Diet Tips Rahsia Sistem Diet Kamikaze

Diet Tips, Rahsia Sistem Diet Kamikaze! Ya, saya agak teruja nak kongsi berita gembira pada semua yang senasib dengan saya. Baca guna hati ya, jangan guna perut. hahahaha!!! Kali ini, saya nak kongsi rahsia sistem diet yang BERKESAN! Mohon berhentilah percaya pada cerita dongeng dekat iklan tv tu.

“Makan pil ni, anda boleh kurus dalam 3 hari!”

 

Itu produk penipu ok, pleaselah jangan percaya langsung! Malah, ia juga membahayakan nyawa dan kesihatan. Korang nak ke kurus tapi akhirnya sakit sana sini akibat kesan daripada program yang kononnya boleh buat korang kelihatan cantik, macam model tapi hakikatnya ada kesan sampingan! Diet tips ni banyak, tapi kena pandai carilah ย ๐Ÿ˜‰

Bahaya ok bahaya! Pada saya, lebih baik lakukan cara yang natural, lebih mudah, lebih tahan lama dan lebih sihat. Namun saya tahu juga, tak ramai yang minat cara natural ni. Cuma, saya harap-harap korang semua tak begitulah ye. Nak kurus ke tidak??? Nak kurus kenalah ikut menu diet yang disarankan. Heh!!!!

Ok, nak kuruskan badan ni sebenarnya ada 2 sahaja cara je paling mudah, murah dan sihat iaitu melalui;-

1)pemakanan seimbang
2)senaman berterusan.

Mungkin ramai juga yang tahu konsep nak kurus dengan cara di atas ni, cuma ramai yang tak berminat nak lakukan. Setelah dikaji, faktor yang paling UTAMA ialah…hmm biasalah ramai antara kita ni ada penyakit MALAS. Kan?? Penyakit malas ni kalau tak dibuang, ia akan jadi tabiat sampai ke tua woo.

1 je nasihat saya, kepada korang yang ada wawasan 2020 macam saya iaitu nak kuruskan badan dengan cara paling sihat, berbaik-baiklah dengan SENAMAN ok! Sebab senaman inilah yang akan membuatkan kita kurus dengan cepat dan bukannya pil-pil kurus tu macam dekat tv tu!!! Itu semua penipu lah.

Nak tak nak, suka atau tidak, WAJIB lakukan senaman kalau nak kurus OK!!! Ye, lepas ni saya akan kembali bersenam. hehehehe!!! Ok, untuk buat korang semua lebih jelas dengan konsep senaman yang berkesan, saya akan beri contoh dekat sini.

Katakan ada seorang yang berat badannya 120kg.. (contoh sahaja ya) perut berlapis-lapis lemak dan kali terakhir beliau bersenam adalah ketika beliau darjah 2 (mohon gelak sikit-sikit ye). Ok, sambung. Senaman apa yang tidak sesuai dan senaman paling sesuai untuk beliau agaknya? Tengok bawah ni.

Jogging – tak sesuai sbb beliau akan terasa sakit pada kaki selepas 3 hari berjogging dan kemudian beliau tak nak jogging langsung sebab mood dah jatuh. Kalau beliau cuba skipping pula, yang ini juga tak sesuai sebab beliau juga akan sakit kaki. Dah tu macam mana? Ok, yang paling sesuai hanya 2 senaman sebagai permulaan iaitu:

1) Fast Walking
2) Berenang

Itu sebagai permulaan kerana beliau tidak pernah bersenam pun sebelum ini. Lakukan selama 1 bulan, dan tingkatkan kepada jogging pada bulan berikutnya. Tapi,jangan pula buat 3 hari saja, itu sampai tahun depan pun saya berani jamin beliau tidak akan kurus punya. hahahaha!!!

Bersenam perlukan ‘MAINTAIN’ bukan sahaja semasa proses kita nak kuruskan badan.. TETAPI ia juga harus dilakukan selepas kita berjaya kuruskan badan. Tujuannya hanya satu iaitu untuk kekal sihat. Apa-apapun, kita ni merancang dan menentukan adalah Allah S.W.T. Kita berusaha untuk kekalkan kesihatan dan menjadi kurus TETAPI yang menentukan juga adalah Allah S.W.T.

Namun, YANG palinngggg PENTING adalah USAHA.. tiada usaha, kita tak akan ke mana-mana pun. Korang masih lagi nampak diri korang yang OBES di hadapan cermin setiap hari, sedih pasti sedih. Memanglah semua pemberian Allah, tapi kalau masih mampu berusaha, apa salahnya kan? Ingat, nak kurus pasti ada usaha! (kemain kau, Liza.hahahahaha!)

Kita sama-sama, usaha mulai sekarang dan lakukan dengan natural OK. Di sini, sahabat saya; Bro Ben telah melakukan sesuatu yang tak pernah saya terfikir langsung pada akal untuk buat. Tapi, inilah ilham namanya. Untuk pengetahuan korang, Bro Ben ni, pernah mengalami OBESITI suatu masa dulu, tapi sekarang tidak dah!! Apa Bro Ben dah buat?

Program Pemantauan secara Online! Khas untuk mereka yang nak kuruskan badan.

Ternyata program yang beliau lakukan ni membantu ramai orang terutamanya yang masih mengalami masalah kegemukkan dan ingin berusaha menguruskan badan mereka. Saya dah dapatkan ebook RAHSIA SISTEM DIET KAMIKAZE dah.

Kalau korang ada yang berminat nak kurus sikit macam saya sempena raya ni, bolehlah rujuk di siniย dan apa yang saya suka tentang SISTEM DIET KAMIKAZE ni ialah program pemantauan secara onlinenya dan jaminan pemulangan wang jika berat badan tidak berjaya diturunkan atau dengan kata lain diet kamikaze ni tidak berkesan.ย 

Untuk maklumat lanjut boleh ke facebook page Tips Panduan Jadi Kurus Sihat bagi mendapatkan tips2 percuma. Selamat mencuba Diet Tips Rahsia Sistem Diet Kamikaze ini ok!

Artikel Berkaitan

11 responses to “Diet Tips Rahsia Sistem Diet Kamikaze

  1. Pingback: Semakan PLKN 2012 Melalui SMS dan Online | Lizarazak - Blogging Itu Seni

  2. cikgu saya pernah cakap senaman yang paling bagus adalah swimming dan jogging. Saya jarang bersenam sekarang. Banyak masa habiskan dengan Tuan Kecik kat rumah saja…

    • retilah jugak berenang. saya tak reti. nak kena belajarlah ni.hahahaha!!! program dekat tv tu byk buang duit. mahal tp hasilnya sekejap jer. senaman jugak yg bagus n perlu ada pemantauan ๐Ÿ˜‰

  3. wah badan boleh jadi macam JLo, membakar semangat betul la. good luck cik liza

  4. Mus

    manusia memang suka makan..
    makan pil.. tapi malas nak bersenam..

  5. Fuiyoo!! raya nanti boleh la melaram dengan baju kebaya ek…mesti cun

  6. Pingback: Video dan Lirik Lagu Lagu Raya Aidilfitri 1 - Suasana Hari Raya | Lizarazak - Blogging Itu Seni

  7. adik pakndak

    dah msk 3 bulan…camana dah ada perubahan ke….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge