Amalan dan Doa Murah Rezeki. Kita Minta, Allah Pasti Beri!

Doa Murah Rezeki, nampaknya laris betul dalam blog ini. Doa Murah Rezeki kalau kongsi sejuta kali pun tak ada salahnya, kan? Saya jumpa di blog  Melangkah Terus, amalan doa murah rezeki ini. So, selamat beramal!!!

Jujurnya, saya memang copy Amalan dan Doa Murah rezeki ini sebab saya takut nak ubah atau tambah berkenaan agama ni. Bahaya sebab saya tak cukup ilmu. Mohon diampunkan amalan copy dan paste saya yang ini. Tapi,rasanya berkongsi benda baik tak ada salahnya kan? Kalau korang nak copy entry ini pun boleh.

Amalan dan Doa Murah Rezeki

- Baca surah Al-Waqiah setiap malam

doa-murah-rezeki

Baca Surah Al-Ikhlas

doa-murah-rezeki

- Sabda Rasulullah SAW: Barang siap yang membaca Qulhuwallu ahad ketika masuk ke rumahnya, nescaya dihindarkankefakiran dari ahli rumahnya serta jirannya. (Daripada Jarir Bin Abdullah: Kanzu al ‘Ummal, Mu’jam Al-Tabarani, daripada Ibn Mas’ud: Muj’ma al- Zawaid

doa-murah-rezeki

doa-murah-rezeki

doa-murah-rezeki

doa-murah-rezeki

Sabda Rasulullah SAW: ” Wahai sekalian manusia, jadikanlah taqwa itu suatu perniagaan, nescaya rezeki akan datang kepada kamu tanpa modal dan niaga.” Kemudian Baginda membaca ayat di atas.(Riwayat daripada Mu’azbin Jabal: Maj’ma al- Zawaid, Kanz al-Ummal)

doa-murah-rezeki

Saidina Ali mengatakan kepada seseorang yang datang kepadanya: Aku mahu mengajar kamu kalimah yang Rasulullah telah ajarkan kepada ku. Jika kau menanggung segunung hutang tentu Allah akan menunaikannya. Bacalah: (Doa di atas)… (Riwayat daripada Ali: Sunan al-Tirmizi; dinilai Hasan Gharib)

doa-murah-rezeki

Moga perkongsian Amalan dan Doa Murah Rezeki ini bermanfaat. Saya ada juga amalkan sebahagian doa-doa ini tapi tak semualah. Ini, baru tahu. Jadi, lepas ni selepas solat Fardhu bolehlah cuba yang ini pula. Mudah-mudahan berkat rezeki yang diterima. Amin

Artikel Popular

25 Thoughts on “Amalan dan Doa Murah Rezeki. Kita Minta, Allah Pasti Beri!

  1. Terima kasih di atas perkongsian ini,kena selalu amalkan doa-doa di atas tu,mudah-mudahan segala yang kita mintak di permudahkan

  2. Sampaikanlah walau satu ayat…ayat quran mana ada hak cipta boleh dikongsi/copypaste tak der masalah.

  3. banyak2 doa saya amalkan satu dua liza…insyaallah semoga memberi manfaat bagi kami semasa Islam

  4. terus bookmark page ini sebagai rujukan masa akan dtg.

  5. sebab tu kena doa. kena minta. Kalau tak, camana Allah nak bagi apa yang kita nak. Kita ni aje, sombong sangat..

  6. dapat amalkan semuanya hari2 memanglah baik.
    sebahagian je yg biasa.

  7. selalu diamalkan.mesti bertambah rezeki.
    tahun ni pula kena berniaga.kalau tidak
    susah nak tampung pelajaran di kolej.

  8. bagus amalkan doa2.. banyak khasiat dan fadhlatnya..
    Namun harus disertakan usaha juga.. insyaAllah akan
    nampak hasilnya.

  9. tak amal2 lagi doa murah rezeki ni. selalu doa cara biasa tapi rasa macam doa orang malas lak huhu

  10. terima kasih..perkongsian yang bermanfaat. Boleh diamalkan.

  11. terima kasih banyak atas perkongsian doa-doa tersebut

  12. perkongsian seperti inilah yang lebih baik. thank u for sharing this

  13. Pingback: Sultan Johor Menang Bidaan WWW 1 | Lizarazak - Blogging Itu Seni

  14. Thanks for sharing. Lama x comment page liza :)

  15. Pingback: Keyakinan Berdasarkan Logik Akal Atau Mata Hati? | Lizarazak - Blogging Itu Seni

  16. hmm,xpehe…6t nk try amalkn yg waqiaah ja lah

  17. As-salam,
    Semoga perkongsian puan ini dimurahkan rezeki bagi kita semua….

  18. Nur Aziim Bin Subki on December 12, 2012 at 5:33 pm said:

    Terima kasih kerana share. Ramai orang selalu kerugian dalam hidup kerana tidak megamalkan amalan rezeki. Semoga tuhan mebalas budi anda

  19. As Salam…mohon copy dan mengamalkan doa doa ini…semoga Allah melimpahkan rahmatNya kepada kita semua..Aminnnnn…

  20. Doa yang baik untuk diamalkan.

  21. Semoga kita semua bisa mengamalakannya.aamiin
    torik´s last blog post ..Mencegah Badan Menggemuk Karena Kurang Tidur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation