Vanilla Coklat vs Bicara Hati. Drama Mana Lebih Hebat?

Vanilla Coklat dan Bicara Hati, keduanya drama hebat. Vanilla Coklat ditayangkan hari Selasa, Bicara Hati pun sama. Vanilla Coklat versus Bicara Hati. Soalnya, Drama Mana Lebih Hebat?

Saya berkesempatan untuk menonton kedua-dua cerita, baik Vanilla Coklat begitu juga dengan Bicara Hati. Pada saya, kedua-dua drama ini ada aura tersendiri. Tapi, ada perbezaan. Pada sayalah. Saya tidak tahu korang macam mana. hahaha!

Vanilla Coklat, pada saya kekuatannya adalah pada “kecomelan” dan populariti pelakon-pelakon. Izzara Aisyah kan memang tengah panas sekarang selepas lakonan hebat dia dalam drama Soffiya kan? Iqram Dinzly pula memang cukup popular dalam dunia Twitter beliau. Penangan!!

Kalau Bicara Hati pula, pada saya kekuatannya 70% pada jalan cerita. Saya tidak pernah baca pun novel tapi saya suka dengan jalan cerita drama ni kot. Pelakon-pelakon tak adalah popular mana tapi saya suka dengan jalan cerita drama ni.

Jadi, antara drama Vanilla Coklat TV3 dengan drama Bicara Hati. Saya lebih suka dan minat nak tonton Bicara Hati. hehehe!! Cuma minggu ni saya terlupa sebab syok sangat bercuti sampai lupa hari Selasa!!!! Arghhhh. stress ok stress. hahahaha!!!

Hmm, ini pendapat saya. Kalau korang pula macam mana? Mana 1 drama yang korang rasa lebih hebat? Vanilla Coklat atau Bicara Hati ya? Saya saja tulis artikel ini sebab saya tengok kemain dekat Twitter sembang pasal kedua-dua drama hebat ni!!!

Kalau korang nak layan OST Vanilla Coklat, bolehlah layan. Saya ada masukkan sekali video dan lirik. Senang sikit korang nak berkaroake. hehehehe!!! Selamat membuat pilihan!! Eh, korang jangan lupa vote blog Denaihati ok. Denaihati nak jadi top 5 World bloggers Award!!! Saya dah vote, korang bila pula?

Artikel Berkaitan

13 responses to “Vanilla Coklat vs Bicara Hati. Drama Mana Lebih Hebat?

  1. Gemersik Kalbu tak layan ke…geli dengar Aqasha nyanyi lagu Obsesiku hahaha

  2. salam..
    nampaknya saya belum
    berkesempatan menontonnya
    lagi 🙂

  3. mestilah cite canilla coklat..best gila cite 2..haha
    zara kiut…
    kamal ensem…
    amir boleh la…

  4. vanilla coklat lagi best la liza…bicara hati pelakon perempuan dia tak kenal sangat

  5. saya tak layan drama ni. hehe..dua-dua tak layan..

  6. kalau saya confirm saya minat lagi bicara hati, vanilla coklat x berapa nak minat sebab bagi saya terlalu budak budak sangat walaupun umur saya dalam 20’an, hehe

  7. Dua-dua Sara tak ada kesempatan nak tgk…

  8. nadia

    apela sangat drama bicara hati tuh. saya minat giler dengan novel nya tapi bila masuk alam drama, ceritanya langsung tidak menarik minat. slow sangat! mungkin para pelakon drama BH perlu diajar untuk tidak terlalu serius dalam lakonan. bosan dow.
    of course saya lebih suka tengok cerita vanilla coklat. walaupun berkisarkan kisah budak2 namun saya enjoy! minat pada aiman dan izara! love them.

  9. akmal

    erm…vanila coklat lg best….bicara hati..jln cerita sgt lembap..lari dr novel…dh x romantik….pelakon2 die kaku…shahnaz x sesuai jd tg shahran….klu die ala2 aqasha dlm gemersik kalbu br best

  10. xpernah tengok pun cite bicara hati..
    tapi vanilla coklat memang terbaik…

  11. Farahin

    bg sy,, drama vanilla coklat lah yg best.. takdelah mcm kebudak-budakkan sgt.. ape plak tak logik, 18 dah suruh khwin.. mak bpak mreka kan,,, dah biasa mcm tu kott? ikut style org dlu-2…. tgk aiman n izara,,mna nak kan time first-2 tu…
    sy suka sbb crita tu pnya feel ‘hidup’ ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge