Roller Coaster Tercuram Di Dunia. Gila Siapa Yang Naik!

Roller Coaster tercuram di dunia di Fuji-Q Japan Highland Amusement Park ini telah memecahkan rekod Guinness world record yang ke 14. Hahahahaah! Bagilah saya duit banyak mana pun, tak kuasa saya nak naik! Memang takut dengan roller coaster.

Roller Coaster ni katanya terletak di kaki Gunung Fuji, dan roller coaster baru ini hampir 3.3 km panjang dengan dengan tujuh tingkat utama dan jalur vertikal sepanjang 141 kaki pada sudut kemiringan 121 darjah. Baca pun saya dah cukup gayat, inikan pulak nak suruh saya naik. Memang tak lah ya.

Roller Coaster Tercuram Di Dunia

“Takabisha akan meluncur di trek dengan kepantasan 100 km sejam. Para peminat rollercoaster juga akan mengalami detik-detik di mana jantung mereka terasa berhenti ketika coaster laju turun di pegunungan. Kos pembuatan 3.000.000.000 ¥, Takabisha mengambil idea ini dari Mumbo Jumbo di Yorkshiree, yang memiliki lintasan vertikal 98 kaki dengan kemiringan 112 darjah” – baca dalam mimpi

Kepada sesiapa yang berani sangat nak naik roller coaster tercuram di dunia ni, silakan. Sikit pun saya tak rasa hairan dan cemburu ok. hahahaha!!! Sebelum naik tu bawak-bawaklah baca doa macam-macam.

Artikel Berkaitan

8 responses to “Roller Coaster Tercuram Di Dunia. Gila Siapa Yang Naik!

  1. apsal blog liza skrg ni alexa merudum

  2. Aku dulu pernah pasang hajat, nak naik semua roller coaster atas muka bumi ini. Tapi budget tak de, naik kat genting je, haha.

  3. saya dengki kalau lizz naik tak ajak..hahahahaa…syok tu jantung boleh berenti-berenti..hahaha

  4. Yang nila yang aku nak pi tu ari xjadi.. Bulan 11 ni insyaAllah. Ramai yg naik menangis lepas turun wei. Aku tgk dalam rancangan kat jepun tu. Aku nak gak menangis naik ni. Hahah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge