Solat Istikharah Mohon Petunjuk Cinta?

solat istikharah

Solat Istikharah, solat sunat untuk yang bercinta saja ke? Solat Istikharah bukan untuk keperluan itu saja. Solat Istikharah meluas sangat penggunaannya. Untuk yang tahu.

Tapi, saya bukan nak tulis pasal keistimewaan Solat Istikharah kali ni. Mungkin lain kali, saya panjangkan lagi tajuk solat sunat yang istimewa ni ok. Kali ni, saya cuma nak berkongsi 1 video yang agak santai untuk kita dengar sama-sama. Santai sebab melodi lagu ni sumpah menenangkan.

Ada kaitan lagu ni dengan Solat Istikharah. hehehe!!! Tajuk lagu pun Istikharah Cinta. Ohoi!!! Kenapa tiba-tiba saya suka layan lagu macam ni? Hmm, haruslah ada sebab. Apa?

Saya tengah nak ingatkan muka siapa yang keluar dalam mimpi saya waktu saya buat Solat Istikharah masa di Madinah tempohari. hahahah!!!! Okbyeeee πŸ˜›

 

Istikharah Cinta

Album : Istikharah Cinta
Munsyid : Sigma

Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do’a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

diistikharah cinta..

Cuba korang dengar laguΒ Β Istikharah Cinta ni. Mendalam kan maksud lirik lagu ni. Hari tu saya ada tanya dekat Facebook saya (Liza Razak) 1 soalan ni “berapa ramai yang lakukan Solat Istikharah sebelum bernikah” tapi tak ramai yang jawab.

Mungkin mereka malu atau tak berani nak jawab, wallahualam.

Korang rasa,Β Solat Istikharah ni “wajib” ke tidak kita lakukan sebelum mengahwini seseorang? Ada tak yang tak nak buat solat sunat ni dengan alasan, TAKUT nak terima kenyataaan dan saya mohon bantuan (kalau sudi) boleh tak sesiapa yang arif. Terangkan. Petunjuk-petunjuk yang macam mana Allah akan berikan pada kita ya?

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

9 responses to “Solat Istikharah Mohon Petunjuk Cinta?

  1. saya pun buat solat istikharah untuk mohon petunjuk semoga lebih tenang…sedap lagu istikharah cinta ni, sejuk hati…

    • kan? sejuk jer hati dengar melodi lagu ni. aah, solat ni bukan utk cari jodoh je. in fact, nk beli kereta pun boleh buat solat ni. solat petunjuk πŸ˜‰

  2. kai

    wah ade muncul ke muke…
    muke sapakah ???
    kuang3x…

  3. Pjah

    Xpernah buat solat istikharah.hmmm..

  4. huhu kalo nak tau lebih detail lagi pasal solat istikharah nie, kena pegi baca kat blog ustaz hasrizal.. banyak sangat orang yang salah guna solat nie..

    nie saya nak share link, pegi baca.. agak best
    http://saifulislam.com/?p=8020

  5. memang xwajib buat sebelum bernikah,tapi satu rugi besar xbuat, mekanisma dah ada, tinggal nak buat je. sepatutnya tiada apa nak ditakutkan.
    lagu ni mcm xpernah dengar tapi memang best dgn maksudnya yg mendalam

  6. HaslizaHairani

    saya tak pernah buat lagi solat istikharah…tapi selalu rase keliru dalam membuat pilihan cinta, kerjaya…… ble dgr lagu nie..rse nye… pilu jer…. ermm πŸ™ mohon petujuk mu Ya Allah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge