Productivity Tip: Start With The Most Important Task

Productivity Tip kali ini, “Start With The Most Important Task”. Hah, Selamat Hari Isnin semua! Macam mana dengan pagi korang? Kelam kabut ke? Tak apa, siri Productivity Tip kembali lagi. Gitu!

“Start With The Most Important Task” atau dalam bahasa jawanya, “Mulakan dengan kerja yang terpaling penting dahulu”. Ah, bahasa jawanya tak berapa betul tapi anggap jelah betul. hahahaha!! Susahlah nak translate 100% ni. Hikss!! Ok, jadi fokus kepada productivity tip ini ok. Lihat poster di bawah

Productivity tip: Start With The Most Important Task

Productivity tip: Start With The Most Important Task

Apakah kerja atau tugas Paling penting didepan korang sekarang? Adakah update status Twitter? (kategori perli diri sendiri.hahahaha!!) atau adakah siapkan laporan kerja? Hah, ini contoh saja. Pilihlah. Jelas-jelas Twitter tu tak berapa penting. Siapkanlah kerja yang WAJIB dulu. Setel untuk productivity Tip kita kali ini. Bye!

Artikel Berkaitan

4 responses to “Productivity Tip: Start With The Most Important Task

  1. Pagi Isnin hari agak best sebab terbangun awal huhu

  2. Yup, biasa tengok dateline… kekadang ada orang baru minta suruh buat sesuatu, tapi biasa aku masukan saja dalam to-do, selesaikan yang lama dulu, yang perlu settlekan hari ini… kalau sempat nak layan orang baru layan.

    Kalau nak layan semua, memang tak menang tangan, last-last skali lepak surau. haha

    • bukan senang nak ada cara cam kau buat ni wei. aku susah jugak mula2 dulu sebab spesies kesian. kena layan dulu tp skrg taklah. mmg kene setelkan keje yg btol2 penting dulu barulah aku melayan mende tak penting. kene praktis hati kering sket.hahahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge