Rahsia Teknik SEO

Rahsia Teknik SEO ni sebenarnya banyak. Kalau biasa dengan Teknik SEO, memang tak susah nak “goda” Google. Cuma, Teknik yang mana 1 yang betul-betul berkesan tu tak boleh nak sembang banyak.

Bukan kedekut ilmu, masalahnya Teknik SEO ni sebenarnya kena rajin cuba sendiri. Saya tak tahulah kalau blogger yang sudah otai dalam dunia blogging ni ada formula SEO yang spesifik dan memang diorang gunakan untuk setiap blog, terus menjadi. Itu memang betul-betul otai SEO tu namanya. hahahaha!!

Saya tak berapa pandai sangat bab Teknik SEO ni. Kadang-kadang menjadi, kadang-kadang tak. Biasalah sebab Search engine pun bukan tak pandai kan. Diorang pun selalu je tukar-tukar algoritma untuk tentukan indeks dekat carian enjin diorang. Hobi agaknya.  hahahaha!!! Macam blogger Mohd Isa ada tulis entry bertajuk Infografik Google Panda Setahun Yang Lepas. Pasal algoritma juga. Baca sendiri. hehe!

Tapi, jangan salah faham ya. Entry saya kali ni tak ada langsung tips-tips SEO daripada saya sendiri. Saya tengah belajar sekarang ni, sebab tragik organik saya menurun sikit tapi tak banyaklah. Sementara tak turun banyak, baiklah saya cari ilmu baru pasal Teknik SEO kan.

Saya ada join Apesal.com. Saya terbaca 1 artikel dengan tajuk Nak Traffik? Jom belajar SEO. Bila baca entry tu, saya cuma dapat list penting berkenaan SEO je. Hampa! Tapi, tak apa. Saya boleh cari sendiri dan ini antara bab-bab (kemain) yang saya nak belajar sekarang ni. Antaranya:-

 

– Belajar Onpage SEO

Contoh tutorial: Belajar SEO On-Page Daripada Analisis SEOMoz Pro

– Belajar Offpage SEO

– Apa itu Backlink? Kenapa anda perlukannya?

– Bagaimana backlink berfungsi?

– Index google dalam masa 24 jam

Contoh tutorial: Front Page Google Search Engine Result Page

– Mendapatkan link daripada Squidoo

– Backlink untuk website baru

– Teknik paling berkesan membina backlink

Heh!!! Banyak please bab nak belajar ni. hahahaha!!! Ok poyo. Saya sebenarnya nak juga masuk contest yang dianjurkan oleh blogger Titan, Contest Cabaran SEO Lelaki Kacak tu tapi dah terlambat ni. Mesti kalah. hahahahaha!!!!! Nak belajar Rahsia Teknik SEO pun tak habis lagi. Boleh ke join????

Artikel Berkaitan

26 responses to “Rahsia Teknik SEO

  1. kai

    tu dia informasi dari blogger otai

  2. iza

    Assalam..
    Susah juga nak tau rahsia ni kan..hehe.

  3. Nampaknya, kena terus baca dan buat utk kita faham teknik seo yg benar2 menjadi.

    Sempat lagi ni nak join kontest titan, jomlah!

  4. saya memang nak belajar seo tapi tahap asas wp saya pun sekadar tahu dan cuba-cuba…cuma saya rajin ping blog dekat busuk yang beri saya trafik tambahan…kadang2 saya guna keyword yang baik tapi untuk cari keyword yang baik juga perlu belajar lagi dan lagi…

  5. Saya pun tgh study jugak. Tgh korek2 ilmu di internet je. 😛

  6. sempat lagi join tu, belum terlambat…
    try and error pun ok jugak SEO ni 🙂

  7. rahsia google, susah nak teka. tapi basicnya tetap sama. tengah belajar SEO jugak ni

  8. banyak masa lagi nak join contest. SEO boleh berubah dalam satu hari 😉 cubalah, mana tahu ada rezeki berkat balik Makkah

  9. hehe zuan kadang2 je main seo ni 🙂

  10. pengalaman aku rahsia SEO ni macam takde. dia datang dengan sendiri jer kat kita huhuhu 😛

  11. SEO bagus untuk trafik,tapi tidak berkekalan berbanding kualiti blog.

  12. Belajar dari pengalaman je SEO ni. nak baca2 artikel malas. hehe.

  13. algorith bru lagik ker..sshnya..huhu

  14. Lizaaa dm saya macam mana nak dapatkan offpage seo. 🙁 susah kot~

  15. Masih tercari2 teknik SEO sebenarnya , apa pun sy rasa blog DENAIHATI paling otai SEO .

  16. Lama senyap lizz.. apa bikin..
    Teknik SEO aku belajar dari blog ke blog
    so far alhamdulillah… trafik organik tiap2 hari ada..
    cuma cik lexa merajuk sikit hik3..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge