Keyword Panas Bulan November Berita Sukan SEA 2011

Berita Sukan SEA keyword paling panas bulan November. Berita Sukan SEA mencatat jumlah carian tertinggi di kalangan rakyat Malaysia. Hebat juga penangan Berita Sukan SEA 2011 kali ni yang berlangsung di Indonesia yer.

Kalau nak tahu berkenaan berita bola sepak Malaysia dan antarabangsa, 1 blog yang paling pantas (pada saya lah) ialah blog sifu saya iaitu blog Denaihati. Sepantas kilat beliau kemaskini berita tahu. hehehe!!! Kiranya, semua Berita Sukan SEA tempoh hari memang saya ambil makluma daripada blog beliau.
Search – Konsert Fenomena 30 Tahun SEARCH

Di bawah ini, keratan daripada Kosmo Online yang saya jumpa di internet berkenaan fakta Berita Sukan SEA merupakan carian tertinggi di Google dikalangan rakyat Malaysia. kemain bersemangat juga kan kita semua nak tahu pasal bolasepak sukan SEA. hahahaha!! Sila baca keratan di bawah ini ok.

KUALA LUMPUR – Sukan SEA 2011 yang berlangsung di Indonesia mencatat jumlah carian tertinggi di kalangan rakyat tempatan melalui penyedia enjin carian maklumat dan pengiklanan Internet, Google Malaysia (Google) bagi sepanjang November lalu.

Google dalam satu kenyataan semalam mendapati, pengguna di Malaysia tertarik untuk mendapatkan maklumat mengenai Sukan SEA Ke-26 itu mungkin didorong oleh acara bola sepak yang menyaksikan Malaysia berjaya mengekalkan kejuaraan dengan menewaskan Indonesia selain prestasi baik kontinjen negara mengutip 59 pingat emas, 50 perak dan 82 gangsa.

Kenyataan itu menambah, carian mengenai pelakon kontroversi, Zarina Anjoulie Lavocah pula menduduki tempat kedua manakala pertembungan Harimau Muda dan Indonesia dalam Pertandingan Bola Sepak Sukan SEA 2011 mencatat kedudukan ketiga tertinggi.

Hah, baca pada perenggan terakhir dekat atas ni. Selain Berita Sukan SEA, terselit pulak fakta yang menarik minat korang pastinya. wahahaha!!! Ok, propa. Saya pun tertarik juga sebenarnya. Carian mengenai pelakon kontroversi, Zarina Anjoulie Lavocah ditempat kedua tertinggi ok!!! Hamboi. Suka betul dengan kontroversi ye. Hmmmm

Suka hatilah korang nak cari dekat Google pasa apa. Nak cari pasal Berita Sukan SEA pun boleh, nak cari pasal gosip artis Malaysia pun boleh, tepuk dada tanya hati masing-masing. Nilai seseorang manusia ada di mana? Apa yang kita baca sedikit sebanyak mempengaruhi pembawakan personaliti kita sebenarnya. Jadi, kalau mahu hati bersih, minda bersih….sila jadi pembaca yang bijak 😉

Sama lah macam konsep berblogging juga. Terpulang nak tulis entry yang macam mana. Kita menulis, pembaca akan menilai. Pembaca kita bukan bodoh untuk menilai. Pembaca sebenarnya tahu entry kita ni original atau copy paste. Walaupun entry Berita Sukan SEA ini saya ambil ideanya daripada Kosmo Online, tapi cuba korang baca daripada atas sampai habis. Berapa percent sumber saya “copy-paste” berbanding yang saya menaip sendiri? heeeeee. Jadilah manusia dan blogger yang BERNILAI TINGGI.

Artikel Berkaitan

12 responses to “Keyword Panas Bulan November Berita Sukan SEA 2011

  1. x tahu pula siapa Zarina Anjoulie Lavocah ni. haha! itu menunjukkan rakyat malaysia masih bersemangat patriotik. guna internet cari berita bukan layan fb jee. hihihi

  2. orang lagi suka tengok pompuan seksi daripada tengok bola..hahahha

  3. memacam ragam orang malaysia kita…Bulan ni apa la plak yang di cari…

  4. kalau pasal blog yang cerita pasal bola. aku suka 2 blog. blog zikrihusaini dengan sokernet. Yang lain. kurang best. hehe..

  5. tak kena plak saper tuh zarina doboci.. har3..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge