampa sebab ingatkan FREE je rupanya kena bayar LIMA PULUH HINGGIT. Mahal kan? Tapi, bila fikir pada saat ke 3, rasanya ini dah kira murah kalau nak dibandingkan dengan kos minyak kereta cari job lain. hahahahaha!!! InsyaAllah saya akan join selepas duit tabungan bisnes produk sarang burung walet penuh. kikikiki.

*Ehem, nanti saya promote produk sarang burung walet ni belilah ye. Kalau nak kulit muka cantik gegebu, wajib beli. kahkahkah!! Asyik orang chinese je cantik, bila orang melayu nak cantik kalau tak amalkan RAHSIA ORANG CINA ni? hmmmm Tunnnnnggguuu

Oklah, penatnya taip. Rasanya cukuplah hasutan galakan daripada saya untuk korang pun sama-sama buat duit dengan tidak kena tipu. Mohon klik dekat banner cantik dibawah ini untuk info lanjut. Saya dah tak larat nak taip. hahahahaha

Artikel Berkaitan

28 responses to “Jobdirumah.com Platform Carian Kerja Sambilan Terbaik di Malaysia

  1. Assalamualaikum.

    Lizz, saya paling tertarik dengan perenggan awak nak jual sarang burung tu. Saya mahuuuuuuuuuu! Hahaha. Serius tak tipu since takut nak amik collagen yg berlambak sangat kat market sekarang ni.

    • eh eh nailah ade kat sini. hhehehehe!!! boleh boleh!! coming sooooonn!!! memang nak educate org melayu pulak utk amik produk sarang burung walet ni. ramai xtau rahsia die yg byk utk our health. org cina dendiam solo2.hahahaha.

      insyaAllah kalau btol nailah nk, nnti kite inform balik. bolehlah educate org2 timur tengah plak. diorng tak tahu pun pasal ni 😉

    • THONY

      SELAMAT PETANG SAYA THONY ASAL DARI SARAWAK TAPI SEKARANG SAYA KAT KL STUDY SINI,SAYA NAK TANYA MACAM MANA NAK DAFTAR MASUK KERJA KAT JDR NI…MASIH RAGU RAGU LAGI BOLEH BAGI PERTUNJUK TAK MACAM MANA NAK DAFTAR ATAU BOLEH SMS KAT NO 0192441437 ATAU EMAIL SAYA athony649@gmail.com.my atau fb saya j_kelajuan@yahoo.com terima kasih ea sebab sudi baca sms dari saya thank you….

  2. perghh macam susah je kerja2 syarikat tu.. hehehe

  3. tasknya berupa macam mane yer, bukan apa dgn 10% ketidakyakinan, pelik kenapa kita yg cari kerja kena bayar…he he. nanti update yer cik liza, saje2 nak tau sebab biasa tengok iklan macam ni.

    • task die sama mcm laman web freelance yg lain TAPI jobdirumah ni lebih secure dan boleh dipercayai, bro. 1 sebab dah ramai blogger/IM yg join mende ni (ikut testimoni tu mmg ade yg kite familiar kira bukan tipu2 punye review), 2 JDR ni dia bantuk kite utk cari TASKS yg betol2 valid atau sah. skrg ni byk sgt penipuan. buat landing page, pastu letak tasks,letak tipu2 punya testimoni then kite pun percaya (kena bayar jugak).

      JDR ni bukan agensi pekerjaan.heheeh tp dia sebagai platform utk kite yg nak buat part time ni cari jobs/tasks dgn lebih selamat camtu. JDR akan bg tips, video semualah untuk ajar kite pilih atau BID utk tasks yg SAH. diorang mintak RM50 utk upah diorang buat kerje utk kite cam searchkan company2 yg betol2 wujud, bayar hosting,domain bagai camtulah basicnyer. hehehehe

    • Btol juga tuh..camaner kita pula yang kena kepada orang yang tawarkan kerja..
      UpProfits´s last blog post ..Buffet Ramadhan Casa Ombak

  4. Mcm menarik ..tapikann..xcukup kuat lagi untuk mempunyai bisnes mcm ni.takut kene tipu..

    Lizz..cepat bg aku keyakinan yang kaw2 untuk buat bisnes ni..hehehe

    • inilah masalah org melayu kita. tak ade keyakinan. tak nak amik risiko,tp nak duit kepuk2. ok bye, percubaan utk sakitkan ati kau.wakakakakaka. taklah, kau kena baca review org yg dah cuba hoi

      • Wahahaha..wa sentap..wa sentap..ekekekeke..
        Insyaallah suatu hari nanti tp tak sekarang la..aku perasan sibuk..wakakakaka.angan2 tu dah ada cuma nk realisasikan tu..masyaallah..aku sekali lagi nak cakap..aku perasan sibuk..kikiki

  5. Hmm nampak macam menarik, tapi ada fee RM50 pulak 🙁

    • hiks. semua kena ada modal secara logiknya. kalau kite nk pi interview kerja pun, duit transport semua2 kena ada. macam tulah konsepnyer jobdirumah ni.hehehe

  6. Izzul

    Salam,akak..law nk join,kna byr dlu ke rgster dlu ?

  7. salam, nak tanya.. betul ke kerja ni ok?? tak tipu orang ke?? sebab saya pernah tipu dengan MLM. takut plak ada yang sama macam ni. saya cuma nak kepastian je. & saudari pernah ke join ni? hasilnya macam mana?

  8. madaim

    video tutorial ada cara2 nk selesai tugasan yg dia bagi x ???

  9. Nur Amalina

    Salam..JDR ni bukan can iklan2 kan tu kan..yg cm nuffnang/affliate..

  10. nil

    salam , betol ka benda ni ? saya nak daftar tapi takur terkena lagi .. setakat ini sampai bulan july ni , dah dapat berapa yaa .. ? kalau betul dibayar dan boleh dapat bayaran .. saya nak daftar .. untuk bantu keluarga saya ..
    selalu ke duit masuk ..
    kalau boleh reply di web ye
    saya perlukan .. skongan awk

  11. Pingback: Rezeki Jobdirumah Dan Jom Niaga Paling Konsisten | Lizarazak.com

  12. Wah macam bagus juga kerja di rumah ni..ada sesiapa yang sudah cuba ke?

  13. zizan

    Salam…akak sye dh baca kesemua maklumat jdr…tpi keje mcm ni ad ke part time..sye takut tertipu jer…pasal sye penah gak join MLM…akhirnye…senyap mcm tu..klau jdr niy kje nyer xsusah sye nk gak..join..tpi klau MLM sye xnak join…

  14. boleh cuba paltform ini dah banyak yang berhasil
    Abdullah´s last blog post ..Awas Musik Haram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge